Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 29 lut 2008, 16:19

Użytkownik

Użytkownik

Witam, chce kupic przyczepe (chlodnie)do mana 15.240, co lepiej wybrac tandema czy zwykla przyczepe z osia skretna? jakie sa minusy i plusy. Dodam, ze na allegro tandem chlodnia jest bardzo malo spotykana. Pozdro

Post Wysłano: 29 lut 2008, 18:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1960440
Samochód: Citroen C5 tourer

Zależy od specyfiki ładunku, jaki będziesz woził, na hakach, czy palety ?? Jeśli na hakach to moim zdaniem bardziej opłaca sie tandem, ale też taki w którym agregat chłodniczy umieszczony jest tam gdzie zwykle miejsce na paleciarkę, wtedy masz wykorzystaną całą powierzchnię ładunkową, towar na haku nie będzie sie opierał o podłogę ze względu na to, że tandem ma zabudowę low-deck. Jeśli natomiast kupisz przyczepę na obrotnicy - wyższy poziom podłogi, czyli na hakach już tak fajnie to nie wygląda, wiadomo że "fajniej" sie manewruje taką przyczepą, agregat chłodniczy jest umieszczony tak jak w standardowej naczepie, a wiec będziesz miał również wykorzystaną całą powierzchnię ładunkową.

Post Wysłano: 03 mar 2008, 20:50

Użytkownik

Użytkownik

Ztym ze tandem to przewaznie loe-deck to bardzosie nie zgodze jam mam tandema na kolach 385,80,22,5 ladnie sie prowadzi i wygoda przy manewrowaniu.Kolego bedziesz mial co robic z przyczepą tym Manikiem :>

Post Wysłano: 04 mar 2008, 0:15

Użytkownik

Użytkownik

kolego mi się zdaje że do manewrowania przyczepka tandem ejst lepsza....... bo można powiedzieć żę fizyka cofania jest podobna do tej jakbyś z naczepą cofał no a przyczepka na obrotnicy to już troszkę trzeba bardziej nawywijać a koledzy przecież przyczepki tandem nie są tylko w low-decku rzeczywiście większość tak......... mój tatko pod swoim Volvem ma tandema i nie jest to low-deck jak będzie okazja to wrzucę fotę pozdro.......
a tak na podsumowanie ja wolałbym przyczepkę w tandemie :]

viewtopic.php?f=44&t=13976

Post Wysłano: 04 mar 2008, 15:25

Użytkownik

Użytkownik

Na paletach, tylko jeszcze jest to, ze zaczep jest prawie na koncu, a tandem jest mocno chowany z tylu.

Strona 1 z 1 [ Posty: 5 ]