Samochód: Volvo
Witam
Naczepa Krone z 2007 roku na tarczach
Oś podnoszona automatycznie przy prędkości od 10km/h
Wyskakuje błąd ABS naczepy na wyświetlaczu w Volvo FH 2006, po czym oś się opuszcza.
Zdarzyło się że naczepa podczas jazdy przyhamowuje co czuć tarpnięciem, a samochód ma ciężko ciągnąć jakby hamulce trzymały.
Pod komputerem nic nie pokazało, jedynie słabe zasilanie (tyle powiedział mi ojciec)
Może ktoś ma jakiś pomysł, co sprawdzić?
Przewód łączący konia i naczepę wymieniony na inny.
Wszystkie koła hamują ? Czy tylko na podnoszonej osi ? Problem jest sporadyczny czy występuje cały czas ?
Skoro się zapala błąd abs naczepy . To nie ma opcji żeby po diagnostyce nie pokazało błędu . Bo jeśli się zapala to w pamięci modulatora zapisuje się ten błąd choć nie jest aktywny w tej chwili . Nie wiem czym było to diagnozowane i jki modulator masz . Ale osobiście podłączałem WABCO u siebie interfejsem wabco to w pamięci były wszystkie błędy . Stare nieaktywne i aktywne .
GG: 0
Główny zawór pierwszy w kolejności (nie wiem jak się nazywa) w naczepie - zapieczony (śniedź) tłok i nie puszcza powietrza - powietrza jest na tyle mało, że oś się opuszcza i blokuje hamulce.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość