Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 sty 2008, 20:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MP 3

nie mam jeszcze prawo jazdy na c+e mam 19 latek po technikum ide do wojska i mam nadzieje ze tam zrobie... z tat mam pare pytan:
1. Czytam ogloszenia ze na miedzynarodowki to doswiadczenie zreszta wszedzie prakltycznie tak jest... to jak je zdobyc jezeli prawie wszedzie liczy sie doswiadczenie??rozumiem ze odrazu nie wrzóca mnie na fh lub magnumy ani scanie nowe.Wiec gdzie nabierac doswiadczenie??
2.i czy zna ktos jakies firmy z wojewodztwa OPOLSKIEGo albo blisko opola?? poza michalcem bo ona jest z prudnika bodajrze i ja ,,Znam":]

Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam CB TeUsZ

Ostatnio zmieniony 21 sty 2008, 20:36 przez eRKaZet, łącznie zmieniany 1 raz.
Zmieniona nazwa tematu, przeniesione do innego działu

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
Wiec gdzie nabierac doswiadczenie??
Najprościej w takich molochach jak RiCo, Equus, trans-południe itd.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

hehe molochy dobrze powiedziane:] w sumie masz racje bo do rico bedzie niedaleko bo oni maja siedzibe gdzies kolo wrocka a ja z OPOLA:]

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Do tej pracy nie dojeżdżasz codziennie więc przynajmniej okres zdobywania doświadczenia można jakoś przeboleć ;)

Użytkownik

Użytkownik

GG: 175257427

Dobrze CI kolega Harry_man radzi !!
Lepiej się przemęczyć i pójść do jakiegoś molocha [który jest dalej od domu, a gwarantuje JAKIEŚ warunki] ... niż "złapać" coś nieznanego bliżej domu [gdzie po 3 miesiącach zbrzydnie Ci jeżdżenie czymkolwiek] :)

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

Kolego nie musisz od razu startowac na CE. Mozesz najpierw pojedzic na C w jakiejsc hurtowni, poznac samochod, droge a potem pojsc na CE gdzie problemow z przyjeciem juz byc nie powinno. Mysle ze na C cos w Opolu znajdziesz. Powodzenia.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3789078

Kolego nie przejmuj sie zbytnio tym co jest napisane w ogloszeniach o "doswiadczeniu" .Rynek pracy dla kierowcow jest otwarty bo jest zapotrzebowanie. Ja osobiscie posiadam C bo robilem sobie na koszt woja (i Tobie tez tak radze zrobic bo to czy zrobisz w woju to raczej nikle szanse) no i teraz juz smigam Atego 1223 z paka max. a zaznaczam ze to moj pierwszy samochod.

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3253512

Racja lepiej jak pośmiga trochę w dystrybucji solówką,albo choćby wywrotką tam pozna podstawy zawodu.Raczej kompletnie świeży nie powinien siadać na zestaw

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

koledzy dzieki wielkie za pomoc:] w sumie macie racje ale wlasnie lepiej odrazu chyba na naczepie pojezdzic co?? bo potem bedzie sie inaczej zakrety brac wiekszy luk jak jest naczepa prawda??

Użytkownik

Użytkownik

Owszem kolego technika jazdy troche rozni sie tzn wlasnie wchodzenie w zakrety,cofanie, wyprzedzanie itp. Ale ja osobiscie radze zebys najpierw popróbowal na solowce i tak jak kolega wyzej napisal ze w jakiejs dystrybucji, albo na wywrotce. Jezdzac juz takim samochodem i tak bardzo duzo sie nauczysz.No chyba ze bardzo chcesz prowadzic zestaw no ale do tego potrzeba 21 lat. A gdy nie masz to radze nabierac wprawy na solówkach.bajo

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3253512

To też nie koniecznie musi być wywrotka,może mleko?
zawsze będę zdania że doświadczenia nabieramy stopniowo

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ok dzieki koledzi masz racje nie mam 21:] a mozecie mi powiedziec na czym polegaja testy psychologiczne u kierowcow?? bo ata mial i mowil ze siedzisz przed ekranem blyska ci cos w oczy i pokazuje sie cos na ekranie i musisz powiedziec co to.

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0
Samochód: duży z naczepą

No to widzę Demon, że jesteś w prawie identycznej sytuacji jak ja. 19 lat hymm rozumiem, że klasa maturalna tj 4 tech. ?

Co do psychotestów, to się tym nie martw. Jest tam zestaw pytań, badanie reakcji na bodźce, rozróżnianie kolorów, kształtów. Masz o tym szerzej napisane w dziale Prawo jazdy i bez problemu znajdziesz tam odpowiedź.

Co do jazdy, bez wieku widzisz sytuacja ma się tak, że jest duże prawdopodobieństwo, że uda Ci się coś znaleźć na zestaw i wszystko jest pięknie ładnie dopóki nie spowodujesz jakiegoś zdarzenia na drodze, a już nie daj Boże będą ofiary lub poważne uszczerbki na zdrowiu to się do końca życia nie wypłacisz.

Jeżeli jednak będziesz miał wiek, to o robotę się nie martw bo tu w Opolskim znajdziesz robotę bez problemu. Bez problemu zahaczysz się do Piomaru na przyuczenie czy do Bednarskiego jest też masa mniejszych firm. Nawet jak teraz kończysz w kwietniu szkołę, w maju matura to szukaj czegoś na solówkę do 7,5t lub jeszcze coś mniejszego. W Dąbrowie k.Opola jest gościu co ma sporo aut do 7,5 na międzynarodówce, w Nysie też dwie firmy są. Także kwestia tylko chęci :)

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Kolego dzięki wielkie ale wiesz chce w wojsku zrobić C:] Kolega teraz zgłosił się sam i do Opola idzie :] będzie robił na C :] wiec myślę ze mi sie tez uda:]a ty tez z Opola jesteś?

Mam jeszcze pytanie bo zauważyłem w kabinach hmm... jak wam to powiedzieć niby sprężyny a na końcu pistolet metalowy... wydaje mi sie że to jest sprężone powietrze ale pewnie się mylę wiec na co to jest?

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5477986

Kolego było to już gdzieś pisane w innym temacie i masz racje
Tego powietrza używa sie do sprzątania w aucie

Moje autko:
SCENIC

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ok dzieki wielkie. Chcialem sie upewnic szerokosci

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5477986

Cytuj:
ok dzieki wielkie. Chcialem sie upewnic szerokosci
dzięki. ale szerokości dopiero za 4lata bo jeszcze niestety jestem za młody żeby prawko zrobić

Szerokości i przyczepności
Bajo

Moje autko:
SCENIC

Użytkownik

Użytkownik

hej
kolego DEMON radze zrobić prawko kat C jeszcze przed wojem ale na jego koszt (podpisać umowę z WKU ze zobowiązujesz sie odsłużyć 9 miesięcy w zamian za zrobienie prawa jazdy).Bo to czy w wojsku zrobisz to są bardzo małe szanse.Znam kilku moich znajomych którzy mimo tego ze na wstawce dostali przydział w książeczce wojskowej jako kierowca tak naprawdę nimi nie byli:(

Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

czajnik napewno jutro pojde sie pyatc jak to tam jest ;] dzieki za rade bo nie wiedzialem ze takie cos mozna zrobic:)

Użytkownik

Użytkownik

To moze tak jesli zrobisz prawko przed wojskiem to potem wojsko bedzie cie troche opozniac nie wezma cie odrazu jak zdasz tylko jak im bedzie pasowało. Ja miałem C ale zanim zrobilem ich psychotesty i wogole to dorobilem sie C+E i tak od kod pojawilem sie 1 raz w WKU mineło 11 miesiecy zanim dostałem bilecik na 5.02.2008 r. Ale jak to mowia alepiej miec na frajer jesli cie sie uda to czemu nie