[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Kurs na przewóz rzeczy kiedy mozna go robic?? - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 sty 2009, 20:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: ??

Witam wszystkich forumowiczów!! W środe tj. 31,01,08 zdalem prawo jazdy kategorii C w wordzie w kaliszu i mam takie pytanie, w poniedzialek 05,01,09 rozpoczyna sie kurs na przewoz rzeczy podstawowy (koszt 600 zl) w loku w krotoszynie ale jest jeszcze jakis kurs na przewoz rzeczy dodatkowy (koszt 300zl ) czy on tez mnie obowiazuje??? Czy moge uczeszczac na taki kurs nie majac nowego prwaka w kieszni??? Ile sie czeka za takim kursem, za wydaniem dokumentu?? Od lutego wsiadam za kolko solówki mam 23 lata wiec moge pracowac zawodowo tylko co z tym kursem pomozcie.. ..

Post Wysłano: 02 sty 2009, 20:17

Cytuj:
Witam wszystkich forumowiczów!! W środe tj. 31,01,08 zdalem prawo jazdy kategorii C w wordzie w kaliszu i mam takie pytanie, w poniedzialek 05,01,09 rozpoczyna sie kurs na przewoz rzeczy podstawowy (koszt 600 zl) w loku w krotoszynie ale jest jeszcze jakis kurs na przewoz rzeczy dodatkowy (koszt 300zl ) czy on tez mnie obowiazuje???
Wystarczy podstawowy.
Cytuj:
Czy moge uczeszczac na taki kurs nie majac nowego prwaka w kieszni???
Jakiego nowego? Ja zrobiłem kurs na przewóz rzeczy w trakcie kursu na kat. C. Mam na nim wpisane tylko kat. B i wszystko jest ok.
Cytuj:
Ile sie czeka za takim kursem, za wydaniem dokumentu??
Ja dostałem ten dokument na drugiej godzinie kursu.
Cytuj:
Od lutego wsiadam za kolko solówki mam 23 lata wiec moge pracowac zawodowo tylko co z tym kursem pomozcie.. ..
Musisz mieć kurs na przewóz rzeczy, żeby pracować jako kierowca.

Post Wysłano: 03 sty 2009, 16:30

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4268621
Samochód: iveco

Witam , kurs uzupełniający obowiązuje kierowców którzy przedłużają sobie kwalifikacje , wiec Ty robisz tylko podstawowy
Ja zrobiłem najpierw kurs na przewóz rzeczy a później kat C , akurat tak wyszło i jest ok .
Żebyś wsiadł zawodowo za kółko potrzebujesz mieć w reku w/w kurs , badania psychotechniczne oraz badania lekarskie . Niektóre z tych rzeczy sponsoruje pracodawca ale różnie to bywa .
Aha i jak wsiądziesz na nowe auto to potrzebujesz kartę kierowcy którą to też musisz sobie sam załatwić

Post Wysłano: 03 sty 2009, 17:38

Cytuj:
Żebyś wsiadł zawodowo za kółko potrzebujesz mieć w reku w/w kurs , badania psychotechniczne oraz badania lekarskie . Niektóre z tych rzeczy sponsoruje pracodawca ale różnie to bywa .
Z reguły na początku to zawsze kierowca sam musi o wszystko zadbać. Dopiero jak jest zatrudniony u pracodawcy to wtedy on mu sponsoruje badania.

Post Wysłano: 03 sty 2009, 19:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: volvo fm

Panowie, a ile czekaliście na zaświadczenie o ukończeniu ów kursu? ja 12 grudnia skończyłem kurs i cisza...

Post Wysłano: 03 sty 2009, 23:49

Cytuj:
Panowie, a ile czekaliście na zaświadczenie o ukończeniu ów kursu? ja 12 grudnia skończyłem kurs i cisza...
No to ciekawie. Ja dostałem zaświadczenie od ukończeniu kursu godzinę po wpłaceniu kasy (bo o to tylko chodzi :/ ). Z 30h było 3h jakichś filmów...

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Iveco Stralis AT440S43 T/P

Cytuj:
Ty nie czekaj. Ty jedź do firmy, która ten kurs organizowała i go odbierz :)

http://truckmapa.wagaciezka.com - mapa dla ciężarówek

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

tylko facet mi powiedział, że jak będzie to zadzwoni.... firma z polecenia dobrego znajomego, wiec myślę że nie poleciłby mi kręta, ale w poniedziałek zadzwonię i zapytam co i jak

Post Wysłano: 04 sty 2009, 11:38

Jak sam się nie upomnisz, to pewnie nic z tego nie będzie. Jedź tam i sobie to odbierz, bo na pewno jest, tylko o tym zapomnieli.

Post Wysłano: 04 sty 2009, 13:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: ??

Dzieki za wszystkie podpowiedzi :D

Post Wysłano: 04 sty 2009, 20:06
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

i ja również ;) :mrgreen:

Szerokiej ;)

Edit: dzwoniłem do ośrodka, no i jest do odebrania, ehhh... jakbym kasy do końca nie wpłacił to by pewnie dzwonili, co za ludzie;/

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]