Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Witam, zachęcam do lektury:

Obrazek

Artykuł pochodzi z dzisiejszej Kroniki Beskidzkiej.
Osobiscie powiem Wam, że z "zafrapowaniem" przeczytałem artykuł, dziewczyna na tle tego autokaru wygląda naprawde ciekawie, przy czym generalnie wygląda nieźle :)

Jeżdżenie na międzynarodówce w naszym kraju to jednak jeszcze ewenement, strasznie żałuje, że nie będę miał okazji po Bielsku jeździć autobusem z tą Panią :) Chociaz żal o tyle mniejszy, że wkrótce robie prawo jazdy :)
Perspektywa pracy z kobietami, tymbardziej zachęca mnie do wybrania fuchy kierowcy, tylko pytanie czy zadowolający % kobiet w zawodzie jest osiągalny za mojego życia :)

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:21

Użytkownik

Użytkownik

Ja znam jeden przypadek ze kobieta miała pracowac w firmie transportowej i jezdzic w podwojnej obsadzie. Była to kobieta dojrzała :D i niestety zony pozostałych kierowcow sprzeciwiły sie temu zeby ich mezowie jezdzili z nia w podwojnej i szef kobietki nie przyjoł ale jezdzi gdzies na Szwecje w innej firmie.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:27

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8765643

http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4359291.html U mnie w miescie tez jezdzi jedna kobieta w PKS na trasie Lublin-Zakopane. Znaczy jezdzila bo miala wypadek i bylo cos mowione o amputacji nogi. Co do komunikacji miejskiej to owszem od kiedy pamietam kobiety jezdzily trolejbusami jednak od pewnego czasu jezdza tez autobusami. Na poczatku tymi z automatem ale ostatnio mozna spotkac tez taka panie w Ikarusie. Co do wrazen z jazdy to powiem ze te kobiety dobrze sobie radza. Uwazam ze prezes MZK powinien zatrudnic ta kobiete a bynajmniej dac jej szanse.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 20:40

Użytkownik

Użytkownik

W PKS Gryfice widziałem jedna kobieta jezdzi busem nie wiem ile tam osob zabiera ale jezdzi na Połczyn Zdroj

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:11
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

2 niedziele temu mijałem się prawdopodobnie z nią gdzieś w województwie Opolskim :)

Kobiety za kierownicą autobusu przestają powoli być czymś niezwykłym. Chociaż ciągle przyciągają wzrok, nikt już nie puka się w głowę słysząc o takich ewenementach :) Osobiście uważam, że w dobie wspomagania kierownicy, lekko pracujących czy nawet automatycznych skrzyń biegów, prawie całkowitej bezobsługowości nie ma żadnych przeciwwskazań, aby kobiety nie mogły pracować jako kierowcy.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
http://praca.gazeta.pl/gazetapraca/1,74785,4359291.html U mnie w miescie tez jezdzi jedna kobieta w PKS na trasie Lublin-Zakopane. Znaczy jezdzila bo miala wypadek i bylo cos mowione o amputacji nogi. Co do komunikacji miejskiej to owszem od kiedy pamietam kobiety jezdzily trolejbusami jednak od pewnego czasu jezdza tez autobusami. Na poczatku tymi z automatem ale ostatnio mozna spotkac tez taka panie w Ikarusie. Co do wrazen z jazdy to powiem ze te kobiety dobrze sobie radza. Uwazam ze prezes MZK powinien zatrudnic ta kobiete a bynajmniej dac jej szanse.
czytałem wiele razy ten artykuł. Jaki wypadek? jaka amputacja? o matko:/:/ że tym pksem miała wypadek, czy jakiś zupełnie inny? ktoś coś wie na ten temat?

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

Cytuj:
czytałem wiele razy ten artykuł. Jaki wypadek? jaka amputacja? o matko:/:/ że tym pksem miała wypadek, czy jakiś zupełnie inny? ktoś coś wie na ten temat?
Tak, miała wypadek podczas kursu na swojej stałej trasie. Ciężarówka wypadła na łuku drogi i uderzyła czołowo w autobus. Wypadek był opisany na gazeta.pl. Jak Ci się chce to przeszukaj sobie archiwum auto.gazeta.pl - tam też znajdziesz więcej szczegółów. Co do nogi - nie wiadomo jak się skończyło. W artykule pisali, że istnieje prawdopodobieństwo, że trzeba będzie amputować

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:23

Użytkownik

Użytkownik

W Z.G. MZK jeździ kilka kobiet z czego co najmniej 2 to niezle laseczkiki! :D

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 21:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: 1948

Heh u mnie w miasteczku jedynie pani jeździ LT u konkurencji MZK. A tak to chyba dwie panie są motorniczymi.

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 23:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

http://auto.gazeta.pl/auto/1,48316,4443170.html

znalazłem ten artykuł, straszliwy pech, masakra:/

Pare miesięcy temu czytałem artykuł o pracy tej Pani, pokazywałem artykuł znajomym, a tu masz... Jestem zaskoczony że szukające sensacji media nie nagłośniły tego jakże spektakularnego wypadku.

W ogóle przyznacie że wypadek dośc niecodzienny, skoro zginął kierowca ciężarówki w wypadku, w którym nie doszło do zderzenia. Dla kierującej pksa to musi być straszny dramat, nie wyobrażam sobie takiego czegoś i w ogóle nawet nie napisze o co mi chodzi, bo sami wiecie...

Czy to złośliwość losu, że akurat nieliczna kierująca trafiła na ten przypadek i że w ogóle znalazł się w tym miejscu autobus? możliwe że gdyby był to pojazd dający większe możliwości manewru to nikt niewinny by nie ucierpiał :/

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 14:54

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6543503

U mnie w mieście jeździ kobieta autobusem .Wozi dzieci do szkoły. Z tego co widze to sobie bardzo dobrze radzi. Czasem tez jeździ w długie trasy wycieczkowe .W ogóle czasem kobiety lepiej kierują pojazdami niż faceci... :D

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 16:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7138832
Samochód: Jelcz-Scania

Natomiast u mnie w mieście pani prowadzi autobus miejski (Jelcza 120MM) i nawet sobie radzi. Mialem okazje jechac autobusem prowadzonym przez tą panią i nie było tak źle miała co prawda problem z wjazdem na zajezdnie ale wkoncu dała rade.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 16:34

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9740107
Samochód: Volvo V40

U nas w Otwocku to na autobusach w transporcie publicznym jeździ podobno kilka babek...ja osobiście widziałem 3 :) Nawet nieźle dają sobie radę...

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 17:57
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6471399
Samochód: Ikarus

W Łodzi niewiele pań jeździ autobusami, może raptem ze dwie. Natomiast tramwajami śmiga troche więcej kobiet, ale to narazie i tak dość egzotyczny widok.
Jak sobie dają radę, nie wiem. Jeszcze z żadną z nich nie jechałem :) Natomiast jedna motornicza mi podpadła, ponieważ nie zatrzymała się na przystanku na, którym stałem :|

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 18:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

eeee co do tramwajów, to według mnie to jest baaaardzo cżeste że motornicze to kobiety. ilekroć jestem w jakimś mieście, gdzie tramwaje sa (katowice, kraków itd) to panie motornicze sa częstym widokiem, zresztą na ukrainie widok widziałem podobny.

W Austrii do rzadkości tez nie należały kobiety za kólkiem autobusów i to niebylejakich bo super długich citaro, o długości ikarusów 280, z tym że te citaro nie są przegubowe.... ahhh jak one wchodziły w zakręty... kupa miejsca potrzebna :)

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 20:51

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1220901

W Szczecinie jeździ przynajmniej 5 kobiet w MZK. Często mam okazje podróżować z nimi na uczelnię. Zawsze jeżdzą krótkimi autobusami. Nie widziałem ani jednej na przegubowcu.

Post Wysłano: 09 lis 2007, 22:02

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Cytuj:
Witam, zachęcam do lektury:

Obrazek

Artykuł pochodzi z dzisiejszej Kroniki Beskidzkiej.
Osobiscie powiem Wam, że z "zafrapowaniem" przeczytałem artykuł, dziewczyna na tle tego autokaru wygląda naprawde ciekawie, przy czym generalnie wygląda nieźle :)

Jeżdżenie na międzynarodówce w naszym kraju to jednak jeszcze ewenement, strasznie żałuje, że nie będę miał okazji po Bielsku jeździć autobusem z tą Panią :) Chociaz żal o tyle mniejszy, że wkrótce robie prawo jazdy :)
Perspektywa pracy z kobietami, tymbardziej zachęca mnie do wybrania fuchy kierowcy, tylko pytanie czy zadowolający % kobiet w zawodzie jest osiągalny za mojego życia :)
W Kętach,andrychowie częto widuje panie za kierownica autobusów.... Wiesz cos na ten temat ?

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 22:57
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

W Szczecinie jezdzila Kobieta w PKS-ie :) Nawet ladnie jej to wychodzilo :) Tylko od jakis 2 miechow nie jezdzi moze byla tylko na szkoleniu :) Sorki jezdzily 2 kobiety :D

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 23:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6471399
Samochód: Ikarus

Cytuj:
za kólkiem autobusów i to niebylejakich bo super długich citaro, o długości ikarusów 280, z tym że te citaro nie są przegubowe....
Te Mercedesy to Citaro LE o długości 15m. Nie są one takiej długości jak Ikarus 280, bo ten ma 16,5m.

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 11:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: 4kołowy

To z babą za kierownicą to już jest tylko i wyłącznie głupie gadanie, jak widzimy na podstawie Kasi z zielonego MANika, kobiety radzą sobie dobrze i to nie tylko z autobusami :D