[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[DAF XF 95.430 2006 r.] Instalacja anteny CB - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 23 sie 2011, 23:03

Mam pytanie odnośnie dostępu do punktu mocowania anteny CB Radio w DAFie. Antena jest mocowana firmowo na tylnej ścianie kabiny. Jak się dostać do uchwytu od środka kabiny, żeby móc poprawić mocowanie podstawy, jako, że jest w chwili obecnej poluzowane.

Ponadto jaką antenę polecicie do warunków montażu:
1. Miejsce montażu - za kabiną, w miejscu oryginalnej anteny
2. Długość anteny - razem z cewką maks. 170 cm
3. Antena montowana na stałe, nie magnesówka
4. Cena - do 170 zł

Zależy mi na montażu anteny w tym miejscu, jako, że nie chcę wiercić niepotrzebnie nowych otworów, a montaż do rynienki po lewej stronie wcześniej, czy później skutkuje wymianą kabla i problemami w czasie opadów deszczu. Montaż do lusterek - odpada, brak dobrej masy oraz przekładanie przewodu pod uszczelką drzwi.

Post Wysłano: 24 sie 2011, 18:17

Użytkownik

Użytkownik

Musisz rozebrać "ściankę" w kabinie. Nie wiem jak w 95 ale w 105 jest na zwykłe plastikowe zatrzaski. Co do anteny. Dobre są Magnum albo Midland.

Post Wysłano: 24 sie 2011, 21:52

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Ja bym kupił za kabinę jakąś antenę 5/8 a nie 1/2

Post Wysłano: 25 sie 2011, 14:41

Cytuj:
Musisz rozebrać "ściankę" w kabinie. Nie wiem jak w 95 ale w 105 jest na zwykłe plastikowe zatrzaski. Co do anteny. Dobre są Magnum albo Midland.
Czyli z tego, co piszesz wynika, że czeka mnie demontaż górnego łóżka i "plecy" tapicerki. Cóż, jeden dzień z głowy ;)

A co do anten to chodzi mi o jakiś konkretny model :)

Post Wysłano: 26 sie 2011, 18:34

Użytkownik

Użytkownik

Antena Magnum AT-72 165 cm, koszt od 70 do 120 zł

Mindland ALAN PC-4 115 cm, cena ok. 130 zł

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]