Skoro pytasz to już jakiś czas temu w magazynie Auto Świat, testowano magnetyzer w trzech autach m.in. w Astrze B i Escorcie. Testy odbywały się na hamowni i nie wykazały aby te "urządzenia" miały jakiś wpływ na zużycie paliwa. To tylko jeden z wielu takich testów.
Oczywiście możesz też dawać wiarę badaniom nikomu nieznanych instytutów, których ekspertyzami podpierają się sprzedawcy magnetyzerów.
kto testował?jakie instytucje?i gdzie to wyczytałeś?
Chcesz wierzyć w banialuki to twoja sprawa, przecież nikt Cię nie będzie przekonywał na siłę.
Testowały gazety, naukowcy i sami użytkownicy - wyniki są jednoznaczne. Poza tym skoro to takie korzystne, dlaczego żaden producent samochodów nie montuje magnetyzerów fabrycznie?
nie Panowie,nie o to chodzi czy wieże czy nie,tylko po prostu pytam,bo jak już ktoś ma jakieś zdanie na jakiś temat to powinien je czymś uzasadnić...
To tak jak sprzedawca na aukcji podaje jakieś argumenty tak ten kto w to nie wieży i mówi ze to bajka powienień powiedzieć na jakiej podstawie tak sądzi...bo powtarzać po kimś że coś jest złe czy dobre to nie sztuka...
Dlatego pytam czy kolega miał to zamontowane,jeżeli by miał to mógł by coś na ten temat powiedzieć,bo miał by z tym doświadczenie...
Bo tak samo można powiedzieć iveco to najgorsza ciężarówka (a np. nigdy bym nią nie jeżdził)
Bo tak się składa że miałem takie coś w aucie zamontowane na ponad 2tys km,dla testu dostałem od kolegi który sprzedając auto wyją swój magnetyzer i mi go pożyczył....ale widzę raczej sceptyczne podejście do mag.więc nie będę rozwijał tematu.
Ps.zważ uwagę na to że taki mag.(zresztą jak sam producent piszę )daję rezultat dopiero po kilku set km eksploatacji...(więc nie wiadomo jak go testowali z tych gazet-a jak sam mówisz że robili to na hamowni to nie wieże żeby w takich warunkach auta zrobiły np. po 1,5 czy 2 tys km)a jego efekt nie polega na tym tak jak chyba niektórzy myślą że auto spali o połowę mniej przy tym mają lepszego buta o 30%
Samochód: Opel Insignia ST
Z tego co pamiętam to był test długodystansowy samochodu z magnetyzerem. Nie pamiętam dokładnie dystansu, ale na pewno było to ponad 10tys. km. Okazało się, że rozwiązanie to ma więcej wad niż zalet.
Aha , czyli tak jak przewidywałem . Kolejna bajka i tyle...
Cytuj:
Z tego co pamiętam to był test długodystansowy samochodu z magnetyzerem. Nie pamiętam dokładnie dystansu, ale na pewno było to ponad 10tys. km. Okazało się, że rozwiązanie to ma więcej wad niż zalet.
Bo tak się składa że miałem takie coś w aucie zamontowane na ponad 2tys km,dla testu dostałem od kolegi który sprzedając auto wyją swój magnetyzer i mi go pożyczył....ale widzę raczej sceptyczne podejście do mag.więc nie będę rozwijał tematu.
Czemu nie? Ja jestem sceptycznie nastawiony ale to nie znaczy, że ktoś nie może mieć innego zdania. Jeżeli faktycznie miałeś z tym styczność bezpośrednio to opisz spostrzeżenia. Ja osobiście poza komentarzami na allegro nie widziałem jeszcze żeby ktoś potwierdził skuteczność magnetyzera.
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 6 gości