Firma Wemhoff LST Poland z siedzibą w Poznaniu, zajmuje się transportem ładunków wymagających stale kontrolowanych temperatur. Przedsiębiorstwo
przede wszystkim przewozi wyroby mięsne, jednak ich wieloletnia działalność opiera się także na zleceniach obejmujących innego typu ładunki. Firma jest "córką" niemieckiego "Wemhoff Transport GmbH" mieszczącego się w Rhedzie. Tabor firmy, prawdopodobnie w 100 % tworzą pojazdy rodzimego producenta- MAN-y.
Teraz troszkę moich obserwacji i spostrzeżeń..Firma widoczna w Poznaniu jak i jego okolicach, wśród kierowców jednak już nie tak znana. Nie miałem nigdy styczności z kierowcami od nich, nie znam warunków zatrudnienia.. Poniżej zamieściłem link do strony internetowej naszego oddziału Wemhoff-a. Strona zawiera dokładny spis inwentarzowy swoich pojazdów(tutaj duże zaskoczenie), listę pracowników z telefonami kontaktowymi( kolejne zaskoczenie)... Wchodząc do galerii liczyłem na zdjęcia ciekawie wyglądających składów..Ujrzałem niestety kilka widoczków zrobionych przez szybę jednego z Manideł i.. to by było na tyle
http://www.wemhoff.pl/
Zapraszam do dzielenia się informacjami i obrazkami..