[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
czy da sie rozladowac - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 paź 2009, 18:18

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam

szukam magazynu do wynajęcia zeby raz na 2-3 miesiące zwiezc tam naczepe towaru (ok 20 palet)
znalazlem jedno miejsce tylko ze na miejscu nie ma wozka widlowego.
wzdluz magazynu idzie rampa o wysokosci ok 115 cm.

i jedyna mozliwosc do podjechac do tej rampy bokiem.
wiem ze musze zamowic naczepe z "firankami" tylko czy jesli stanie ona rownolegle do tej rampy będzie możliwy rozładunek zwyklym paleciakiem
Z tego co sie orientuje to naczepy sa na poduszkach i moga sie dostosowac do rampy . wiem ze przy podjezdzie tylem to zadziala ale czy przy zaparkowaniu rownoleglym do rampy rowniez?

Przepraszam jesli pomieszalem nazewnictwo ale jestem laikiem w temacie naczep :)

Prosze o rade jak to najlepiej rozladowac naczepe w tych warunkach ( o ile sie da) lub potwierdzenie ze nie da sie tego zrobic w sposob ktory opisalem :)

pozdrawiam
Tomasz

Post Wysłano: 25 paź 2009, 18:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Mercedes Actros 1845

Da się zrobić na firance i na burcie, około 117 cm to jest średnia wysokość od ziemi do podłogi na zwykłej naczepie. Wyrównasz na poduszkach i będzie ok 8)

Post Wysłano: 25 paź 2009, 19:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

zaparkować równolegle do rampy na tyle, aby przerzucić blachę dla paleciaka nie jest tak prosto.
jeżeli nie będziesz miał z przodu i z tyłu wolnej przestrzeni na długość auta, to słabsi kierowcy będę pałować się pół godziny, a wyjeżdżając będą uszkadzali tylny narożnik naczepy.

zawieszenie naczepy jak i wysokość tylnego zawieszenia ciągnika siodłowego można podwyższać o obniżać. znaczy to że wysokość położenia podlogi skrzyni ładunkowej z przodu i z tyłu możesz regulować dowolnie.

Post Wysłano: 25 paź 2009, 21:55
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Szybki

Cytuj:
znaczy to że wysokość położenia podlogi skrzyni ładunkowej z przodu i z tyłu możesz regulować dowolnie.
Bez przesady z tą dowolnością, chyba, że chodziło o to, że przód i tył niezależnie ;)

Przyłożenie zewnętrznego silnego magnesu do czujnika ruchu (impulsatora) zamontowanego przy skrzyni biegów skutkuje wyrównaniem pola elektromagnetycznego w cewce nadajnika, a w rezultacie prowadzi do tego, że tachograf otrzymuje sygnał odpowiedni dla pojazdu nieruchomego.

Post Wysłano: 25 paź 2009, 23:17

Rozładować się da ale to nie takie proste. Ustawić się równolegle do rampy i nie porysować naczepy to nie lada wyzwanie.

Post Wysłano: 26 paź 2009, 1:56

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Ja miałem ostatnio taki rozładunek płyt regipsowych we Francji.Gdy zobaczyłem rampę boczną to nie byłem zbyt pocieszony(na dodatek padało),ale 2,3 razy przód,tył blisko rampy i gotowe... :mrgreen:

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]