Witam
jeżdżę dafem95 xf z 2001 roku,ostatnio zakupiłem lodówkę z zasilaniem 12V.Czy ktoś z was orientuje się czy w dafie w wejście zapalniczki jest 12V czy 24V?dodam ze nie posiadam miernika żeby zmierzyć:P,
jeśli jest 24V to jaką najlepiej kupić przetwornice na 12V?może ktoś doradzić?
tego nikt ci nie powie bo bywały Dafy z jednym gniazdem 12V (z prawej strony) ale wyprowadzone zasilanie 12V masz pod łóżkiem tam gdzie montuje sie ori lodówkę (ale sprawdź dla pewności napięcie zanim podłączysz)
tego nikt ci nie powie bo bywały Dafy z jednym gniazdem 12V (z prawej strony) ale wyprowadzone zasilanie 12V masz pod łóżkiem tam gdzie montuje sie ori lodówkę (ale sprawdź dla pewności napięcie zanim podłączysz)
masz na mysli w tym miejscu?(na zdj zaznaczyłem kółkiem)
miernik kosztuje w jakimś markecie lub na bazarku do 10zł, do podstawowych czynności wystarczy, będzie tańszy niż spalić lodówkę. lub podłącz żarowke 21wat 12v jak sie zjara po chwili to znaczy że 24
_________________ TIR-SERWIS SOCHACZEW
Naprawa samochodów ciężarowych wszystkich marek Masz problem Renault lub Volvem z którym nie radzi sobie ASO. Zapraszam!! Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!! tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456https://www.facebook.com/LKWSERWIS
dokładnie to co zaznaczyłeś na fotce - ale tak jak wcześniej wspomniałem bywały egzemplarze z 12V na tym gnieździe (pewnie była to opcja zasilana z oddzielnej przetwornicy )
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 4 gości