Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 09 lut 2008, 21:12

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.
Po niedzieli,mowa o poniedziałku,mam do pokonania odległość z Polski do Niemiec (gdzies pod Berlin).Jest to moja pierwsza wyprawa zestawem zagranice,na krajówce mam sporawe doświadczenie. W zwiazku z tym, mam do doświadczonych kolegów pare dla Was prostych pytań:
Co musze ze soba zabrać :?: (chodzi mi o to jakie dokumenty, papiery musze posiadać ze sobą)
Co zabrać(jakieś przydatne rzeczy,co moze mi się przydać)
Jedzenie z domu,czy po drodze kupować :?:
Jak jest z myciem :?: :D Na stacjach :?:
Ile zabrać ze sobą pieniedzy :?:
Ile czasu bede musiał,tak mniej wiecej spędzic w Niemczech.
Dziekuje,Pozdrawiam,DriveMaster :).

Post Wysłano: 09 lut 2008, 21:48
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

Kolego gdzieś już ten temacik był.Wiem,że kamizelka odblaskowa.Poszukaj dobrze a znajdziesz.

Post Wysłano: 09 lut 2008, 21:50

Użytkownik

Użytkownik

Szukam,szukam i nie moge znaleźć.Proszę o odpowiedz.

Prosze o pomoc bo wyjazd już wczesnym poniedziałkowym rankiem :).

Ostatnio zmieniony 10 lut 2008, 0:33 przez Mca, łącznie zmieniany 2 razy.
Nie pisz post pod postem,wybieraj opcję zmień.

Post Wysłano: 09 lut 2008, 23:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Opel Insignia ST

Cytuj:
Co musze ze soba zabrać :?: (chodzi mi o to jakie dokumenty, papiery musze posiadać ze sobą)
Co zabrać(jakieś przydatne rzeczy,co moze mi się przydać)
Jak jest z myciem :?: :D Na stacjach :?:
Ile zabrać ze sobą pieniedzy :?:
Ile czasu bede musiał,tak mniej wiecej spędzic w Niemczech.
Dziekuje,Pozdrawiam,DriveMaster :).
Więc tak:
Mycie się - na większości stacji w Niemczech masz prysznice, płatne lub darmowe. Na niektórych zakładach, w których się rozładowujesz masz możliwość umycia się. Wystarczy popytać kierownika. Na dzikusie musi wystarczyć Ci bańka z wodą i miska.

Weź kilka par ubrań. Zarówno takich do rozładunku czy zmiany koła, które możesz pobrudzić oraz ubrania czyste, do jazdy, wyskoczenia na zakupy. Zapas bielizny. Jakiś sweter lub ciepła bluza. Śpiwór lub/i koc, poduszka. Coś do czytania i zabicia czasu, żeby nie umrzeć z nudów. Ładowarka do telefonu, ręczniki, grzebień, mydło, szampon, kosmetyki i szczoteczka do zębów. Butla turystyczna z palnikiem do gotowania. Sztućce, talerze (głęboki i płaski), kubek, jakieś miseczki.

Jedzenie - masz w kabinie lodówkę? Przygotuj sobie jakieś konserwy (jak lubisz), jedzenie w słoikach (gołąbki, pulpety, itp.). Chleba starczy Ci na dwa dni drogi. Później i tak musisz kupic świeży. Może przydać Ci się mleko, masło, jogurt, słodycze (organizm domaga się czasem słodkiego). Jedzenie w niemieckich barach może być drogą zabawą. W Polsce dobry bar, w którym zjesz tani obiad to nie jest w dzisiejszych czasach problem. W razie potrzeby u naszych zachodnich sąsiadów są sklepy Aldi i te z jedzeniem z kończącym się terminem ważności (tydzień, dwa) do końca (zapomniałem nazwy).

Pieniądze - zabierz tyle, żeby nie martwić się, za co kupimy chleb. Lepiej mieć więcej niż mniej, zwłaszcza, że u Niemców jest drogie Polizei oraz BAG.

Poczekaj, może ktoś jeszcze się wypowie.

Post Wysłano: 10 lut 2008, 11:45

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Doradzał bym kupno na miejscu. Na pogranicznych sklepach jedzenie będzie zawsze droższe. Na pojedynczym produkcie jest to niewielka kwota (oczywiście cena teoretycznie rośnie proporcjonalnie), lecz wybierając się na dłużej można by było dokupić drugie tyle w "swoich" rejonach.

Post Wysłano: 10 lut 2008, 13:00

Użytkownik

Użytkownik

Jakie papierki :?: Czy jak mam iPlusa w laptopie to czy będę miał zasieg w Niemczech,żeby móc neta odbierać :?: :lol: Na rozładunku, albo w wolnych chwilach,możnaby się pobawić albo jakiś film obejrzec :).

Post Wysłano: 10 lut 2008, 13:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Za iPlusa weź pod uwagę,że bardzo drogi jest roaming(jeżeli byś go używał w Niemczech).

Strona 1 z 1 [ Posty: 7 ]