Nie działają żadne światła stopu, w aucie i naczepie. Wymieniłem czujnik przy pedale oraz przejrzałem bezpieczniki i nie mam koncepcji co się mogło stać. Od jakiegoś czasu pali się lampka ABS, ale światła stopu były. Ma może ktoś schemat instalacji elektrycznej od tego Manika? Z góry dzięki za pomoc.
przede wszystkim jest pytanie czy jak naciśniesz pedał to przekaźnik pyka czy nie...jak nie to trzeba poszukać w kabinie , jak tak to trzeba poszukać na wyjściu z przekaźnika...
_________________ SPEC.RENAULT TRUCK, VOLVO..DĄBROWA NAD CZARNĄ WOJ ŁÓDZKIE DK74 TEL. 509-036-498
-WYJAZDY NA AWARIE ELEKTRYKI I ELEKTRONIKI RENAULT I VOLVO- ADBLUE, APM, DEFEKT 200,DEFEKT WTRYSKU,DEFEKT IMMOBILIZERA,WYŁ.IMMOBILIZERA, ITP.). zapraszamy do grupy: https://www.facebook.com/groups/235395747040110/
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Cytuj:
przede wszystkim jest pytanie czy jak naciśniesz pedał to przekaźnik pyka czy nie...jak nie to trzeba poszukać w kabinie , jak tak to trzeba poszukać na wyjściu z przekaźnika...
Nic nie pyka bo w manie nie ma przekaźnika do świateł stop, jest tylko czujnik ciśnienia ewentualnie czujnik nad pedałem hamulca który zapala światło stop
Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Semrush [Bot] i 4 gości