Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 5 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 718 Następna
Autor
Wiadomość
Tytuł:
Post Wysłano: 29 paź 2007, 20:17

Użytkownik

Użytkownik

Cieniutko musi być w Equusie. Czasami widuje ich zestawy i zawsze na tylnych drzwiach widzę napis "Poszukujemy kierowców".
W sumie w każdej firmie mającej taktykę "dystrybucyjną" są takie problemy. Rotacja jest ogromna, praktycznie codziennie ktoś odchodzi i przychodzi.

Ciekawe jak tam renia naszego przyjaciela Rotransa? :twisted:

Tytuł:
Post Wysłano: 30 paź 2007, 0:41

Użytkownik

Użytkownik

On już tam nie jeździ :P

Tytuł:
Post Wysłano: 01 lis 2007, 19:13

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: Skoda Fabia 1.4 16v

Koledzy mam pytanie czy Equus jezdzi tylko dla Tesco? czy dla innych firm tez jeżdzą jeśli dla innych to dla jakich (tych większych) na trasie widze że od dawna naczepy Tesco wozi SM Logostic

Tytuł:
Post Wysłano: 01 lis 2007, 21:21

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Koledzy mam pytanie czy Equus jezdzi tylko dla Tesco? czy dla innych firm tez jeżdzą jeśli dla innych to dla jakich (tych większych) na trasie widze że od dawna naczepy Tesco wozi SM Logostic
Jeżdzi dla róznych firm , to jest normalna spedycja :!: Jeżdzi też dla Michelina ,którego masz pod nosem , ja kilka razy widziałem ich zestaw pod fabryka.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 lis 2007, 20:34

Użytkownik

Użytkownik

Uwazam ze maja lipne zestawy podstawowe reklamy i tani sprzet.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 lis 2007, 20:41

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: DAF

Podwykonawca Eqqusa
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Rozmwiałem z kierowcą mają frachty od eqqusa
i ciągają swoją naczepe bez reklamy gdy naczepa eqqusa jest załadowana to spedycja dzwoni i goni scania po nią

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 13:23

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Wczoraj na załadunku w Olsztynie rozmawiałem z kierowcą który też wział od nich zestaw.Nie był zbyt zadowolony,a wrecz żałował ze się tego podjął.Mówi że jest pod warszawską spedycją.Na zachód wozi głównie meble do Francji a potem przerzut z Francji do Niemiec(Michelin) lub powrót bezpośrednio z Francji do Polski do Olsztyna(ale to już mniej spotykana opcja...).Mówi że stawki mają cholernie niskie-0,75E/c za kilometr a na Anglie maja 1E za km-ale tam jest mało ładunków i cięzko z powrotami.Co do frachtów to tylko oni Ci je dają i musisz je brać czy chcesz czy nie,no chyba że w przypadku 48h nic Ci nie znajdą to możesz sam cos szukać... :mrgreen: :> :!: Co do zarobków to ma ten zestaw(MAN TG-A 440 XLX+nowy Kogel Mega) 4 miesiąc i dopiero zaczyna coś zarabiać.W pierwszym niesiącu wyszedł 4500zł...ale do tyłu.!Teraz gdy zaczyna wychodzić na prostą to szykuje się przegląd i kolejne 4000zł z kieszeni!Mówi że chyba to odda,tylko musi uzbierać 25000zł kary w przypadku zwrócenia zestawu!(Nie ważne czy oddajesz go miesiąc po podpisaniu umowy,czy miesiac przed jej koncem...).Zestaw ma na 5lat i wez teraz się z tym męcz za takie stawki.Co do ładunków to bardzo często wożą full,i spalanie tego MAN-a z 40000km przebiegiem po Polsce często dochodzi do 40l/100km co przy dzisiejszych cenach ropy wiadomo co oznacza...Ogólnie z tego co mi przedstawił ta firmę to nie ma co sobie głowy zawracać... :!: :evil: :/

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Tytuł:
Post Wysłano: 08 lis 2007, 16:33

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo S80 2.5D

pfffff to niema co sie tam pchać. ktoś napisał że ''żeby zdobyć doświadczenie'' ja moge gdzie indziej zrobic a nie jeździc za 1500zł w KOŁCHOZIE -bo tak można tylko tę firme nazwać.

Tytuł:
Post Wysłano: 09 lis 2007, 22:37

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Skoda Fabia 1.4 16v

Ciężarówki z Equus-a widze pod Marketami Plus Discont :D bodajże dla nich jeżdzą?

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 12:41

Użytkownik

Użytkownik

Obrazek

Pojazd: Iveco Eurotech Cursor
Firma: Podwykonawca "Equus"

Zwróćcie uwagę, że ciągnik jest od Podkowy (Euro-Truck)

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 18:43

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1361427
Samochód: Scania R420 Topline

Niedawno okolo 3 miesiecy temu Equus odebrał okolo 50 Manów TGA, dali im młodym kierowcą i juz 20 Mańków stoi na bazie albo to z rozwalona kabina jak sie pod most nie zmiescil albo to z czyms innym :( szkoda mi tych Mańków ale kierowców juz nie. Nawet nie wiem czy ich mozna driverami nazwac :)

Pozdrawiam :mrgreen:

"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma."
"Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."
- Leszek Foss

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 21:35

Użytkownik

Użytkownik

dawido dokładnie, coś takiego widziałem chyba we Wrocławiu. Kolega z Equusa poszedł na podajże 3.80 i skończyło się to na kontakcie z wiaduktem

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 22:07

Użytkownik

Użytkownik

GG: 1361427
Samochód: Scania R420 Topline

Duck tak to jest jak się przyjmuje swierzych kierowców. Odebrali prawko w poniendzialek a we wtorek rusza juz w trase dla mnie to idiotyzm. Najpierw niech sie pobuje po Polsce nabierze doświadczenia i dopiero potem puscic go na głebsze wody.

"Niezły syf mają na bazie. To ma być firma? To jakiś PGR nie firma."
"Jeżeli ktoś ma burdel i syf na swoim podwórku to odrazu świadczy o człowieku."
- Leszek Foss

Tytuł:
Post Wysłano: 10 lis 2007, 22:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: ..

Obrazek

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lis 2007, 20:13

Użytkownik

Użytkownik

dawido a uwazasz, ze jak puszcza takiego kierowce na polske, to przyniesie to mniejsze straty niz trasa na zachod? ja bym powiedzial ze w praktyce okazaloby sie to wrecz przeciwnie... takie co po niektorych glupie gadanie.. a Wy jak zaczynaliscie jezdzic to juz z 10letnim doswiadczeniem?
Cytuj:
Odebrali prawko w poniendzialek a we wtorek rusza juz w trase dla mnie to idiotyzm.
sory, ale wedlug Ciebie, po zrobieniu prawka i odebraniu go trzeba je polozyc na pol roku na polke, dopiero wtedy mozna zaczac jezdzic? moze wtedy czlowiek automatycznie zbierze doswiadczenie ? a moze jak prawko bedzie na biurku, to doswiadczenie bedzie mozna zdobyc w grze Hard Truck albo cos? ... pozostawiam to bez wiekszego komentarza...

oczywiscie pozdrawiam ;)

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lis 2007, 21:24

Użytkownik

Użytkownik

Popieram to co pisał Alban nie jeden z driverów popełnił błędy na początku swojej kariery za kierownicą tylko ze nikt tu się nie przyzna do swoich błędów bo taka jest mentalność polskich kierowców niestety każdy jest najlepszy a inni są bee. Nikt nie jest doskonały. Pozdrawiam prawdziwych kierowców a nie synków którzy jeżdżą z tatą w trase w wakacje. Wiem że tu tacy są i dla nich szacunek...

[ Dodano: Pon, 12.11.2007, 20:32 ]
Ale nie watpie w to ze w Equusie każdy wali na złamanie karku każdy musi za coś żyć nie jeden porządny kierowca popadł w ten wyścig ale to jet wina tych na górze a nie zwykłych szarych myszek którzy za wszelką cene chcą utrzymać rodzinne...

Tytuł:
Post Wysłano: 12 lis 2007, 21:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Oni chyba mają teraz ciężkie czasy z kierowcami, jak już na poprzedniej stronie tamatu wspomniałem, w podkrakowskim kryspinowie na placu giełdy stoi kilkadziesiąt wyglądających na nowe naczep. Można je zobaczyć kilka kilometrów za bramkami poporu opłat w balicach po prawej stronie, jadąc w stronę krakowa. A jeśli chodzi o kierowców to sporo biją aut, na bielanach przed krakowem przy głównej drodze jest warsztat (po prawej stronie jadąc do krakowa, przed samymi serpentynami) w którym zawsze stoją jakieś poobijane auta z equus'a. Zawsze gdy tamtędy jadę to jest ich tam kilka, z tego co zaobserwowałem to najczęstsze uszkodzenia to: poobijane naroża kabin, uszkodzone podwyższenia dachu, czasem szyby porozbijane i auta po dzwonie lub położeniu na boku.

Tytuł:
Post Wysłano: 07 gru 2007, 17:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 41206084
Samochód: SCANIA R420

To jedna EQUUS ma oddział na Węgrzech:

Equus Hungary Ltd.
http://www.equushungary.hu

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
International Transport

Augustów najpiękniejsze miasto Polski

Tytuł:
Post Wysłano: 13 gru 2007, 15:34

Użytkownik

Użytkownik

Koledzy ,potrzebuję się jak najszybciej dowiedzieć ,co myślicie o dzierżawie zestawu w firmie EQUUS ,robię do tego przymiarkę już 2 miesiące ,ale nie wiem wkońcu co zrobić...,jak to wygląda ,co Wy o tym myślicie ? Czekam na odpowiedzi ,będę bardzo wdzięczny za każdą informację ...

Pozdrawiam .

Tytuł:
Post Wysłano: 13 gru 2007, 15:58

Użytkownik

Użytkownik

Kilka postow wyzej jest opisane, jak wyglada dzierzawa od nich. Zadajesz pytanie a nawet nie czytales tematu :/

Strona 5 z 18 [ Posty: 351 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13 4 5 6 718 Następna