Witam. Jestem nowy na forum więc proszę o wyrozumiałość. Jestem na kupnie prostownika z funkcją rozruchu do posiadanej ciężarówki. Posiada ona akumulatory Eurostart 180A. Mam spore problemy z odpaleniem ponieważ samochód większą część czasu stoi aniżeli jeździ. Nie potrzebuje niewiadomo jak porządnego sprzętu. Za czym warto się rozglądać żeby nie kupić tandety. Pozdrawiam.
w porządku. Zatem za jakim sprzętem warto się rozglądać, jaka kwota wystarczy do zakupu odpowiedniego prostownika. Będzie służył również do podładowania aku samochodowych.
GG: 0
Generalnie prstowniki z "autostartem" sa dobre ,tylko nie uzywaj owego "autostartu" , powoduje zbyt duze chwilowe wartosci szczytowe napiecia ,co prowadzi do wypalania elementow elektroniki ( nie zawsze ,lecz czesto ,zalezy tez od stopnia rozladowania akumulatorow ) .
Lecz czy warto kupowac sprzet , ktorego nie wykorzystasz w pelni .... ?
wypadałoby zrobić rachunek opłacalnosci oraz plusów i minusów.
za w miarę porządny prostownik rozruchowy trzeba dać ponad 1500zł (a nawet więcej - ht[url]tp://allegro.pl/prostownik-z-funkcja-rozruchu-energy-1500-telwin-i2041310940.html[/url]), ale ma jak wspominali koledzy ma on wadę - możliwość uszkodzenia elektroniki, natomiast zwykłą ładowaczkę kupisz za niewiekie pieniądze i do tego przedłużacz. jeżeli więc wczesniej wiesz, że masz odpalić auto np. w dniu nastepnym taniej i bezpieczniej jest pozostać przy zwykłym prostowniku.
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] i 1 gość