Cytuj:
Cytuj:
Koledzy dostałem oferte pracy od kolesia. Robota c.s+ cysterna (ADR) przewóz paliwa, załadunek w petrochemi i ogień na hiszpanie na powrót nie wiem co. Najprawdopodobnie w podwójnej obsadzie. Ile bedzie mozna zarobic, ile sie spodziewac od niego za taki kurs najprodopodobniej bedzie to 4 razy w miesiacu?. Warto rozmawiac o takim czyms jak płacenie z spanie w kabinie ? koledzy mowili ze warto sie upomiec o takie cos. Jak to koledzy oceniacie ? czekam na odpowiedzi
normalnie dogaduj sie ile ci daje za godzine? i do tego dieta(46-55e)+dodatek za nocleg zryczałtowany a jak nie to niech pokrywa koszty hotelu(wcale nie zbiednieje) i pensja wyjdzie ci sama bez debat ile można zarobić-a i przy podwójnej obsadzie dojdzie ci dodatek za uciążliwe
Kolega Krzysiekjx1 wez nie pisz mu takich glupot, bo pojdzie i glupa z siebie zrobi.
Po pierwsze nie pisz sie na zadna podwojna obsade. Uwierz mi - nie ma kiedy spac, a jak juz to w dzien zlapiesz kilka godzin (pomysl co bedzie w lato).
Jesli juz zapiszesz sie to nie licz na jakies super zarobki. Nie mow szefowi o dietach i dodatkach za spanie w samochodzie, a tym bardziej za trudne warunki w podwojnej:) bo chlop padnie trupem ze smiechu i trza s ebedzie gdzie indziej szukac roboty. Jak bys sie nie dogadal bedzie twoja pensja zalezala od kilometrow. Wg mnie jesli da Ci 4000 - 4500 to nie bedziesz mial krzywdy. W jednego zarobil bys najmarniej z 5000, i komfort pracy lepszy o niebo...
TO co napisalem tyczy sie oczywiscie jazdy na Hiszpanie.
Po kraju dostaniesz 2500 - 3500zl na zestawie.
Nie wiem jakie sa stawki na solowkach.