Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]

U którego ubezpieczyciela wykupujecue OC i AC
PZU 53%  53%  [ 18 ]
ALLIANZ 0%  0%  [ 0 ]
WARTA 6%  6%  [ 2 ]
HESTIA 9%  9%  [ 3 ]
HDI 18%  18%  [ 6 ]
PTU 0%  0%  [ 0 ]
GENERALI 0%  0%  [ 0 ]
BENEFIA 0%  0%  [ 0 ]
UNIQA 3%  3%  [ 1 ]
MTU 12%  12%  [ 4 ]
Liczba głosów: 34
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 sty 2008, 17:58

Użytkownik

Użytkownik

Jak w temacie.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Jeśli chodzi o OC to tam gdzie akurat wychodzi najtaniej :]

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 8261240

Warta - Niska cena i wiele ciekawych zniżek, które są bardzo korzystne dla klienta.

Oczywiście nie jest idealnie. Podczas kolizji/wypadku zwlekają trochę z pieniędzmi. To znaczy, że oni się nie upominają, ty musisz. Chociaż wiadome jest, że tak jest w każdej firmie, która zajmuje się ubezpieczaniem pojazdów i nie tylko.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:09

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Samochód w MTU(moja mama tam pracuje :lol: ) a motocykle w PZU :lol:

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:11

Użytkownik

Użytkownik

Co do Warty potwierdzam z własnego doświadczenia. Miałem wypadek nie z mojej winy. Sprawca posiadał OC w Warcie. Wezwałem policje, nie zostałem ukarany żadnym mandatem, a więc sytuacja jeśli chodzi o odszkodowanie była jasna, wręcz idealna. Wszystkie dokumenty dostarczyłem do działu likwidacji szkody już na drugi dzień. Mimo mojego częstego upominanania się pieniądze i tak dostałem tydzień później niż mi się należały, na dodatek moim zdaniem nie słuszenie orzekli szkodę całkowitą.

Ale czego można spodziewać się po największych ubezpieczycielach to już mniej więcej każdy wie. Bardziej interesują mnie opinie na temat tych mniej znanych.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Miałem trochę podobną sytuację jak BajzeR, tylko ja nie musiałem długo czekać na pieniądze.

Sprawczyni zdarzenia była ubezpieczona w PZU. Próbując uniknąć zderzenia czołowego rozbiłem się na znaku drogowym. Do momentu uderzenia zdołałem znacznie wytracić prędkość, więc szkody nie były bardzo duże. Wezwałem policję, pani przyznała się do winy i wydawało się, że wszystko będzie pięknie. Szkodę zgłosiłem tego samego dnia (telefonicznie), następnego zawiozłem niezbędne papiery i na kolejny umówiłem się z rzeczoznawcą. Wszystko szło sprawnie. Problem pojawił się po "wyroku" rzeczoznawcy który chciał skasować mi samochód w którym nawet chłodnica nie była uszkodzona :evil:

Migają się od napraw bezgotówkowych jak tylko mogą, a na kasacji zawsze się traci (chyba, że ktoś zrobi sobie na używanych częściach - ja takich nie preferuję).

W sumie wyszło na to, że zupełnie nie z mojej winy, przez kilka dni byłem pozbawiony auta, a na koniec jeszcze musiałem do tego interesu dopłacić. Jeżeli nie byłem sprawcą zdarzenia to firmę ubezpieczeniową powinno guzik obchodzić czy auto opłaca się naprawiać czy nie. Mają zwrócić całkowitą szkodę i koniec. Ale tak mają chyba tylko w erze :evil:
Dobrze, że przynajmniej pieniądze wypłacili bez problemów i dosyć szybko.

A ciarki mnie przechodzą jak sobie przypomnę to co powiedzieli mi policjanci jak siedziałem w radiowozie. Stwierdzili, że i tak mam szczęście, że babka była ubezpieczona w PZU, bo to jedyna firma która nie robi większych problemów. Firmy typu "krzak" jakich pełno, trzeba pozywać do sądu żeby dostać swoje pieniądze. Nawet jeżeli sprawczyni zdarzenia przyznaje się do winy :?

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 18:58

Użytkownik

Użytkownik

W tej sytuacji to miałeś szczęście że Pani sobie nie odjechała. U mnie wyglądało to tak, że Pani wyjeżdżająca z prywatnej posesji zepchła mnie na przeciwny pas i zatrzymałem się na ciężarówce która na tą posesje chciała wjechać. Pierwsze co wychodząc z samochodu to wziąłem jej rejestracje która urwała się przy przytarciu i już byłem pewien że sobie nie odjedzie :lol:

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 19:51
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: kadetem tera

Zawsze mieliśmy w pzu ale ostatnie auto które kupiliśmy było ubezpieczone w HDI i tak już zostało ;)

"MAM WYJE BANE NA TIRY!"

Tytuł:
Post Wysłano: 07 sty 2008, 20:01

Użytkownik

Użytkownik

GG: 4604681

Co do PZU to wrażenia najbardziej pozytywne. Rzeczoznawca spoko koleś. Powiedział że tyle napisać nie może bo będzie szkoda całkowita, a mimo to i tak wyszedłem ponad 1000PLN do przodu. Miałem rozwalone tylko tylne drzwi i trochę nadkole. Dostaliśmy niecałe 1500PLN. Próg sam wyprostowałem, drzwi kupiłem za marne 100zł do tego lakier i samochód jak nówka..

So Others May Live

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 0:36

Użytkownik

Użytkownik

A mojego ubezpieczyciela brak na liście :mrgreen: Osobiście Renie mam ubezpieczoną w Compensie a Daf w Allianz-ie :)

Tytuł:
Post Wysłano: 08 sty 2008, 1:50

Użytkownik

Użytkownik

A no nie ma :? Selekcja - sonda przewiduje max 10 odpowiedzi.

Strona 1 z 1 [ Posty: 11 ]