Marctos, ja mam takie premium i jezdzi pod wywrotka. Zadna rewelacja, te 385 koni radzi sobie bo musi...
Ten model bardzo rzadko ma blokade nie mowiac juz o ASR, zadnego innego wspomagacza nie ma. Chyba, ze masz os podnoszana od naczepy elektrycznie na przelacznik w kabinie. W razie czego mozesz na zaladowanym na chwile podniesc ta os i dociazyc napedowa u samochodu. Poza tym nie przecenial bym wartosci blokady. W trenie w jakim jezdza wywrotki samochody z blokadami tez sie zakopuja.
Pytales o rame - to jest jeden z problemow. Pekaja obie poprzeczki ktore sa nad walem napedowym.
Co do spalania to przy ladunkach w jedna strone (wiesz jakie tonaze sie targa:)) i srednio trudnym terenie 38/100. Np Man 19.414 wychodzi w 34 - 35.
Generalnie to sredni samochod, ale jsli sie bedzie dbalo o niego to bedzie chodzil.
Cytuj:
Cytuj:
Automatycznie, czyli jak auto czuje, że koła się w miejscu obracać zaczynają, to włącza na drugie - ASR.
Innej opcji niż blokada mostu włączana przyciskiem z kabiny i blokująca, żeby oba koła były obracane w tym samym czasie (jazda tylko na wprost

) i ASR, czyli auto samo dobiera, które koła mają być napędzane.
Dziwne, u mnie w MANie, ASR przyhamowuje odpowiednie koła w czasie poślizgu/ruszania.

No wlasnie przyhamuwujac szybciej obracajace sie kola auto "wybiera" ktore kola maja byc napedzane. W ten sposob to ktore stracilo przyczepnosc zostaje przychamowane, a mechanizm roznicowy przekazuje moment obrotowy na to ktore ma przyczepnosc.