Witam kolegów,
Mój mały Maniek zaczął mi stwarzać pewne problemy, otóż do czasu aż silnik się rozgrzeje pali mi się kontrolka EDC. Nieraz muszę ujechać ze 20 km żeby zgasła - a silnik oczywiście jest wtedy mega mułowaty. Dodam też, że silnik nigdy nie osiąga więcej niż 60 stopni i to niezależnie od ładunku i długości trasy. Macie jakieś pomysły co może być nie tak?
Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE
Trzeba sprawdzić termostat jeśli się nie dogrzewa silnik.
Może być padnięty czujnik temperatury płynu chłodzącego lub temperatury paliwa nie wiem jak jest w M2000 ale w F2000 oba czujniki są identyczne jeśli chodzi o zapalanie się EDC. To samo dotyczy się czujników temperatury płynu chłodzącego osobny jest od wskaznika temperatury i osobny od EDC
Mój problem z zapalaniem sie EDC zaczał sie 2 dni temu i dzis przy -20 stopni sie skonczyl:)a mianowicie pompa paliwa(smarowana centralnie) puszczala olej do paliwa na powrocie i zrobilo sie bloto w baku i calym ukladzie zasilajacym(pompka odstojnik itd) i dzis w nocy zamarzlo to wszystko i koniec jazdy!!teraz pompa do regeneracji, wtryski tez i czyszczenie całego ukladu..
Użytkownicy przeglądający to forum: Semrush [Bot] i 5 gości