Zdjęcia z Iowa 80, "Największego Truckstopu na Świecie". Nie wiem ile jest prawdy w tym stwierdzeniu, ale faktem jest, że nie w każdym truckstopie można w środku zobaczyć zaparkowaną kompletną ciężarówkę z naczepą. Właśnie byłem tam niedawno, więc pstryknąłem parę fotek. Te są z wnętrza, z samego budynku, film pokazujący jak wjeżdżam na parking jest tutaj:
http://pl.youtube.com/watch?v=nkG8E2fYjpU
Nawiasem mówiąc ilekroć widzę wnętrze Freightlinera FLD z wysokim, 70-calowym sleeperem, zdumiewa mnie ilość miejsca w tym aucie. A przecież była jeszcze wersja z 84-calową sypialnią. W moim Volvo miejsca może jest więcej, ale ponieważ sufit we Freightlinerze podnosi się wcześniej do góry, to zwłaszcza z przodu samochodu odnosi się wrażenie, że jest ta kabina przestronniejsza, niż w Volvo. Niestety, w nowszych modelach Freightlinera, Century Class, Coronado i w Columbii zatracono to wrażenie. Za to w klasycznym Peterbilcie jest po prostu ciasno. Ciasno w kabinie i ciasno w sypialni. KW W900 mający Studio Sleeper ma też ciasną kabinę, ale przynajmniej sypialnia jest wygodna.