Zna może ktoś porządne firmy, które bookują promy. Szczególnie zależy mi na firmach zagranicznych(wiadomo VAT) i najbardziej interesuje mnie linia Calais-Dover i powrót ten sam. Z góry dziękuje
kublo Dzięki wielkie o coś takiego mi chodziło.
Jak wyobrażasz sobie współpracę takiej firmy jak moja z 20 autami z taką firmą jak P&O czy SeaFrance Z takimi firmami podpisuje się umowy, które gwarantują np. 100 aut w tygodniu. A u nas to będzie 6-7 max. A dlaczego zagraniczne to napisałem wyżej.
1. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę "promy.pl"
2.Nie rozumiem dlaczego wygodniej miałoby być przez zagraniczne firmy.Miałyby nie doliczać ichniego VAT-u? Jakoś tego nie zauważyłem.Dochodzi za to dodatkowy problem z odzyskaniem go.
Dochodzi za to dodatkowy problem z odzyskaniem go.
I tu się mylisz. Jest nawet specjalna komórka w ZMPD, która za drobną opłatą w ciągu kilku miesięcy odzyska VAT z ostatnich 5 lat.
Firm odzyskujących VAT jest co najmniej kilka.Tylko jaki sens jest płacić 7-11% za odzyskanie,jeśli płacąc -zakładam ,ze podobną kwotę- w kraju rozliczamy to w następnej deklaracji VAT-7 ?
Dochodzi za to dodatkowy problem z odzyskaniem go.
I tu się mylisz. Jest nawet specjalna komórka w ZMPD, która za drobną opłatą w ciągu kilku miesięcy odzyska VAT z ostatnich 5 lat.
Firm odzyskujących VAT jest co najmniej kilka.Tylko jaki sens jest płacić 7-11% za odzyskanie,jeśli płacąc -zakładam ,ze podobną kwotę- w kraju rozliczamy to w następnej deklaracji VAT-7 ?
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 8 gości