[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[Volvo FH] Wycieraczki- brak czasówki - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 11 lis 2010, 20:30

Użytkownik

Użytkownik

Witam.
Mam problem z wycieraczkami w volvo fh, pierwsza generacja. Mianowicie, chodzą tylko cały czas na 2 stopniach szybkości. Nie ma czasówki w ogóle. Przypuszczam, że przekaźnik padł. Tylko który to jest? W rozpisce nic nie znalazłem, a wszystkie mają ten sam numer i jest ich ponad 15 :/

Post Wysłano: 20 lis 2010, 21:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

A wiesz wogóle jak sie włącza czasówkę w FH ?? Nie mam pojęcia czy coś takiego jest w innych autach ale czasówka w FH jest najsprytniejszym rozwiązaniem ze wszystkich aut jakimi jeździłem. Długość czasówki sam ustalasz. Włączasz czasówkę w ten sposób : pchasz dźwigienkę na czasówkę następnie spowrotem w neutralne miejsce i znów pchasz na czasówkę - przerwa jaka miałeś w neutralnym miejscu to długość czasówki i z tym cyklem będzie Ci ona chodziła.

Ostatnio zmieniony 21 lis 2010, 0:26 przez Danio, łącznie zmieniany 1 raz.
włącza.

Post Wysłano: 20 lis 2010, 21:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: volvo fh12

A co by sie stalo jesli by poprostu pchnac dzwignie 1 raz do przodu, czyli w pozycje czasowki?

Odp. Wlaczy sie czasowka na standartowy czas tzn jakies 10 sek.

Nie trzeba za kazdym razem ustalac czestotliwosci. Mozna korzystac z tej standartowej.

Post Wysłano: 26 lis 2010, 18:03

Użytkownik

Użytkownik

Oczywiście, że wiem jak się je włącza...

Post Wysłano: 26 lis 2010, 18:53
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Włączasz czasówkę w ten sposób : pchasz dźwigienkę na czasówkę następnie spowrotem w neutralne miejsce i znów pchasz na czasówkę - przerwa jaka miałeś w neutralnym miejscu to długość czasówki i z tym cyklem będzie Ci ona chodziła.
Chrystusie niebieski!!!!

ale odkrycie.... Nobla za to masz....

Tak jest w każdym aucie...
Obrazek
żeś mu pomógł...

tak na marginesie: pisze się "z powrotem"...

Post Wysłano: 27 lis 2010, 8:47

Otóż mylisz się. Nie w każdym. W takim wynalazku jak Iveco Stralis II nie ma takiej sympatycznej rzeczy. A jeździłem samochodem z 2008 roku.
Z kolei w Actrosie z 2002 roku już jest. O ile mnie pamięć nie myli, było już w roczniku 1999.

Post Wysłano: 28 lis 2010, 1:30

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: nissan

jezeli czepiamy sie detali to VW GOLF II rocznik 1988 mial programowane czasówki wiec w ubieglym wieku juz znali to...

Marcin, odłączaj po kolei przekazniki i zobaczysz, mozesz otworzyc klape z przekaznikow i wlaczac wycieraczki i wylaczac wtedy na sluch ogarniesz chociaz ktory to moze byc albo łap je po kolei i wyczujesz drgania załączania i rozłączania styków...

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]