[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Leworęczni kierowcy - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 28 lip 2010, 0:12

Wydaje mi się, że takiego tematu jeszcze nie było a kwestia leworęczności jest godna dyskusji ;) Jak myślicie czy leworęczność i lewostronność ułatwia czy utrudnia życie kierowcy ? Jakimi kierowcami są z reguły leworęczni, bo jak wiadomo u osób leworęcznych dominuje prawa półkula, która odpowiada m.in. za orientację w przestrzeni ale znów lewa półkula odpowiada za myślenie logiczne. Forum medyczne to to może i nie jest ale napiszcie co o tym sądziecie i wiecie z własnego doświadczenia bądź obserwacji osób leworęcznych za kółkiem. Chodzi mi tutaj głównie o zawód kierowcy ;)

Post Wysłano: 28 lip 2010, 6:00
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

to czy kierowca jest lewo- czy praworęczny nie ma znaczenia.
problem jest wtedy gdy ma obie lewe ręce, a proszę mi wierzyć - takich nie brakuje.

Ostatnio zmieniony 28 lip 2010, 18:57 przez Cyryl, łącznie zmieniany 1 raz.

Post Wysłano: 28 lip 2010, 14:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Wcale nie jest to takie pewne, że nie ma znaczenia bo są różne badania które mówią że spraność osób leworęcznych od praworęcznych może być inna

Post Wysłano: 28 lip 2010, 15:41

Mi się wydaje, że to ma znaczenie bo osoby leworęczne inaczej postrzegają świat niż praworęczni ;)

Post Wysłano: 28 lip 2010, 16:48

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: scania 124l 470

ja jestem leworęczny i nie narzekam :]

Post Wysłano: 28 lip 2010, 18:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10770724

Ja tez jestem leworęczny i bardzo dobrze orietuje sie w terenie. :)

Post Wysłano: 28 lip 2010, 19:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

prawdę mówiąc umiejętności kierowania pojazdem to 10% wartości kierowcy zawodowego, reszta to znajomość przepisów, logiczne myślenie i zdrowy rozsądek.

natomiast pojazd ciężarowy to nie fotonowy myśliwiec Luka Skywalkera.

jednak wśród geniuszy jest dużo większy odsetek leworęcznych niż wśród reszty społeczeństwa.

zatrudniając kierowcę zawodowego nie poszukuje się Leonarda da Vinci, Michała Anioła Buonarotti, Ludwiga van Beethovena, czy Alberta Einsteina tylko robotnika wykwalifikowanego.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]