Zwracam się do Was z pewnym pytaniem, mianowicie takim czy student mający kat.C , C+E , kw.wstępną ma szanse na czas wakacji (studenckie 3-4miesiące) złapać pracę na zestawach ?
Czy firmy transportowe prowadzą taką praktykę? Czy raczej szukają stałych kierowców i w prace dorywczą się nie bawią.
Oczywiście zdaje sobie sprawę, że są różne firmy ale uwzględniając obecną i najbliższą sytuacje na rynku transportowym czy jest jakaś szansa ?
Mają szase:)
Ogolnie czasy są do dupy trzeba przyznać, ale okres wakacyjny to też po cześci urlopy dla kierowców,choć w małym stopniu.
JA jako student kat. C+E i kurs na przewoz rzeczy jezdziłem na walkacji w 2008i2009 roku.
Na początku w podwojnej za ochłapy po 60zl dwa tygodnie później po100zl tez z dwa tygodnie.
Nastepnie dostałęm zestaw i sam śmigałem sierpien i wrzesien.
Ogolnie można tylko trzeba sie popytać:)
Jest szansa tylko trzeba (tak jak kolega wspomniał) się popytać. Ja na 3 tygodnie sierpnia dostałem jako drugiego kierowce studenta, który właśnie zatrudnił się na wakacje. Na początku, ponieważ nigdy nie jeździł za granice, śmigał na krajówce a później go do mnie przydzielili, żeby troche pojeździł ze mną po międzynarodówce
_________________ Bez ciężarówek świat stanął by w miejscu...
Koleiny potrafią wyprowadzić z równowagi... zwłaszcza przeładowane naczepy
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 7 gości