Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 24 lip 2010, 9:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam robię teraz prawko C+E czy jeśli zdam mogę jeździć ciągnikiem siodłowym z naczepą (TIR) ,czy tylko zestawem ,gdzieś wyczytałem że na (TIR) z naczepą to osobno coś tam trzeba zdawać ,jak to jest naprawdę .

Post Wysłano: 24 lip 2010, 9:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5369477
Samochód: Czrerwony

prawojazdy kat C+E uprawnia cie do jazdy samochodem cieżarowym+ przyczepa. Wiadoma sprawa ze bedziesz mógł jezdzi koniem z naczepą, no i sprawa tej czy masz kurs na przewóz , czy bedziesz musial robic jeszcze po nowemu KW.

Post Wysłano: 24 lip 2010, 9:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13363123
Samochód: DAF

TIR to nie ciężarówka czy zestaw, tylko skrót od Międzynarodowy Tranzyt Drogowy. Po zdaniu egzaminu musisz skończyć kwalifikację wstępną, było to już tu wałkowane setki razy.

http://www.youtube.com/watch?v=eAfp3mZD ... ature=plcp

Post Wysłano: 24 lip 2010, 10:34

Użytkownik

Użytkownik

ok KW mam zrobioną tylko zmylił mnie takie ogłoszenie w szkole jazdy :UWAGA !!!

TYLKO U NAS - JAZDA CIĄGNIKIEM SIODŁOWYM!

Egzamin na tę kategorię obejmuje tylko część praktyczną

Godzina zajęć teoretycznych trwa 45 minut, natomiast praktycznych 60 minut -zgodnie z ustawą Prawo o Ruchu Drogowym.

Badanie lekarskie dodatkowo płatne - 50 zł

Post Wysłano: 24 lip 2010, 10:35

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Witam robię teraz prawko C+E czy jeśli zdam mogę jeździć ciągnikiem siodłowym z naczepą (TIR) ,czy tylko zestawem ,gdzieś wyczytałem że na (TIR) z naczepą to osobno coś tam trzeba zdawać ,jak to jest naprawdę .
matko kochana :roll:

Post Wysłano: 24 lip 2010, 12:12

Użytkownik

Użytkownik

TYLKO U NAS - JAZDA CIĄGNIKIEM SIODŁOWYM!

Egzamin na tę kategorię obejmuje tylko część praktyczną

Godzina zajęć teoretycznych trwa 45 minut, natomiast praktycznych 60 minut -zgodnie z ustawą Prawo o Ruchu Drogowym.

Badanie lekarskie dodatkowo płatne - 50 zł
co myślicie o takim ogłoszeniu jest w szkole jazdy Igielski-Szczecin czy to trzeba robić czy wystarczy C+E ?

Post Wysłano: 24 lip 2010, 12:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

C+E UPRAWNIA CIĘ BEZ NICZEGO DODATKOWEGO DO JAZDY CS+NACZEPA. MASZ PRAWO JAZDY KAT. B I NIE ZNASZ PRZEPISÓW DOT. POSZCZEGÓLNYCH KATEGORII PRAWA JAZDY?

A jazda ciągnikiem jest tu wyróżniona dlatego, że w większości szkół uczysz się na solówkach i jest to w jakimś tam stopniu zaletą Igielskiego. Jeszcze jedno pytanie i już nie będę ostrzegał słownie.

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 24 lip 2010, 23:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Na kategorię C+E przygotowywałem się jeżdżąc zestawem ciężarówka + przyczepa, teraz jeżdżę zestawem ciągnik siodłowy + naczepa..Oczywiscie prawo jazdy wciąż mam jedno, więc nie słuchaj głupot że C+E to tylko ciężarówka + przyczepa...
Gdyby miał jeździć zestawem ciągnik siodłowy + naczepa/przyczepa + naczepa/przyczepa wtedy czeka Cię dodatkowe szkolenie..rzecz jasna nie w Polsce.

Post Wysłano: 25 lip 2010, 13:24

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Na kategorię C+E przygotowywałem się jeżdżąc zestawem ciężarówka + przyczepa, teraz jeżdżę zestawem ciągnik siodłowy + naczepa..Oczywiscie prawo jazdy wciąż mam jedno, więc nie słuchaj głupot że C+E to tylko ciężarówka + przyczepa...
Gdyby miał jeździć zestawem ciągnik siodłowy + naczepa/przyczepa + naczepa/przyczepa wtedy czeka Cię dodatkowe szkolenie..rzecz jasna nie w Polsce.
OK dzięki za informacje ,dodam tylko że dla mnie jest to nowy temat ,więc chciałem się upewnić od sierpnia idę na C+E ,już się boje bo wiem że nie jest łatwo zdać ,pozdrawiam

Strona 1 z 1 [ Posty: 9 ]