[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca na podwykonawcy - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:03

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: scania R420

Cześć :D Mamy zamiar z ojcem kupić własny zestaw(ciągnik+firanka). Jakie są stawki?? :]

Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: vw

Zasadniczo są różne.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:15

Użytkownik

Użytkownik

Bo mamy propozycję na Niemcy :|

Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:46

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Gratulacje.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Gratulacje.
a To takie eldorado :?:

Post Wysłano: 07 sty 2010, 19:54

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Gratulacje.
a To takie eldorado :?:
W sumie nie wiem bo Niemcy są duże a kolega chyba tylko zaczął temat żeby się pochwalić, także pogratulowałem. Zaraz się zacznie gadka o powrotach z Niemiec i się okaże, że jednego wieczora kupują ciągnik a drugiego schodzą z marzeń na ziemię.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 20:28

Użytkownik

Użytkownik

Nie założyłem tego tematu by się chwalić tylko żeby dowiedzieć się jakie są stawki w tamte kierunki i czy się opłaca:x
A po zestaw jedziemy 15stycznia tego roku :>

Post Wysłano: 07 sty 2010, 20:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Cytuj:
Nie założyłem tego tematu by się chwalić tylko żeby dowiedzieć się jakie są stawki w tamte kierunki i czy się opłaca:x
Bardzo się opłaca :mrgreen: Próbuj szczęścia porozmawiamy za pół roku i zobaczymy jakie koksy zarobisz na tych trasach do niemiec i ile dołożycie przez ten czas do interesu :lol:
Czy ty nie widzisz co się dzieje w koło, cały transport ledwo zipie, stawki mozna żec są głodowe, brak powrotów z niemiec do polski.
No nic życzę powodzenia w prowadzeniu firmy transportowej jeśli twierdzisz że to taki interes aby w to wchodzić w obecnej sytuacji na rynku

Filmy z tras

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20

Cytuj:
Cytuj:
Bardzo się opłaca :mrgreen: Próbuj szczęścia porozmawiamy za pół roku i zobaczymy jakie koksy zarobisz na tych trasach do niemiec i ile dołożycie przez ten czas do interesu :lol:
Czy ty nie widzisz co się dzieje w koło, cały transport ledwo zipie, stawki mozna żec są głodowe, brak powrotów z niemiec do polski.
No nic życzę powodzenia w prowadzeniu firmy transportowej jeśli twierdzisz że to taki interes aby w to wchodzić w obecnej sytuacji na rynku
Dokładnie wszystko teraz praktycznie stoi. Jak napisałeś powrotów brak do PL najwyżej same śmiecie. Duże firmy sobie radzą - lata w interesie, a mniejsze nie bardzo mają się jak ratować.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10480858
Samochód: 440 dxi

Hm, to chyba tylko u was są takie przestoje. :lol:
W firmie której pracuje mój ojciec rzadko się zdarzy, aby auto wracało na pusto.A jeżdżą tylko na Niemcy, stałe ładunki z PL, przeważnie na Zagłębie.
Co prawda zazwyczaj trzeba dojechać te 100-150 km na po powrót (jak to na zagłębiu) ale lepsze to niż wracać pustym.
Z powrotem wozi się wszystko co popadnie, a to papier z Mainz, czy inne pierdoły.
Do Niemiec wozimy tylko i wyłącznie meble.
Pzdr, i powodzenia :mrgreen:

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Dawidoski Ja nie twierdze że nie ma roboty, ale lepiej zapytaj ojca za jakie stawki jeżdzi. Bo jezdzić można tam i z powrotem wychodząc na zero lub dokładać do interesu bo takie stawki proponują w transporcie na dzień dzisiejszy. Co z tego że mi proponują trasy, a po przeliczeniu wszystkich kosztów wychodzi na to że się nie opłaca z domu ruszać :/

Filmy z tras

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20

Jechać na Niemcy i zaraz wracać to przeważnie już jest wszystko dograne zawsze coś tam spedycja ma na oku jako powrót, a co innego jechać na 2 tyg. Wszytko też zależy jak firma chce zarobić śmiecie zawsze się znajdą na powrót za parę euro.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:36

Cytuj:
Powinieneś zapytać czy wogóle się opłaca kupować jeden zestaw :?

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 12210356
Samochód: Scania Irizar

Mały rodzinny interes ok.3 zestawów...
Jak ma sie ładunki pewne to powinno sie opłacać :)
No bo jak roboty nie będziecie mieli to lipa...
Ojciec też o tym myślał na podwykonawce ale finanse nie pozwoliły...

które zwie się wolnością..."

Post Wysłano: 07 sty 2010, 21:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 10480858
Samochód: 440 dxi

Tak macie rację.
"U nas" do Niemiec jeździmy za przyzwoitą stawkę.
Z powrotem tak jak mówiłem, wszystko co się da.Czasami wiezie się tylko po to, aby się zwróciło paliwo i autostrady.
Ogólnie firma nie narzeka, 6 zestawów jest na ten czas.W niedalekiej przyszłości mają przyjść jeszcze dwa.
Pożyjemy, zobaczymy.

Post Wysłano: 07 sty 2010, 23:19

Użytkownik

Użytkownik

Zapewne ktoś zaraz zapyta, jak to przecież tyle aut jeździ to musi się opłacać. Też tak myślałem do niedawna. I co się okazało. Znajomy jeździ pod spedycją po kraju i liczyliśmy dokładnie kilometry i stawki i wyszło dokładnie 1,90zł/km za każdy wraz z dojazdami. Ale interes się ciągnie bo prowadzi 2 dobrze prosperujące sklepy. Inny zaś handluje złomem, no to wziął 3 leasingi zestawów z wannami. Ledwo zipią, jeżdżą za pół darmo ale co tam, kasa jest z czego innego. A ten co utrzymuje się z samego transportu to nie ukrywajmy albo plecy w firmie albo kasa na lewo. Inaczej cieniutko. Fakt można trafić do dobrej spedycji ale nie z jednym samochodem, no chyba że tam znowu siedzi ktoś znajomy. Mozna by tak wymieniać bez końca.

Post Wysłano: 08 sty 2010, 14:59

Użytkownik

Użytkownik

No zobaczymy jak to będzie

Post Wysłano: 08 sty 2010, 16:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: AUDI A6

Cytuj:

ok nie chwalisz sie to po co mi wiedziec ze jedziesz po zestaw 15 stycznia?

wkolo tylko sie slyszy ze firmy klekaja bo ciezko z transportem ale jak sie nie sparzycie to nie bedziecie wiedziec.

Post Wysłano: 08 sty 2010, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1656306
Samochód: PremiumDXI450

hhhhmmmm ciekawe ile osób wypowiadających się w temacie ma własną działalność?

Ja powiem tak...mnie również odradzano ale nie zrezygnowałem.
Znalazłem dobra robotę, auto się spłaca, niedługo dobieram jeszcze jeden zestaw....śmiało do przodu tylko z głową.

A jakie auto bierzecie?

A i pamiętaj nikt prawdy ci nie powie jak jest. Po co robić sobie konkurencje...?

Post Wysłano: 08 sty 2010, 21:39

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Nie wiem co mam myśleć po tym poście. Kupujemy ale nie wiemy czy się opłaca. To tak jak odbyć stosunek z kobietą bez zabezpieczeń i na drugi dzień się pytać czy możliwa jest "wpadka" .

Skoro jedziecie po auto to już macie garb na plecach. Czy się opłaca? Zależy, jaka norma euro, będziecie mieli kiero czy sami latacie, leasing do tego dochodzi? Koszta mogą być baaaardzo różne.

Stawki są przeróżne podam ci przykład jak mogą być różne

Stawka dla zestawu CS plus naczepa o ładowności 24t na odcinku 90-110 km (dwie różne trasy o tych dwóch długościach ta sama stawka 260E w relacji PL-CZ po CZ żadnych opłat drogowych nie było bo po autostradzie się nie jechało, w jedną stronę pusty w jedną ładowny.

Ten sam towar podobna relacja tyle że 20 km więcej w jedną stronę na trasce stawka 200E i poniżej. Do tego dochodziły powroty w odwrotnym kierunku o dziwo do załatwienia na tak krótkim odcinku.

A teraz realia. Taka stawka była 2-3 lata temu. Wtedy dla tych miejsc za 260E jeździło wiele kolorowych wypasionych furek, z trąbkami globkami i innymi pierdołami. stawki zawsze wychodziły w 2 strony. Dzisiaj w przypadku drugim jeśli dostaniemy 130E to jest dobrze, realia to 100-110 jako potencjalny przewoźnik szukający ładunku po sped. Jednak dzisiaj dostaniesz tylko tą drugą opcję, to se już newrati.

Jest różnica?

Jeżdżąc po DE zapewne pod sped będziecie jeździć. Być przygotowany na kontrole BAG które mogą się kończyć bardzo dokładnym wyremontowaniem samochodu. Zima to ogólnie super czas na rozpoczęcie działalności, wszystko stoi.

O takim czymś jak licencja słyszałeś i o zabezpieczeniu odpowiednim?

Ogólnie z doświadczenia powiem ci że lepiej nam się opłacało jeździć na bardzo krótkich traskach niż tułać się po świecie.

tyle ode mnie