Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 7810080

Witam. Mam następujący problem z Manem TGA. Kierowca wymienia żarówkę w prawej tylnej lampie i zrobił zwarcie( na włączonych światłach i zapłonie). Następnego dnia wyjeżdżał w trasę i jak włączył kierunkowskaz to zginął na pulpicie choć w rzeczywistości był. Następnie zginęło podświetlenie deski, zaczęły się żarzyć światła postojowe a później lewe mijania się świeciło bez zapłonu nawet. Diagnoza usmażył się ZBR II. Jako , musiał jechać w trasę to dostał z innym numerem i działało wszystko oprócz zegarów z powietrzem bo tu jest ecam. Stary kończył się na 09 i dzisiaj zamieniłem go na końcówkę 10 która według mantisa jest jego nowszą wersją ale też nie działają zegary (ale to już oprogramowanie więc nie problem).
Gorszy problem jest z tym ,że bo po tym wszystkim nie można połączyć się z komputerami w pojeździe( urządzenie TEXA). Łączy się tylko z ebs i raz na ile z edc a tak to w ogóle z niczym. I teraz co może dawać takie zakłócenia na szyne Can. Sprawdzałem ją na ffr ma 126om i tak samo na edc ale wątpię żeby była uszkodzona w 5 miejscach. Rozebrałem przednie gniazda-czysto, deska- czystko. Teraz już światła wszystkie działają, zasilania ok -sprawdzone, masy ok- sprawdzone ale nie ma jak wgrać ecam-a do zbr jak nie można się z nim połączyć. Może ma ktoś jakiś problem gdzie szukać usterki. Pozdrawiam

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Diagnoza nie jest po can tylko linia k . Szyny can przenoszenia napędu i can oprzyrządowania łączą się w sterowniku ZBR .

Strona 1 z 1 [ Posty: 2 ]