[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 3136 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 3136 z 3545 [ Posty: 70889 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13134 3135 3136 3137 31383545 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 21 mar 2021, 15:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

Są takie asy że auto jeszcze toczy się w rajce i gasi klamota i przełącza tacho na pauzę :lol:

Filmy z tras

Post Wysłano: 21 mar 2021, 15:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:

Drugi ewenement kierowców to są Ci co wpadają na parking, jeszcze auto dobrze nie stanęło a jednoczenie zaciągają ręczny i gaszą silnik.
Nie dalej jak wczoraj pisałem o tym, że Scania tak zaleca robić. Skoro Scania to MAN pewnie też to przecież ten sam właściciel. Mój szef co miesiąc dostaje raport a w nim ocenę mojego stylu jazdy. Co miesiąc piszą, że za dużo pracy na wolnych obrotach. Nie mam z tego powodu żadnych konsekwencji finansowych. Nie zdziwię się, że są firmy w których kilka z rzędu raportów o tym, że auto za długo pracuje na biegu jałowym skończy się urwaniem z premii. Więc kierowca gasi to auto tak jak napisał Bauer. Też bym tak robił.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 15:54
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Te raporty doprowadzały do ciekawych absurdów w mojej byłej firmie. Przy Volvach jedynym problemem była praca na biegu jałowym ale najwięksi hardkorzy nie gasili auta tylko na światłach. Przy każdym otwieraniu drzwi, odpinaniu składu itd cyk kluczyk na off. Pozniej w Scanii doszedł problem hamowania bo hamulec na „rękę” nie był ruchomy wiec i tak trzeba było hamować noga ale okazało się ze hamując ręcznym z odpowiednim uczuciem system tego nie zaliczał i można było cały miesiąc mieć wyniki 99%

Post Wysłano: 21 mar 2021, 18:00
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Co do naczep, po użytkowaniu schmitza przez prawie dwa lata, mowa tu o plandece...

Rama ocynk spoko, ale z tego jak już wzdłużne poprzeczki i inne mocowania nie są w ocynku i gniją jak głupie.

Tylne słupki pękają i latają jak panna po pustej agencji.

Jak Schmitz to tylko na zawiasie nowego typu, mówimy tu o drzwiach.
I serio do 10 roku pękają przy pierwszej osi.

Ale do ciorania po kraju dobra naczepa.

Najlepsze z tych naczep są osie. Fajnie się toczą i są mega łatwe w obsłudze. Heble jak opanujesz to w godzinke z pneunatem jedną stronę ogarniesz. Łącznie z tarczą.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 19:21

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania S450

Z całym szacunkiem dla wszystkich prezesów, ale nie pracowałbym w firmie, gdzie ktoś by mi mówił jak mam jeździć, jakimi prędkościami i jak mam zachowywać się przy rozpoczynaniu czy zakańczaniu pracy. Jakoś by mnie to delikatnie irytowało. Ja jestem kierowcą i wiem co i jak mam robić. Dlatego jak komuś nie odpowiada, zawsze można się pożegnać. :)

Post Wysłano: 21 mar 2021, 19:33
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

To że jesteś szofer, to nie znaczy że wszytko robisz ideolo....

Czasem warto posłuchać... Tylko nie anżejków na parkingu, potem budzisz klepaniem gruzu ludzi po parkingach :D

Post Wysłano: 21 mar 2021, 19:35

Ty no można gadać, że ja wiem co robie, ale jak masz racje. Ty w tym momencie tylko w sumie auto dobijasz.

To o czym nikt nie wspomniał, to fakt, że długotrwałe przepalanie, utrzymywanie na wolnych obrotach w autach z dpf-em (filtrem cząstek stałych) będzie powodowało jego zapychanie (za niska temperatura spalin, żeby wypalić) to docelowo podniesie spalanie i spowoduje, że szybciej cały filtr będzie do czyszczenia na zewnątrz, albo i wymiany. Dlatego też producenci tak mocno walczą, żeby niepotrzebnie nie przepalać auta.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:05

Użytkownik

Użytkownik

Dlatego napisałem - zawsze można się pożegnać, po to jest okres próbny. U nas najstarsze Volvo ma 700 tysięcy przebiegu i z DPF nic się nie dzieje, a motogodzin ma w ciul, przez pompowania. Gdzieś już pisałem, że przy rozładunku całej cysterny, auto musi chodzić 3 godziny. Kiedyś za czasów Reni, gdy byłem na serwisie, mechanik twierdził, że nic tak nie działa na zapychanie się DPF, co muląca, "oszczędna" jazda... Ja się na tym nie znam, to były słowa mechanika z autoryzowanego serwisu.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:12

No bo tak jest - żeby DPF działał musi dostać temperatury, jak nie normalny wtryskiwaczy (siódmy) to trzeba wysoką temperaturę spalin osiągnąć - czyli auto musi dostać w p.zde. Dlatego filtr zabija właśnie przepalanie, albo ciąganie lekko po płaskim. Wszyscy producenci przy E6 musili trochę zmordenizować kabiny względem chłodzenia - bo te silniki po prostu z natury wydzielają (i potrzebują) więcej ciepła, to jest normalne i tak ma być.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:16

Użytkownik

Użytkownik

Dwa pytania:

1. Jaka jest tolerancja na tych odcinkowych na A1 pod Radomskiem? Standardowo 10 jak przy fotoradarach?

2. Możecie polecić jakiś kompromis cena do jakości jeśli chodzi o lampy robocze do ciężarówki? Bo widzę, albo tanie po 20 zł, które non stop szlag trafia, albo drogie markowe.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5839699
Samochód: od wroga

Ja w czasach gdy jeździliśmy w podwójnej na Hiszpanię to często się zdarzało (w okresie letnim) że auto nie było WCALE wyłączanie od wyjazdu w niedzielę z Legnicy do czwartkowego powrotu 😄
Nikt nie dzwonił ;(

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:27

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

lampa robocza za 20 złociszy wytrzymała 3 lata taka "sama" za 100 złociszy ile wytrzyma 15? na pewno nie.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:46
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Cytuj:

2. Możecie polecić jakiś kompromis cena do jakości jeśli chodzi o lampy robocze do ciężarówki? Bo widzę, albo tanie po 20 zł, które non stop szlag trafia, albo drogie markowe.
https://allegro.pl/oferta/wesem-lampa-h ... -eEALw_wcB

Szczerze? Najlepsze. Miałem tyle różnych badziew, a jednak te są moim zdaniem najlepsze. Cokolwiek się nie stanie wymieniam żarówkę i świecą dalej. Na wsteczny mam 3 i widoczność w nocy bardzo dobra. Nigdy więcej ledowych, które wypalają się po kolei.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:51

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Cytuj:
Z całym szacunkiem dla wszystkich prezesów, ale nie pracowałbym w firmie, gdzie ktoś by mi mówił jak mam jeździć, jakimi prędkościami i jak mam zachowywać się przy rozpoczynaniu czy zakańczaniu pracy. Jakoś by mnie to delikatnie irytowało. Ja jestem kierowcą i wiem co i jak mam robić. Dlatego jak komuś nie odpowiada, zawsze można się pożegnać. :)
Tak, tylko 90% zawodowych "kierowców", nie ma bladego pojęcia o walorach mechanicznych, sposobie użytkowania, czy poprostu jak jeździć żeby nie popsuć.
Swoją drogą podziwiam podejście. Dlaczego sądzisz, że twój pryncypał nie ma prawa zwrócić Ci uwagi, że coś robisz źle, że codziennie przez swoją nieudolność, psujesz jego własność?
Np ja uważam że ma.
Jak zakatujesz, zniszczysz swoją prywatną osobówkę, nic nikomu do tego, ale ze sprzętem na którym tylko pracujesz, jest inaczej.

Twoje podejście, jest aktualnym trendem wśród kierowców. Jakakolwiek uwaga, typu "dlaczego to popsułeś?", "dlaczego przepalasz 1000 litrów miesięcznie więcej niż reszta?", "dlaczego dymi sięz hamulców?, "dlaczego to urwałeś?", "nie widziałeś że te osobówki hamują?", skutkuje obrazą majestatu nieomylnego niściorza, i w konsekwencji rozstaniem :D .

Ciekawe kiedy staremu skończy się cierpliwość :wink:.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 21 mar 2021, 20:57

Użytkownik

Użytkownik

Hmmm będę w kieleckim może niedługo to zapraszam na kawę, obejrzysz auto i powiesz co jest urwane, popsute, co nie działa... Nawet dam ci się przejechać i ocenisz, czy pod tym kątem też wszystko jest ok. A lekko to auto nie ma, bo robi każdą robotę, cysterna, wywrotka, platforma. Jeszcze stary mi nigdy uwagi nie zwrócił, a trochę czasu to pracuje, bo jakby policzył poprzedni czas mojej pracy, przed chłodnią, to razem ponad 5, w sumie prawie 6 lat.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 21:02

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FH

Wiesz, nie znamy się, i jest opcja że jesteś najlepszym kierowcą świata.

Wtedy szacun, aczkolwiek moje doświadczenia w tej kwestii są traumatyczne.

Kania to ch uuu j!!! 8)

Post Wysłano: 21 mar 2021, 21:08

Użytkownik

Użytkownik

U nas każdy sam dba o swoje przypisane auto, coś nie działa to umawiasz się gdzie chcesz i kiedy chcesz. Nie mamy swojego warsztatu czy mechaników. Każdemu to pasuje i auta nie są powiązane na druty, ale od lat robi tu stała ekipa, każdy wie co ma robić. Nikt nie wnika którędy i dlaczego tak jedziesz, no chyba, że ze Szczecina do Warszawy byś pojechał przez Wrocław, to wtedy wiadomo, że ktoś mógłby się doczepić. Robota ma być zrobiona, auta sprawne i tyle w temacie.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 21:08

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: orange i grafitowy

Damian - 6 lat doświadczenia ....... :D szacun..... :oops: chyba wszystkie rozumy pozjadałeś.
mam trochę dłuższe doświadczenie i cały czas się uczę prawie jak nasz "duda".

Post Wysłano: 21 mar 2021, 21:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Osobowy 😅

To.akurat jego wyborca zadeklarowany więc widocznie przykład bierze z samej góry :lol:

Post Wysłano: 21 mar 2021, 21:20

Użytkownik

Użytkownik

6 lat w tej firmie.

Strona 3136 z 3545 [ Posty: 70889 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13134 3135 3136 3137 31383545 Następna