Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Poszukuję informacji na temat sprawowania się poszczególnych systemów ruchomych podłóg. Chodzi mi o informację odnośnie ich awaryjności, dostępu do części zamiennych wszystko z życia wzięte. Którego producenta naczep z ruchomymi podłogami polecacie?
Dzięki bardzo.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jeździłem z walkingflour już dość dawno.W zasadzie miałem styczność tylko z dwoma naczepami, ale marki nie pamiętam (16 lat temu).Jedna była stara ponad 6 lat, druga nowa.
Kłopot był ze starą naczepą w zimie kiedy to była mniejsza wydolność siłowników.W efekcie raz trafiło mi się w czasie mrozu -10 dłuższy postój przy ręcznym rozładunku.Po wymianie siłowników lub regeneracji pewnie byłoby lepiej, ale firma po prostu sprzedała ją i kupiła nową.

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Poszukuję inforamacji na temat sprawowania się poszczególnych systemów ruchomych podłóg. Chodzi mi o informację odnośnie ich awaryjności, dostępu do części zamiennych wszystko z życia wzięte. Którego producenta naczep z ruchomymi podłogami polecacie?
Dzięki bardzo.
Z tego co wiem to jednym z podstawowych elementów które się zużywają są te ruchome "widełki" w podłodze. Jeśli wozisz tylko trociny to będzie dobrze, ale jeśli już śmieci to niestety zużywają się one. Wymiana na nowe chyba 30tyś zł kosztuje. Naczepy te robią wrażenie ale są niesamowicie drogie. Nowa około 200tyś zł.
Do tej pory sam nie dowiedziałem się gdzie moża naprawiać takie naczepy także z serwisem pewnie będzie kłopot.
A do jakich ładunków potrzebujesz taką naczepę?

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Cytuj:
Poszukuję inforamacji na temat sprawowania się poszczególnych systemów ruchomych podłóg. Chodzi mi o informację odnośnie ich awaryjności, dostępu do części zamiennych wszystko z życia wzięte. Którego producenta naczep z ruchomymi podłogami polecacie?
Dzięki bardzo.
Z tego co wiem to jednym z podstawowych elementów które się zużywają są te ruchome "widełki" w podłodze. Jeśli wozisz tylko trociny to będzie dobrze, ale jeśli już śmieci to niestety zużywają się one. Wymiana na nowe chyba 30tyś zł kosztuje. Naczepy te robią wrażenie ale są niesamowicie drogie. Nowa około 200tyś zł.
Do tej pory sam nie dowiedziałem się gdzie moża naprawiać takie naczepy także z serwisem pewnie będzie kłopot.
A do jakich ładunków potrzebujesz taką naczepę?
Dzięki za odzew.
Zauważyłem, iż te naczepy stają się coraz popularniejsze i chciałem sie zorientować odnośnie sprawowania się poszczególnych systemów. W Niemczech numer jeden to CARGO, w USA Keith Walking Floor a o HYVA nic nie słyszałem. Wiem że najwięcej na temat takich naczep mogą powiedzieć osoby które je na codzień użytkują.

Strona 1 z 1 [ Posty: 4 ]