Ja górnik!
Więc tak, po pierwsze, google nie gryzą;
www.meblomark.com.pl
Firma PPHU Meblomark w Ostrzeszowie została założona w 1965 roku przez Pana Zygmunta Daszczyka.
W pierwszych latach działalności był zakład rzemieślniczy który zajmował się produkcją mebli tapicerowanych oraz świadczenie usług tej branży. W miarę upływu lat firma rozrastała się, powstawały nowe hale produkcyjne, zwiększała ilość pracowników zmieniały się produkowane wzory oraz wzrastał asortyment działalności. Firmą od samego początku zarządza jej założyciel Pan Zygmunt Daszczyk.
W miarę upływu czasu i rozrastania się firmy stała się ona rodzinnym biznesem włączając do zarządzania córkę oraz dwóch synów. W obecnej chwili PPHU MEBLOMARK zatrudnia ok. 320 pracowników, a powierzchnia produkcyjno - magazynowa wynosi ok. 14.000 m2
Ważniejsze momenty z historii firmy:
-1965r. Zarejestrowanie firmy i rozpoczęcie działalności gospodarczej,
-1994r. decyzja o utworzeniu zakładu transportu międzynarodowego i spedycji w Tychach,
-1999r. utworzenie Oddziału w Niemczech,
-2000r. decyzja o utworzeniu oddziału produkcji silników elektrycznych,
-2004r. utworzenie Oddziału we Francji.
W chwili obecnej w Ostrzeszowie firma posiada trzy zakłady produkcyjne i należy do jednego z największych przedsiębiorstw w Ostrzeszowie.
Zakład Transportu Międzynarodowego i Spedycji
Firma dysponuje swą bazę transportowa i logistyczną w Tychach. Zajmuje się przewozem zarówno produkcji własnej jak i też świadczy usługi transportowe w ruchu krajowym jak i zagranicznym. Podstawową gałęzią przemysłu obsługiwaną przez ten zakład jest przemysł samochodowy i motoryzacyjny zlokalizowany na na Śląsku (Tychy, Gliwice, Bielsko Biała) PPHU MEBLOMARK posiada ok.80 szt. (duże i małe) nowoczesnych jednostek transportowych od ładowności 1,5t do 25t dzięki temu jest w stanie sprostać każdemu zadaniu.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.
Spedycja i Trnasport Międzynarodowy
ul. Towarowa 14
43-100 Tychy
tel. +48 32 782 99 00
fax +48 32 782 99 09
Ich tabor to Renault Premium II, DAF'y XF105, DAF'y LF z kurnikami, kilka Mercedesów, jest on zróżnicowany, pojazdy w.w. są jako ciągniki siodłowe ale także pod zabudowami.
Moje zdjęcie, gdzieś miałem tego więcej ale zginęło..:

I zdjęcia z Trucks Gallery

By Anaheim (C)