Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]
Autor
Wiadomość

Użytkownik

Użytkownik

Witam.
Jak w temacie, jakie ma to zalety/wady w stosunku do "najczęściej" stosowanego rozwiązania czyli auto 3 osie + przyczepa 3 osie. Dodam że chodzi mi o zestawy przestrzenne i przyczepa 3 osiowa jest dłuzsza od zabudowy na aucie?
pozdro

Tytuł:
Post Wysłano: 23 paź 2007, 20:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 13717229

Samochody 3 osiowe to najczęściej 3 oś podwieszana i kiedy samochód jest załadowany a oś jest podniesiona to jest strasznie nie stabilny.
Więc Solówka (3osie) + przyczepa (2osie) (to chyba ze względu na ograniczoną ilość osi) bo jak Solówka (2 osie) to przyczepa(3 osie) ale jak wiadomo im więcej osi tym większa ładowność a raczej nie powinna być przyczepa cięższa od solówki i stąd chyba najczęściej samochód jest 3 osiowy a przyczepa 2. Tak przynajmniej Mi się zdaje ale jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.

Tytuł:
Post Wysłano: 23 paź 2007, 22:37
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 0

Cytuj:
Samochody 3 osiowe to najczęściej 3 oś podwieszana i kiedy samochód jest załadowany a oś jest podniesiona to jest strasznie nie stabilny.
no a jak myślisz od czego jest 3 oś podwieszana?? od tego ze po załadowaniu żeby ją opóścić...
najlepszym roziwązaniem jest chyba 3 osiowy samochód + 3 osiowa przyczepa, daje najwięjsze możliwości kombinowania z rozłożeniem ładunku...
mój ojciec ma 2 osiowe auto i 3 osową naczepę, no i co z tego że auto ma 420 km skoro ma 6 ton ładowności, no i jeśli by ładowac na pełno 6 ton auto 18 na przyczepę to w zimie można nieruszyć, więc jest kombinowanie dokładanie na auto tych 3-4 ton żeby je dociążyć i wtedy jest łatwiej. Ogólnie zestaw ma przyczepowy o którym jest mowa ma tak czy siak 24 tony ładowności, a zestaw 3osie + 3 daje największe możliwości rozłożenia łądunku optymalnie

Strona 1 z 1 [ Posty: 3 ]