Witam, udało mi się dzięki wam rozwiązać już dwie usterki w moim Volvo.
Pozostały mi jeszcze takie szczegóły

A mianowicie posiadam Volvo FM 12 2001r 8x4 380km.
Od pewnego czasu straciłem podświetlanie lewej części deski rozdzielczej a mianowicie znajduje się tam wskaźnik turbosprężarki i komputer z tym , że komputer działa. Brak tylko podświetlania. I w związku z tym mam do was pytanie czy aby wymienić załóżmy spalone tam diody musimy ściągać co ?
Zakładam, wystarczyło by tylko wymienić diodówki i wszytko powróciło by do normy ale jeśli ktoś mógłby udzielić pomocy jak dostać się do nich byłbym wdzięczny bo z tego co wiem to gdy odkręcimy te pierwsze śruby to odczepia się nam cała deska rozdzielcza i rzazem z zegarami i wszystkim więc trzeba rozbierać te zegary i obudowy czy jest może jakiś inny sposób ?
A jeszcze tylko pytanie co do świateł pod sufitem jest jakaś możliwość aby włączało się ono podczas otwierania drzwi ? Ponieważ aktualnie trzeba ręcznie przełączać na suficie przełącznik i nie wiem czy tak ma być fabrycznie czy poprostu zepsuł się czujnik chodź osobiście wokół drzwi nie zauważyłem żadnego takiego czujnika. Może znajduje się on w jakimś innym miejscu niż zwykle ?
Bardzo prosił bym o pomoc