Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Witam!
Jestem nowym uczestnikiem forum. Tak jak pisałem w topicu "przywitanie" zaczynam swoja karierę w truckingu. Wcześniej byłem kierem w paru firmach handlowo-eksportowych jednak mająć małe dziecko zarabiająć około 1000 zł netto nie byłem w stanie utrzymać rodziny stąd moja decyzja i wpompowanie oszczędności w uprawnienia .Jestem mieszkańcem Dębicy w podkarpackim w moim mieście jest sporo firm transportowych jednak nie do końca jestem pewny co do ich wiarygodności względem pracowników.
Szukając pracy trafiłem do firmy z Jordanowa w której mam nadzieje trochę pojeździć i w końcu wystawić im referencje które niezwłocznie opublikuje na forum.
Mam do was ze swojej strony prośbę. Wskażcie mi proszę firmy dla których według was warto jeździć bo przeglądając fora transporowe dochodzę do wniosku że w naszym kraju nie ma uczciwych pracodawców (nie wiem czy niektórzy z piszących tam są aż do tego stopnia sfrustrowani że wszystko im sie nie podoba i nie da rady im dogodzić) :lol: Odległość do 200 km od dębicy - im bliżej tym lepiej. Zdaje sobie sprawę iż niektórzy nie wydadzą mi namiarów na "złotonośne kury", ale będę wdzięczny za wszystkie opinie.
Niestety ze swojej strony nie mogę zaoferować wielkiego doświadczenia na truckach (c od września E od listopada B od 16 lat) trochę jazdy "dla znajomych" trochę przez agencje w UK ale to baardzo mało więc asem nie jestem. Posiadam ADR z cysternami, szkolenie z zakresu przewozu rzeczy, prawko na widlaka, bdb angielski komunikatywny rosyjski.
Kolejne pytanie do waszego szanownego grona. Ile może zażyczyć sobie człowiek mojego pokroju w rozmowie z pracodawcą. Preferuje międzynarodówke jeżeli jest to możliwe.
Pozdrawiam serdecznie
Szerokości!!!
Marcin

Tytuł:
Post Wysłano: 12 sty 2007, 21:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

Kolego skoro nie masz zbyt dużego doświadczenia, to nie masz specjalnego wyboru. Proponuje zacznij od swojego podwórka czyli Trans Południe i Omega. Pewnie początek zrobisz w podwójnej obsadzie potem wsiądziesz na swój zestaw. Jak pojeździsz z rok to pewnie będziesz mógł sobie znleźć firmę taką która będzie tobie samemu, oczywiście jeśłi te np. ci się nie spodobają. w/g twoich kryteriów odpowiadała w 100%. Pojeździsz trochę to sam się dowiesz od kolegów jakie w twojej okolicy firmy są warte podjęcia pracy na długo.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 sty 2007, 17:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Zgadzam sie z poprzednikiem. Sprobuj w TP lub Omedze albo w firmach z Tarnowa czy Rzeszowa. Mysle ze podczas postojow na parkingach zorientujesz sie jak jest w poszczegolnych firmach. Zawsze nalezy brac miare na to co mowia inni ale troche prawdy w tym jest. Wiadomo najgorszy poczatek jest ale potem juz z gorki. Z mojego wojewodztwa jezeli Cie to interesuje polecalbym Pawtrans, Bury, Finex czy Galaauto. W Gali non stop potrzebuja kierowcow ale nie wyplacaja sary na czas. W resztach firm nie wiem jak jest. Musialbys sie dopytywac.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 13:26
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: VOLVO

O Pawtransie masz tu chyba z 14 stron i w dodatku bodajże 2 kierowców na forum pracujących tam, więc w miare sprawdzone informację.

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 14:43

Użytkownik

Użytkownik

sioju cześć ja to dawny vel blondyn tylko zmieniłem loging bo pisałem podpięty pod syna a teraz na własne konto wporządku z ciebie gość ja też zacząłem szukać pracy ale wiesz jak jest bez doświadczenia w tym zawodzie zostawiłem dane u 4 sprawdzonych przewoźników i czekam mówię do nich przeciez trzeba gzieś zacząć żeby je zdobyć , panowie bez doświadczenia nie przejmujcie się brakiem ofert dla nas w tej chwili jest takie bum na transport że nawet najmniejsze firmy biorą po parę aut w leasing przecież ktoś je musi obsługiwać co wiąże się z poprawą warunków pracy kierowcy powodzenia

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 21:01

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: BMW E36 320i

jacek szukasz pracy????? mag warszawa ponoć zatrudnia kierowców na podwójne obsady na kierunku anglia-szwajcaria-anglia .... auta prawdopodobnie renault magnum 480

| MATEUSZ |
--------------

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 21:20

Użytkownik

Użytkownik

tak mieszkam pod otwockiem tylko najważniejsza rzecz nie mam doświadczenia i tu zaczyna się problem wiesz pewnie o czym piszę do szwajcari jezdziłem swoim transitem teraz szukam pracy na c+e
dzięki pozdrowienia

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 21:28

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: BMW E36 320i

CZYLI CIąGNIKI SIODłOWE????????

| MATEUSZ |
--------------

Tytuł:
Post Wysłano: 14 sty 2007, 21:32

Użytkownik

Użytkownik

ja jeżdżę fordem transitem a pracy szukam teraz c+e

Tytuł:
Post Wysłano: 21 sty 2007, 12:54

Użytkownik

Użytkownik

No witaj widze ze im dalej tym trudniej jeszcze. W okolicach Zielonej Gory juz biorą bez praktyki i to mozesz wybrać firme przez to ze w lubiskim jest od groma firm. PrP przyjmuje non stop i pracuja tu ludzie nawet z suwalk chociaz szczerze mowiac ja bym tak daleko od domu nie szukal mimo tego ze gdy tu pracowalem jezdzilem do domu glownie na stopa.

Tytuł:
Post Wysłano: 21 sty 2007, 15:40

Użytkownik

Użytkownik

SILO W Zielonej górze jest ND ( Norbert Dentressangle ).Tam co róz potrzebują kierowców doświadczonych jak i młodzików.Widze ze masz ADR a to juz jest plus :). Jak coś napisz do mnie na gadu 2530471 odpowiem ci na wszelkie pytania. Pzdr

Tytuł:
Post Wysłano: 30 sty 2007, 20:43

Użytkownik

Użytkownik

Cześć!
No i po pierwszej trasie w barwach Trans Południa. Trasa Dębica - Huisen NL - Duisburg D - Dębica. Podwójna obsada Volvo FH12 460 Tandem. Trasa przebiegła czysto i spokojnie (poza powalonymi opadami śniegu i opieszałościa polskiich autostradowców).
Pozdrawiam[/img]

Tytuł:
Post Wysłano: 31 sty 2007, 0:44

Użytkownik

Użytkownik

Poszedłęs do TP bez zupelnie jakiegokolwiek doswiadczenia, czy miales jakies minimalne?

Tytuł:
Post Wysłano: 31 sty 2007, 1:34

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Poszedłęs do TP bez zupelnie jakiegokolwiek doswiadczenia, czy miales jakies minimalne?
Wystarczy przeczytać poprzednie posty...

Użytkownik

Użytkownik

poczytajcie ...http://wiadomosci.onet.pl/1472461,2678,kioskart.html

R.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Było ;)

Użytkownik

Użytkownik

brak propozycji najlepiej pokazuje sytuacje ; nie trzeba wdawać sie ani w szamotaninę z lobby transportowo-adoracyjnym .

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5443688

ja bym ci radził na początku isc do linka to praca dla młodych i niedoświatczonych

Użytkownik

Użytkownik

Co w tym linku oferują ?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5443688

masz kolego na umowe o prace, kasa w terminie kasa to ok 4000-4500zł jeżdzisz ponad 3-4 tyg :D