[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
PJ C, Kwalifikacja Wstępna a DMC 7,5 tony - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 26 sie 2010, 23:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1

Siema!
Dawno mnie tu nie było :) ostatnio poszedłem sie zapytać ile kosztuje kwalifikacja wstępna i padłem na plecy !
Powiedzcie mi czy mając prawko kat C i jeżdząc autem do 7,5 tony trzeba miec kwalifikacje wstępna?

Post Wysłano: 27 sie 2010, 0:29

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Tak, trzeba mieć, KW nie obowiązuje tylko przewozów na potrzeby własne. Jest jeszcze KW przyśpieszona, trochę tańsza.

Post Wysłano: 27 sie 2010, 9:05

Cytuj:
Tak, trzeba mieć, KW nie obowiązuje tylko przewozów na potrzeby własne.
Nie wprowadzaj ludzi w błąd i najpierw upewnij się czy masz rację:

Cytuj:
Warunki, które muszą spełnić przyszli kierowcy mający wykonywać przewozy na potrzeby własne, zawarto w art. 39a ustawy o transporcie drogowym.

Taki kierowca powinien:

- mieć ukończone 21 lat (chyba że będzie wykonywał przewozy drogowe rzeczy pojazdem samochodowym lub zespołem pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej przekraczającej 3,5 t, ale nieprzekraczającej 7,5 t – wówczas ten warunek go nie dotyczy),

- posiadać odpowiednie uprawnienia do kierowania pojazdem samochodowym, określone w ustawie Prawo o ruchu drogowym,

- nie wykazywać przeciwwskazań zdrowotnych ani psychologicznych do wykonywania pracy na stanowisku kierowcy,

- uzyskać kwalifikację wstępną i ukończyć szkolenie okresowe.

Post Wysłano: 27 sie 2010, 15:40

Użytkownik

Użytkownik

to wkońcu majac kat c a nie mając kw czym mozna jezdzic?

Post Wysłano: 27 sie 2010, 22:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6760669

Cytuj:
to wkońcu majac kat c a nie mając kw czym mozna jezdzic?
przypomina mi sie tu tekst z "killerow 2-och": to k*rwa co wolno jak nic nie wolno? ;)

Post Wysłano: 28 sie 2010, 13:28

Użytkownik

Użytkownik

mozna jezdzic swoim autem przewożąc ładunek na potrzeby wlasne
żaden pracodawca nie zatrudni mnie na czarno bez kw?

Post Wysłano: 28 sie 2010, 13:32

Cytuj:
żaden pracodawca nie zatrudni mnie na czarno bez kw?
Na stos z nim! Chłopie, ludzie chcą normalnie pracować i uczciwie zarabiać! Na czarno to się weź pomaluj.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]