Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 24817911
Samochód: chwilowo L-ka ;D

Witam wszystkich nie wiem czy jest tu taki temat i czy w dobrym miejscu ten temat tworzę ale mam nadzieję że się nie powtarza :D
Od pewnego czasu myślę o własnej firmie transportowej tylko czym więcej myślę tym więcej napotykam przeciwności.... chciał bym jeździć w transporcie krajowym a później międzynarodowym ale jestem łysy w tych różnych wymaganiach itp... następna sprawa to tabor na sam początek planował bym kupić iveco stralis tylko trochę się boję że ono nie zda egzaminu i nie będzie dość wytrzymałe a nie chciał bym pakować się w koszty więc prosił bym jakiegoś kierowcę iveco o obalenie tego mitu jaki krąży na temat tych ciężarówek :) a jeśli chodzi o ciężarówki to jakie najlepiej jest kupować w leasingu ? kolejny dylemat jaki mam to naczepy... jakie bardziej się opłaca ciągać ? Firanki chłodnie cysterny wywrotki? I jak zacząć by szybko nie skończyć i ciągle się rozrastać? Następne opłaty za drogi w PL i EU nie wiem czy to prawda ale podobno 20% dochodów
pewnej firmy idzie na opłacenie tych wszystkich dróg i tak się zastanawiam czy to się opłaca zaryzykować postawić wszystko na jedną kartę i później mieć z tego zyski ? Jakie bym musiał mieć szkolenia i koncesje by zajmować się transportem po EU i zatrudnić kilku kierowców ?
Bardzo był bym wdzięczny za wszystkie wasze rady :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

na dobry początek wysil się troszeczkę i poczytaj forum, poszukaj odpowiedzi na pytania które postawiłeś, (prawie wszystko już było napisane),
Wtedy gdy nasuną Ci się wnioski zacznij pytać....
pozdrawiam

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6451835
Samochód: Crafter

Cytuj:
na dobry początek wysil się troszeczkę i poczytaj forum, poszukaj odpowiedzi na pytania które postawiłeś, (prawie wszystko już było napisane),
Wtedy gdy nasuną Ci się wnioski zacznij pytać....
pozdrawiam
Dokładnie, dużo już było tematów o własnej firmie. Polecam dział 'kwestie prawne'.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 24817911
Samochód: chwilowo L-ka ;D

Spoko dzięki bardzo

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: co się trafi

pierw znajdź dobrą robotę, a później myśl o własnej firmie, teraz nie kupuję się samochodu i już jedziesz, pierw szukasz dobrej roboty, a później kupujesz pod nią autko

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: osobowy

I na początek też dobrym rozwiązaniem może być zatrudnienie się w jakiejś firmie transportowej i zobaczenie jak to wszystko wygląda od "środka" i z czym to się je.

Zobaczysz jak działa taka firma, gdy Ci się poszczęści to trafisz na ludzkich ludzi w firmie którzy może Ci opowiedzą co nie co związanego z opłatami, zleceniami itp.

Powodzenia :) :!:

Strona 1 z 1 [ Posty: 6 ]