Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 kwie 2012, 3:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10467084
Samochód: Volvo FH 500

Witam. Problem dotyczy dokladnie bledu ktory informuje kierowce o przepalonych zarówkach. Niestety sprawdzilem wszystkie mozliwe na zewnatrz samochodu i wewnatrz kabiny i nie ma owej przepalonej a błąd dalej występuje. Przyznam że samochodem poruszam sie dosc dlugo ale nie czesto mialem okazje jezdzic w nocy wiec moze dlatego nie zwrocilem na to uwagi w kazdym razie mam pytanie.

Czy elementy zaznaczone na zdjęciu (pokrętła ogrzewania) są w Atego z 99 roku podświetlane? Jeśli tak to mam pytanie jak sie do nich dobrać żeby wymienić przepalona żarówkę / żarówki?
Obrazek

Użytkownik

Użytkownik

Nie wiem jak to jest rozwiązane w Atego, ale w 124 wystarczy pociągnąć pokrętło do siebie i je wyciągnąć i wtedy żarówka to nie problem. Spróbuj, może będzie podobnie.

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 11:21

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Kolego musisz poodkręcać trochę plastików tych. Ja u siebie wymieniałem, ale niestety znowu się spaliła i nie wiem dlaczego tak pali te żaróweczki.
Najpierw podnieś tą półkę pod szybą i tam zobaczysz śrubki od góry. Nie powiem po kolei jak odkręcać te plastiki bo to trzeba się przyglądać gdzie co trzyma. Musisz zdjąć ten czarny przykrywający plastik, a później ściągasz pokrętła i dostajesz się do żarówki. U mnie w tym miejscu nad radiem nie ma przycisków tylko jest taka półeczka to też ją wykręcałem.
Trzeba poprzyglądać się.

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 12:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1466678
Samochód: Serwis 24h

Pokrętła wyjdą pierwsze, potem masz czarny plastik przykrywający to wszystko na końcu, cały układ regulacji temperatury.

Żarówki masz założoną którąś żarówkę o niewłaściwej mocy.

Mobilny serwis w całej UE|Serwis ADBLUE NAPRAWY POWYPADKOWE, PROSTOWANIE RAM!!
tel:+48 731-542-832/+48 664-622-456
https://www.facebook.com/LKWSERWIS

Post Wysłano: 09 kwie 2012, 15:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

U mnie nie własnie nic nie świeci i muszę się tam dobrać. Zdaje sobie sprawę że będzie sporo odkręcania. Okey zatem dzięki za informacje zabiorę się za chwile do pracy :)

Post Wysłano: 21 kwie 2012, 22:52
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Opcja edycji coś nie za bardzo chce współpracować wiec pisze post pod postem. Udało się rozebrać wszystko i przy okazji trochę przeczyścić niektóre elementy. Teraz już wszystko ładnie świeci :D Przyznam szczerze ze trochę zabawy z tym jest i trochę odkręcania w moim wypadku najgorsze było wyciągniecie radia żeby się dostać do plastiku który go otacza (bez wyciągnięcia tego nie idzie włożyć ponownie osłony na pokrętłach.

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]