[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca- godziny nocne - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 12 lip 2011, 22:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Witam. Pracuję przez pośrednika pracy w markecie przy wykładaniu towarów, pracach magazynowych, itd. Ostatnio pracowałem na nocnej zmianie. Zapytać pośrednika czy należy mi się inna stawka czy jak mam to zrobić ??

Post Wysłano: 12 lip 2011, 22:19
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9969996

Cytuj:
Witam. Pracuję przez pośrednika pracy w markecie przy wykładaniu towarów, pracach magazynowych, itd. Ostatnio pracowałem na nocnej zmianie. Zapytać pośrednika czy należy mi się inna stawka czy jak mam to zrobić ??
Na nocnej zmianie chyba jest zawsze inna stawka niż na zwykłej.. no idź do niego i spytaj się czy jest inna stawka.

B,C,KW,ADR, wózki widłowe, E w trakcie|| Niestety przecieranie szlaków zachodniej europy za sterami mastera :(

Post Wysłano: 13 lip 2011, 16:30

Użytkownik

Użytkownik

W przypadku wykonywania przez pracownika pracy w porze nocnej, przysługuje mu dodatek do wynagrodzenia. Wysokość tego dodatku została określona w kodeksie pracy i wynosi 20% stawki godzinowej wynikającej z minimalnego wynagrodzenia za pracę.

Post Wysłano: 13 lip 2011, 16:51

Pracodawca może również płacić 20% dodatku od rzeczywistej stawki, ale bardzo rzadko się to zdarza. Jeśli pracujesz na umowę - zlecenie, to zapomnij o dodatku.

Post Wysłano: 13 lip 2011, 20:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Pracodawca może również płacić 20% dodatku od rzeczywistej stawki, ale bardzo rzadko się to zdarza. Jeśli pracujesz na umowę - zlecenie, to zapomnij o dodatku.
Ale tak czy siak te 20 % co wyżej ktoś napisał mi się należy ??

Post Wysłano: 14 lip 2011, 15:28

Tak, ale na umowie o pracę. Jeśli będzie to od najniższej krajowej, to na godzinę wyjdzie Ci coś trochę ponad 1 zł więcej.

Post Wysłano: 17 lip 2011, 12:26

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH13

Oczywiście, ze się nalezy dodatek za godziny nocne, ale nawet jeśli pracodawca płaci nalezycie, to pośrednik ( z nim podpisywałeś umowę ) zabiera co moze i płaci najmniej jak sie da.
W Polsce niestety tak jest, ze prawo to jedno a praktyka, to drugie.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]