Jestem nowy na forum więc chciałbym wszystkich przywitać
Szukałem długo, jeździłem po elektrykach i różnych warsztatach z moim Volvo. Chciałem wybrać się do serwisu lecz mam za daleko a po drugie jak to w serwisie pewno nieźle skasują mój portfel

Dlatego postanowiłem zwrócić się o pomoc na wasze forum ponieważ mam nadzieje, że pomożecie rozwiązać mi mój problem.
Tak jak pisałem w temacie posiadam Volvo FM 12 8x4 380km z roku 2001.
Od lata tamtego roku od pewnego czasu nie działają mi światła cofania. Szukałem w książce serwisowej rozkładu bezpieczników lecz nie ma tam niczego do FM 12 tylko do FH 12 a to co jest napisane nad bezpiecznikami w moim aucie jest w języku niemieckim/angielskim a nie jestem super znawcą języków obcych
Dlatego proszę was o pomoc jeśli mógłby ktoś powiedzieć co może być przyczyną braku tegoż światła cofania, lub napiszcie gdzie znajduje się czujnik cofania, cokolwiek aby rozwiązać mój problem
Kolejną sprawą jest to, iż zaczyna mi się gotować woda jest to pewno przyczyną popsutego termostatu. Nie było by problemu z wymianą , lecz gdy przyjechałem na warsztat w moje okolice mechanik powiedział do mnie : " Nie ma sprawy wymienimy panu termostat tylko niech pan powie gdzie on jest.." Dlatego jeśli moglibyście powiedzieć gdzie znajduje się takowy Termostat w Volvo FM 12 byłbym wdzięczny proszę o pomoc i dziękuję z góry