Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość
Tytuł: Początki.
Post Wysłano: 13 lip 2010, 13:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: IVECO

Jako, że to mój pierwszy post na forum chciałem w pierwszej kolejności wszystkich serdecznie przywitać. Zwracam się do was z pytaniem czy znacie może jakieś firmy w Małopolskim, dla których można by zaczepić się do stałej współpracy na rozwożenie towarów? Mam 3,5 oraz 7,5 tonowy samochód i szukam zleceń. Nie wiecie może gdzie warto uderzyć? Jak szukać takich firm? Za konkretne propozycje zapraszam na dobrą kawę w Krakowie i jeśli etyka zawodowa wam na to pozwala stawiam dobrą flaszkę :) . Kontakt na priva lub pod mój numer tel. 791314703. Rafał.

Tytuł: Re: Początki.
Post Wysłano: 15 lip 2010, 18:24

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1656306
Samochód: PremiumDXI450

Unipap Toruń czy jakoś tak.
Trasy Toruń Warszawa na 7,5
Ewentualnie jeszcze kurierka.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 15 lip 2010, 18:49

Użytkownik

Użytkownik

Nie rozumiem.
Masz samochody i dopiero teraz pracy szukasz?
W dzisiejszej sytuacji na rynku gdzie jeden wyrywa drugiemu robotę liczysz , że ktoś Ci coś odstąpi?
Może inaczej, roboty jest aż nad, ale za jakie pieniądze....

Radzę zacząć samemu szukać , przewoźnik to jak drapieżnik, czasem musi się ruszyć żeby coś zarobić :roll:

Każdy średnio rozgarnięty przewoźnik po jakimś czasie w branży wie gdzie szukać ładunków.
U mnie wygląda to tak, jeśli szukam nowej firmy, nowych kontaktów. Otwieram sobie PKT i szukam odpowiednich firm. Mam codziennie samochody w Krakowie, to szukam firm z Krakowa. Wiem jakie mam pojazdy, wiem co moge zabrać. Szukam producentów, składy budowlane itp. Jeśłi chcemy coś dobrego to musimy to znleźć sami i być tam pierwsi. W 90% przypadkach po przełączeniu X razy dziękują nam, bo już wszystko mają obstawione. Ale kto nie próbuje ten nie ma.....
Dlatego jeśli miałbym robotę przykładowo na twoje auta sam odsprzedałbym Ci ją za tyle, żeby mi został godziwy zysk, a jeśli sam bym miał pojazdy odpowiadające temu zadaniu to nikogo nie dupuszczam do tej roboty, bo może tylko więcej namieszać niż pomóc.

Chyba, że liczysz na pracę u wielkich operatorów logistycznych typu schenker gdzie w większości flota pojazdów to outsourcing.

Zatem twój nick jak najbardziej pasuje do twojego podejścia.
Nie miej mi za złe, nie mam na celu dokopać Ci czy coś w tym stylu. :wink:

Post Wysłano: 15 lip 2010, 19:20

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1656306
Samochód: PremiumDXI450

może miał auta i stracił robotę ale mniejsza z tym....

dopiero teraz spojrzałem na nick :U

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]