Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 10 wrz 2007, 16:07

Użytkownik

Użytkownik

witam jestem nowy wiec nie wiem czy dobre forum problem jest taki ze jezdzimy nowymi actrosami 4141 i niebylo jeszcze pierwszego serwisu jak kazdy wie zrobilismy sobie srednia wszyscy razem mamy 10 takich samochodow i teras podobno mozna sprawdzic w serwisie ile one spalily czy to prawda bo jak tak to chyba sie czeba zwolnic dowiedzielismy sie otym od szefa ze wserwisie to trwa 3 godziny jak moga to obliczac i naile to mozliwe zeby bylo dokladne prosze o jakies konkretne informacje dzieki :shock: :shock: :shock: :shock:

Tytuł:
Post Wysłano: 10 wrz 2007, 16:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Można bez problemu sprawdzić zurzycie paliwa w komputerze.

Filmy z tras

Tytuł:
Post Wysłano: 10 wrz 2007, 16:39

Użytkownik

Użytkownik

konkretnie chodzi o to ze powiedzieli na serwisie ze trwa to 3 godziny i iii i wlasnie coo czy naprawde moga sprawdzic ile samochu spalil paliwa niechodzi mi o to ile w tym momecie bo to jak zeka heee pusty zaladowany tylko ile spalil silnik np. 3 miesiace a to jego pierwszy przeglad

[ Dodano: Pon, 10.09.2007, 16:46 ]
a jesli wystarczy podpiac pod komputer to jak daleko wstecz i w jaki sposob on piezy zuzycie najakiej podstawie

Tytuł:
Post Wysłano: 10 wrz 2007, 17:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Niewiem jak w mercedesie ale w Volvie wystarczy wejść w opcje bez podłanczania komputera aby wyświetlić całkowity przebieg pojazdu oraz całkowite zurzycie paliwa od nowości pojazdu. Przy pomcy kompa w serwisie lub w firmie jeśli posiada kompa mogą sprawdzić średnie zurzycie paliwa, jazdę na nie ekonomicznych obrotach czy nawet prędkość pojazdu czy nie była przekroczona ekonomiczna prędkość np 80 km/h

Filmy z tras

Tytuł:
Post Wysłano: 11 wrz 2007, 9:08

Użytkownik

Użytkownik

To co Volvo wyświetla potrafi różnić się od rzeczywistości i to sporo , wydaje mi się że z innymi samochodami też tak jest. Jedynie porządny przepływomierz mógłby dać tutaj wiarygodny wynik.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 17:20

Użytkownik

Użytkownik

Wiesz co cos mi sie wydaje, ze nie mozna. Znajomy pracuje w firmie Wakoz i tez maja actrosy (gruszki) byla afera, bo kierowcy spsuzczali paliwo, teraz beda zakladane przeplywomierze, aby unikac takich sytuacji.

Tytuł:
Post Wysłano: 12 wrz 2007, 18:27

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Wiesz co cos mi sie wydaje, ze nie mozna. Znajomy pracuje w firmie Wakoz i tez maja actrosy (gruszki) byla afera, bo kierowcy spsuzczali paliwo, teraz beda zakladane przeplywomierze, aby unikac takich sytuacji.
Szef tej firmy chyba nie wie, że "polak potrafi" i niejeden już omijał te urządzenia, a jak się nie da ominąć to w pedał niech i 40 weźmie.

Tytuł:
Post Wysłano: 13 wrz 2007, 18:05

Użytkownik

Użytkownik

GG: 8917751

Kolego >BARTEK<, jeżeli macie actrosy drugiej generacji to można sprawdzić bez podpinania pod komputer, a jeżeli mpI to bez komputera chyba nie da rady :/ .

Strona 1 z 1 [ Posty: 8 ]