Cytuj:
wyjaśnijcie mi pojęcie stary wysadził świezaka- bo co takiego zrobił , puszczał mu bąki pod nosem jakie ma prawo do takiego postepowania
jak by mnie wysadził to on też by dalej nie pojechał a jak by pojechał to lepiej żeby na baze nie wracał
to jest tak kierowca musi sprawdzić jak gość jeździ, który czasami wogóle nie jeździł. dlatego czasami brak przygotowania w nauczaniu powoduje, że zdarza się sadzać za kierownicą gościa w warunkach dla niego za trudnych. jednak rzadko to się zdarza - częściej w opowiadaniach.
chociaż w swojej karierze miałem wielu młody, lub początkujących i jestem do tego przygotowanym raz byłem bliski czegoś takiego, chociaż oczywiście bym tego nie zrobił.
i było kierowca nie młody z jakimś już doświadczeniem.
jechaliśmy w podwójnej obsadzie gdzieś do Zagłębia Ruhry. w tamtą stronę jeszcze jako tako, chociaż na moje oko gość sprawował się słabiej niż początkujący, ale trudno - inne auto, inne warunki, może się przystosuje.
ale po przyjeździe na miejsce, po rozładunku i załadunku, trzeba się położyć, aby mieć siły na jeden raz wrócić. gość mimo namowy siadł i ćwiczył jakieś gierki na telefonie. natomiast jak ruszyliśmy już po 1h jeździł wężykiem. w efekcie zamiast być zmiennikiem został pasażerem.
w swoich ocenach nie pomyliłem się. jak już 3-4 kierowców powiedziało, że nie chce z nim jechać szef dał sobie spokój.