Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 lis 2007, 18:13

Użytkownik

Użytkownik

Witam raz jeszcze szanowne grono forumowiczow, uznalem ze moj problem napewno w stanie bedzie ktos rozwiazac..., w koncu to Wasza branza ;)

Problem wyglada nastepujaco, chcialbym zakupic Niemieckie kontenery (2 x 20 stop) z przeznaczeniem na zaplecze budowlane (sanitarne i biurowe - uzywane), w zwiazu z tym pojawia sie szereg pytan nurtujacych mnie potwornie.

1. Gdzies tam uslyszalem, ze kontenery transportowane sa przez spedytorow tzw. ''firankami'', jesli istnieje jakas alternatywa nie podrazajaca kosztow transportu to jaka? , zaladunek na miejscu mialbym zapewniony... kwestia po prostu mojej wiekszej wiedzy na ten temat...

2. Czy moglibyscie polecic godna zaufania ale i tez rozsadna w swych kosztach firme spedycyjna ktora podjela by sie takowego tematu ?

3. Czy orientujecie sie jakie moga byc szacunkowe koszty rozladunku przez dzwig czy bog wie co takiego ladunku ?

4. Podczas podrozy na trajektori trasy owego spedytora bedzie firma w ktorej chcialbym dokonac niewielkiego zaladunku innych towarow (czy znacznie moze to podrozyc koszty ? jesli woogole? czas zaladunku to okolo 2 h)?

Pozdrawiam serdecznie
Sebastian

Tytuł:
Post Wysłano: 21 lis 2007, 18:19

Użytkownik

Użytkownik

Moim zdaniem to nie będzie problemu z przewiezieniem takich kontenerków ponieważ wiele razy już widziałem taki kontenerek na normalnej naczepie. Często można zobaczyć nawet jak wożą takie kontenery-biura na budowy dróg czy autostrad. Myślę że spedycji płaci się za kilometr, chociaż nie wiem dokładnie czy rzeczywiście tak jest. konkretnych spedycji nie jestem w stanie ci powiedzieć chociaż przykładowe np. JasFBG. Reansumując wybór należy do ciebie.

Post Wysłano: 30 sty 2008, 20:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9092831

SATOR!

Ja wożę takie kontenery bardzo często, 3 metry szerokie również. Ciągam płaską naczepę (patelnie) Ładuję dwa kontenery bez żadnego problemu załadunek może się odbyć nawet dużą koparką, jedyny warunek to uniesienie kontenera 1 metr nad poziom ziemi.
Koszt transportu uzależniony jest od odległości, za przestój są jakieś tam dopłaty, ale to byś musiał rozmawiać z naszą spedytorką.
Obrazek
Pozdrawiam! W razie czego pisz.

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]