[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Praca w Krakowie i okolicach? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 04 lis 2009, 23:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam wszystkich mam takie pytanie zrobiłem niedawno prawo jazdy "C" Gdzie są w Krakowie lub okolicy jakieś firmy co zatrudniają niedoświadczonych kierowców??? wysłałem już masę CV i nic... :(
pozdrawiam wszystkich

Post Wysłano: 04 lis 2009, 23:08
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Mercedes Actros 1845

Jak wyślesz CV to ono leży i zapomną o tobie. Najlepszy sposób to zadzwoń do firmy i umów się na spotkanie z szefem.
Wiem co piszę bo sam zmieniałem pracodawcę. Znalazłem 10 firm na tym forum, umówiłem się i znalazłem pracę w 6 firmach. Wybrałem tą najlepszą :wink:

Post Wysłano: 05 lis 2009, 19:00

Użytkownik

Użytkownik

tak ale jak zadzwonię to się o doświadczenie pytają i jest stały tekst że szukają doświadczonych...

Post Wysłano: 05 lis 2009, 20:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Mercedes Actros 1845

Cytuj:
tak ale jak zadzwonię to się o doświadczenie pytają i jest stały tekst że szukają doświadczonych...
Dlatego za wszelką cenę staraj się umówić na spotkanie. Lepiej jak pracodawca cię widzi niż słyszy.
A jak będzie widział, że jesteś naprawdę zainteresowany i zależy ci na tej robocie to już tam coś wykombinuje. :wink:

Post Wysłano: 05 lis 2009, 20:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Daf XF 95.480

Cytuj:
wysłałem już masę CV i nic... :(
Też jestem z okolic Krakowa i byłem niedawno w tej samej sytuacji. Odpowiadałem mailowo na każdą ofertę zatrudnienia i nic. Potem rozejrzałem się po okolicy, zacząłem jeździć po firmach i pytać czy nie potrzebują kierowcy (wszędzie gdzie tylko stały jakiekolwiek ciężarówki). Dość szybko trafiłem do małego, prywatnego zakładu usług komunalnych i się udało - od miesiąca codziennie pomykam śmieciarką. Nie jest to co prawda praca moich marzeń ale w chwili obecnej kierowca bez doświadczenia raczej nie powinien wybrzydzać.
Tak przy okazji to dziś w serwisie gumtree znalazłem ogłoszenie, że poszukiwani są kierowcy C i CE do wożenia kontenerów w Krakowie (firma ALBA) zadzwoniłem po dwóch godzinach od zamieszczenia ogłoszenia - było już nieaktualne.

Post Wysłano: 06 lis 2009, 19:18

Użytkownik

Użytkownik

dzięki popróbuję i zobaczymy

Post Wysłano: 06 lis 2009, 19:29

Ja w ciągu ostatniego roku mieszkania we Wrocławiu wysłałem masę CV poprzez e-mail. Niestety nie jest to zbyt dobry sposób szukania pracy. Oddzwonili do mnie max. 4-5 razy na kilkadziesiąt jak nie kilkaset wysłanych CV. Na jedno stanowisko kierowcy jest 100, 150, 200 chętnych i pracodawca najczęściej bierze pod uwagę pierwszych 20, 30 CV, ponieważ reszty nawet nie chce mu się czytać. Pytanie o pracę przez telefon też przerabiałem i także nie jest to najlepszy sposób. Jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest iść osobiście tam gdzie szukają i tam gdzie nie szukają kierowców. Tylko tak można się dobrze "sprzedać". Mnie w taki właśnie sposób udało się znaleźć pracę bez doświadczenia.

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]