Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 15 cze 2012, 16:08

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam
Panowie mam okazję dosiąść Man'a TGA 440 manual rok 2007
Szukałem na forum i nie mogłem się dokopać
Obrazek

Pomarańczowa dioda która miga i jest zaznaczona na rysunku czerwony kółkiem. Co to jest?
(obrazek zapożyczony z forum)
pozdro

Post Wysłano: 16 cze 2012, 22:08

Użytkownik

Użytkownik

Wtrysk Adblue. Jak odpalisz to powinno to zgasnąć a jak nie to masz coś uszkodzone.

W Magnum DXI jak spada napięcie to czasami się też to świeci, mimo, że cały system jest sprawny.

Post Wysłano: 17 cze 2012, 1:20

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wtrysk Adblue. Jak odpalisz to powinno to zgasnąć a jak nie to masz coś uszkodzone.

W Magnum DXI jak spada napięcie to czasami się też to świeci, mimo, że cały system jest sprawny.
Chodzi oto ze w Manie euro4 nie ma adBlue kolego. Jest to kontrola spalin informacja o prawidłowym działaniu systemu EGR bo ttuaj tak jest rozwiazanie dopalanie spalin

Post Wysłano: 17 cze 2012, 10:31

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:

Chodzi oto ze w Manie euro4 nie ma adBlue kolego. Jest to kontrola spalin informacja o prawidłowym działaniu systemu EGR bo ttuaj tak jest rozwiazanie dopalanie spalin
Ja nie wiem czy ten MAN jest E4 czy E5. Może być jedno albo drugie. Tak czy siak, jeśli się pali to masz coś z EGR albo Adblue.

Post Wysłano: 17 cze 2012, 11:34

Użytkownik

Użytkownik

Ad blue nie ma Marianek. Pewnie o EGR chodzi, tylko czy można coś samemu z tym zrobić? Strasznie denerwuje to jak miga podczas jazdy. :?

Man ma "pakiet" ADR lata pod beczką

Post Wysłano: 17 cze 2012, 11:49

Użytkownik

Użytkownik

Zostaje tylko podpiąć komputer. Części są zbyt drogie żeby strzelać i wymieniać na chybił trafił.

Post Wysłano: 17 cze 2012, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

Trudno trzeba coś z tym zrobić.

Dzięki za odpowiedzi :)

Post Wysłano: 18 cze 2012, 15:26

Użytkownik

Użytkownik

Wyczytaj bledy z kokpitu ze sterownika EDC to bedziesz znal przyczyne .
NIe wiem jaki masz system ,lecz chodzi tutaj o problemy z emisja spalin czego powodem moga byc egr,adblue ,sonda lambda ,czujnik temp spalin ....w zaleznosci od wystepowania w Twoim aucie .
Pamietaj ze nawet jak juz naprawisz usterke to bledy "dlugotrwale" trzeba skasowac zarowno w EDC jak i OBD ( sama kasacja edc nie wystarczy aby zgasic od razu kontrolke ).

Post Wysłano: 24 lip 2012, 8:35

Użytkownik

Użytkownik

witam
Błąd skasowany w serwisie. Niestety nie mogłem podjechać osobiście z mariankiem i nie było okazji się dopytać w czym był szum.

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]