[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Sukcesy/porażki dnia dzisiejszego vol.2 - Strona 3135 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Strona 3135 z 3545 [ Posty: 70889 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13133 3134 3135 3136 31373545 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 mar 2021, 15:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: TGS 35.440

Mi to tak na zachwalał tą robotę, że sam się zastanawiałem nad zmianą. :D Na szczęście przypomniałem sobie o niskim doświadczeniu w jeździe za granicę i mi przeszło :D

Post Wysłano: 20 mar 2021, 16:47
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Niemcy ostatecznie wymagają od jutra negatywnego wyniku testu na strasznego wirusa czy nie? Jest niby wyjątek "jesteś zwolniona/-y na podstawie decyzji właściwych władz lokalnych (np. urzędu ds. zdrowia)." Gdzie można sprawdzić czy konkretny land wymaga negatywnego wyniku testu lub nie wymaga? Limit 72 godz.już przekroczyłem, nie będę jechał tranzytem.

Post Wysłano: 20 mar 2021, 19:32
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 6845711
Samochód: prawo fotelowiec

Z tego co piszą w necie to na chwilę obecną tylko Meklemburgia wymaga testu, inne landy na chwilę obecną są zwolnione z tego, żeby posiadać test, ale już mnie słuchy doszły, że Brandenburgia planuje także wymagać testy.

Post Wysłano: 20 mar 2021, 20:50

https://www.gov.pl/web/niemcy/od-21-mar ... x5cEZjSw0w

Wyjątki:
Cytuj:
NIE musisz mieć testu przed wjazdem z Polski do Niemiec, jeżeli:

przewozisz zawodowo ludzi, towary lub dobra i jesteś w Polsce lub Niemczech mniej niż 72h (w Meklemburgii-Pomorzu Przednim przepisy landowe wymagają jednak testu również od kierowców zawodowych);
przejeżdżasz przez Niemcy w tranzycie (bez zbędnych postojów);
przejeżdżałaś/-eś wcześniej przez Polskę w tranzycie (bez zbędnych postojów);
jesteś zwolniona/-y na podstawie decyzji właściwych władz lokalnych (np. urzędu ds. zdrowia).
Więc w takiej sytuacji jak ty Jacoo to niestety wychodzi, że trzeba się testować.

Post Wysłano: 20 mar 2021, 21:28
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

GG: 38530901
Samochód: Iveco

Bardzo szanuję jak anżejki klepią gruzami rajke obok, najlepiej jeszcze jak pół nocy trzaska drzwiami, potem godzinę przed budzikiem musi klepać silnikiem hgw po co.

Przy obecnej technologi i specyfikacja oleji, wystarczy parę chwil i olej jest wszędzie.

To nie Kraz, że olej się cały dzień rozchodził, jeszcze gęstszy wlany, no bo łolej biere...

Post Wysłano: 20 mar 2021, 22:25
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Mentalności nie zmienisz.
A jeszcze jak kto pali zimno Kanie...
#najgorzej

Post Wysłano: 20 mar 2021, 23:04
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Rzecz jasna 4ke albo pierwszą Rke :D

Post Wysłano: 21 mar 2021, 1:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że ruszanie z parkingu, mając 24t z zupełnie zimnym silnikiem nie wpływa dobrze na silnik i jego osprzęt. Podobnie rozgrzewanie silnika 30 min. na wolnych obrotach, tak żeby obudzić wszystkich dookoła nie ma sensu. Przeważnie rano, u mnie, silnik pracuje 5 min. i 1-2 min po 4,5 godz. jazdy. A i tak gość od eco stwierdził, że to za długo.

Wjechałem do Niemiec jeszcze w sobotę, więc problem testu na Covid odpadł, przynajmniej na tą trasę. 8) Swoją drogą to ciekawe, gdzie do Zgorzelca do Drezna zrobić taki test? Nie wiedziałem żadnej informacji, że gdzieś robią.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 10:34
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Toyota Corolla

Panowie, pytanko. Poszukając naczepy firanki, takiej nawet 2005- 2006 rok, kierować się marką? Czy wsio ryba? Głównie pod lekkie ładunki i załadunki z rampy, paleciakiem. Jakieś opinie na temat naczep marki Samro?

Post Wysłano: 21 mar 2021, 10:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Kup naczepę jak najmniej nietypową i jak najmniej zgnitą. Na osiach BPW, SAF, DC, Schmitz. Resztę omijaj.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 10:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Kup naczepę jak najmniej nietypową i jak najmniej zgnitą. Na osiach BPW, SAF, DC, Schmitz. Resztę omijaj.
Dzięki. Jeżeli chodzi o osie to wiem czego szukać. Rama w ocynku robi robotę? Czy przy takim wieku naczepy niekoniecznie?

Post Wysłano: 21 mar 2021, 11:10
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Ferrari

Samro samo w sobie nie jest złe, ale poszukać do tego części jest ciężko.
Koegel pod lekkie ładunki też będzie ok, ale tam dachy są problematyczne.
Schmitz wiadomo, tylko z tych roczników problem jest z zawiasami drzwi i trzeba dokładnie ramę obejrzeć przed pierwszą osią.
Jakbyś chciał Krone to o ile znajdziesz jakąś w rokującym stanie to trzeba zwalić podłogę i wyremontować kompletnie ramę wtedy te 3-4 lata pojeździsz.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 11:12
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Scania

Jeżeli ocynk dalej na swoim miejscu to jak najbardziej :wink:

W poszukiwaniach rzuć okiem na Schwarzmullery. Nie jest to oczywisty wybór, ale naczepy naprawdę solidne.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 11:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Dzięki panowie, wszystkie te informacje się przydadzą na pewno.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 11:40
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
Mentalności nie zmienisz.
A jeszcze jak kto pali zimno Kanie...
#najgorzej
Albo Mana :twisted:

Post Wysłano: 21 mar 2021, 12:20
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGA 26.480 5 STAR BOOGIE

To ten twój TGX to musi być jakaś padlina skoro chodzi jak sieczkarnia na zimnym silniku

Filmy z tras

Post Wysłano: 21 mar 2021, 12:31

Odkopując temat czego słuchacie lub oglądacie w internecie polecam imponderabilia, podcast z ciekawymi osobami. W tym momencie słucham rozmowy z Arkadiuszem Jakubikiem, każdy znajdzie coś dla siebie.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 12:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: MAN TGX 18.440

Cytuj:
To ten twój TGX to musi być jakaś padlina skoro chodzi jak sieczkarnia na zimnym silniku
Nie silnik głośno chodzi, tylko kompresor. A ja dodatkowo mam modyfikacje, że kompresor się nie rozłącza, żeby uniknąć problemów ze sprzęgięłkiem.

Post Wysłano: 21 mar 2021, 13:56
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: DAF XF105.410

Z tymi hałasującymi ciężarówkami po parkingu to już też nie przesadzajcie. Era zdrutowanych Premiumek, Magnumek czy też innych rozdupconych aut odchodzi powoli do lamusa. Nie mówię, by auto chodziło godzinę przed rozpoczęciem pracy ale choćby nawet to obecne auta ze średnią normą E5, E6 są na tyle wyciszone, że praktycznie ich nie słychać, więc o jakimś budzeniu po parkingu raczej nie ma mowy, no chyba, że faktycznie chodzi o MANa TGX bo to jakiś ewenement. Żadna inna ciężarówka takiego rezonansu przy, ruszaniu nie robi jak MAN. Niejednokrotnie jak ktoś obok mni ruszał MANem z rajki to czeski box się uaktywniał albo wszystkie szklanki pod łóżkiem grały. Jakoś latem nie marudzicie jak chodzą klamoty po pół nocy bo chłopaki czy, nawet wy sami bez postojowej klimatyzacji się studzicie. I co pół parkingu nie śpi przez to, albo wy sami nie śpicie bo auto pracuje?

Drugi ewenement kierowców to są Ci co wpadają na parking, jeszcze auto dobrze nie stanęło a jednoczenie zaciągają ręczny i gaszą silnik.

Ex Naczelny Forumowy Kierowca z Powołania.
#BigosLover

Post Wysłano: 21 mar 2021, 15:10
Awatar użytkownika

Moderator

Moderator

Awatar użytkownika

Samochód: w ETS'ie

Cytuj:

Drugi ewenement kierowców to są Ci co wpadają na parking, jeszcze auto dobrze nie stanęło a jednoczenie zaciągają ręczny i gaszą silnik.

Piwo szybciej otwarte jak auto zgaszone :mrgreen:

Strona 3135 z 3545 [ Posty: 70889 ] Przejdź na stronę Poprzednia 13133 3134 3135 3136 31373545 Następna