[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Do młodocianych marzycieli - Strona 4 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 07 paź 2009, 12:23

Użytkownik

Użytkownik

Zawsze można iść na kompromis i zatrudnic sie w komunikacji miejskiej.

Też będzie się zarabiało na życie kręcąc kołkiem dużego pojazdu, a po 8 h pracy wraca sie do swojego domu, a nie do budy. Tylko jeszcze zeby te zarobki były wyższe...

Tak wlasnie ja zamierzam poczynic - zawsze chialem zarabiac na życie jeżdząc, ale z drugiej strony siedzenie po 3 tygodnie na uni i życie w polowych warunkach mnie nie pociągało. Do tego spadające zarobki kierowcow cieżarowek dodatkowo umocnily mnie w tej decyzji, ze gra nie warta świeczki. Dlatego postanwoilem pracować na miejscu, w swoim miescie, dodatkowo robiąc to co sprawia mi najwiekszą przyjemnosc i wychodzi najlepiej.

Post Wysłano: 07 paź 2009, 13:21
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

trzeba pamiętać, że ludzie są najtrudniejszym "ładunkiem" do przewiezienia.

proszę sobie wyobrazić, że po 10 latach jeżdżenia większość kierowców nie widzi zmiany pojazdu.
dla kierowcy autobusu przebranie się w robocze ciuchy i skakanie po naczepie jest poniżej godności kierowcy, a kierowca ciężarówki po jednym kursie z ludźmi mówi: "więcej bydła nie będę woził".

Post Wysłano: 07 paź 2009, 14:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

Cytuj:
"więcej bydła nie będę woził"

z tym, że tak powie tylko ten który nie woził bydła - inaczej nie obrażał by zwierząt

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 07 paź 2009, 17:56

Cytuj:
trzeba pamiętać, że ludzie są najtrudniejszym "ładunkiem" do przewiezienia.
Dlatego transport tak specyficznego "ładunku" również bardzo szybko eliminuje tych, którzy się do tego nie nadają lub zupełnie inaczej sobie to wyobrażali. Jeden woli pokonywać tysiące kilometrów po autostradach, drugi natomiast zatrzymywać się co minutę czy dwie na przystanku i jeździć stałą trasą.

Post Wysłano: 08 paź 2009, 19:05
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7751267
Samochód: Mercedes

Oczywiście masz rację i Cię popieram.
Ale też można spojrzeć na to z innej strony.
Jeździsz takim sprzętem, spełniasz swoje marzenia, poznajesz trochę świata.
Z drugiej strony należy spojrzeć w nasza przyszłość.
Sam się zastanawiam jak to będzie. Rodzina, dzieci. Wiem jaka to sytuacja jak ojciec jest tylko na weekend w domu, odczułem to na własnej skórze. Nie chciałbym jeszcze raz komuś przypominać jak to się odbywało. Znów trochę kaski za to jest, nie powiem.
Może i jestem tym zafascynowany ale jakiś tam dystans mam.
Ale nie ma co się dziwić.
Do niedawna sam mówiłem śmiganie, śmiganie i jeszcze raz śmiganie. Ale kto to może przewidzieć jak to będzie za parę lat.
Pozdrawiam

Post Wysłano: 14 paź 2009, 12:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja podchodzę do tego tak;
ktoś chce być kierowcą-to niech próbuje-niech zobaczy jak to jest.lepiej spróbować,stwierdzić czy odchodzę czy zostaję niż słuchać się kogoś,że to jest złe a to jest dobre a póżniej całe życie pluć sobie w brodę widząc jadące ciężarówki że nie spróbowałem....

po za tym,Wy piszecie w tym temacie tak jakby praca kierowcy "wielkiej ciężarówki" mogła by być tylko i wyłącznie w systemie 3/1 czy 4/1 itd...długie trasy...
Przecież można jeżdzić;cysterną,wanna,wozić drewno czy choćby na stałych krótkich trasach po kraju...
Wtedy osiągniemy kompromis i będziemy jeżdzić "wielką ciężarówka" i będziemy w domu...

Potrzebni są kierowcy i na długie i na krótkie trasy...nikt nie mówi że każdy musi czesać międzynarodówke!jednym odpowiada taki tryb życia a innym nie....

Spójrzcie też na to tak,ile jest setek tysięcy ciężarówek,w każdej z nich siedzi ktoś kto ma rodzinę,ale jakoś pracują bo lubią to,a może się przyzwyczaili lub mają inne powody -ale pracują...skoro było by tak żle to tyle osób by nie szło na tych kierowców..

Post Wysłano: 14 paź 2009, 12:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 1
Samochód: R420

Dokładnie, poza tym niektórzy chyba zapominają, ze jest masa zawodów, które wymagają podobnego poświęcenia.

Wyjazdy, delegacje, dodatkowa praca.
Niektórzy potrafią ciągnąc dwa etaty (sam znam takiego) żeby godnie żyć.

Tak więc te 8 godzin to bujda.

Post Wysłano: 14 paź 2009, 12:59
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: fabia

8 godzin to mają tylko pracownicy budżetówki. Ludzie w prywatnych firmach pracują dużo dłużej. Na stanowiskach kierowniczych nierzadko ponad pół doby.
Cytuj:
Wyjazdy, delegacje
Piloci, marynarze... i mnóstwo innych.

Post Wysłano: 14 paź 2009, 14:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 7708160
Samochód: Scania R 500 V8 & DAF 95XF 430

Fuller Bardzo dobrze to napisałeś ,twoja wypowiedz jest wartościowa ,

Taka jest prawda i to popieram .

np kierowca po kraju zarobi ok 2500 zł i cały tydzień go niema

a zrugiej strony patrzeć np mechanik co bedzie robił 10 godzin dzienie i ma 10 zł za godzine + soboty 6 godzin
zarobi ok 2200 zł + jakaś premia i napiwki wyciągnie ok 2500 zł a jest codzienie w domu

to wszystko zeleży jakie kto lubi życie ..

każdy kto chce niech spróbuje jezdzić z czasem się dowie czy bedzie dalej jezdził czy robił na miejscu i co dzienie w domu .

a czasem jest tak że np żona lub dziewczyna zakazuje jezdzić w trasy i że ma zmienić robote na miescu bo już takimi przypadkami sie spotkałem .

'' Koniec Imprezy,Dziękuje Dobranoc ! ''

Post Wysłano: 15 paź 2009, 20:01

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
8 godzin to mają tylko pracownicy budżetówki.
Zapomniałeś m.in. o wszelkich zakładach produkcyjnych różnej masci, gdzie zazwyczaj pracuje sie na dwie lub trzy zmiany po 8 godzin.

Post Wysłano: 12 gru 2009, 23:24
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9813348

odswieze temat :)

Moje zachowanie na widok ciezarowek jest identyczny jak wczeniej opisane reakcje. Oczy jak 5zł swieca sie, 1000 mysli jakby to bylo fajnie gdybym ja taka teraz prowadzil itd.
ogolnie od dziecka marzylem aby zostac zawodowym kierowcai zawsze ten temat mnie interesowal .

Do dzis wiaze z tym nadzieje.

Do niedawna mialem plan taki: skonczyc technikum zrobic prawko CE i potem troche (rok ,dwa) pojezdzic. nawet jako drugi kierowca.nie bedzie jeszcze za pozno na zimiane decyzji co chce robic w zyciu.. niestety podwyzki jakie teraz nastapily chyba calkowicie zabraly mi nadzieje ze kiedykolwiek pojezdze ciezarowka.. (kurs na przewoz rzeczy :7tys ;O )
Skad jako mlody czlowiek mam na ta wziac ?. dla mnie to jest paranoja..

Post Wysłano: 13 gru 2009, 9:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Peugeot Boxer

No wiesz zawsze można pojeździć samochodem dostawczym te kilka lat :) to Ci przecież nie zginie

Post Wysłano: 13 gru 2009, 11:25

Cytuj:
Do niedawna mialem plan taki: skonczyc technikum zrobic prawko CE i potem troche (rok ,dwa) pojezdzic. nawet jako drugi kierowca.nie bedzie jeszcze za pozno na zimiane decyzji co chce robic w zyciu.. niestety podwyzki jakie teraz nastapily chyba calkowicie zabraly mi nadzieje ze kiedykolwiek pojezdze ciezarowka.. (kurs na przewoz rzeczy :7tys ;O )
Skad jako mlody czlowiek mam na ta wziac ?. dla mnie to jest paranoja..
Zbyt wysoko mierzysz na początek. Zrób B i znajdź robotę pod taką kategorię. Jak się nie zniechęcisz to zarobisz trochę na samo C i KW. Kat E możesz sobie odłożyć na później. Znajdziesz robotę na C to potem już powinno być łatwiej znaleźć coś pod E. Stosuj system małych kroczków bo inaczej dołączysz do grupy ludzi która uparcie twierdzi, że bez studiów nie można zostać w życiu kimś i zarobić konkretnej kasy. :roll:
No chyba, że masz znajomości w transporcie i sporo pieniędzy to rób tak jak planujesz. Ale skoro tu jesteś to zakładam, że nie masz przynajmniej tego pierwszego.

Post Wysłano: 13 gru 2009, 13:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Koledzy :). zle mnie zrozumieliscie :). mam dokladnie taki zamiar jak napisaliscie :).
chce zrobic B potem pojezdzic jakims dostawczakiem zarobic kase na C zrobic C poszukac pracy z C zarobic na E i zrobic E :). tylko najgorsze jest to ze bede mlodym kierowca w kat B a w zadnej firmie takich nie szukaja;/. Osoby ktore znam w firmach maja tylko samochody ciezarowe wiec u nich pomocy nie znajde.. tak wiec ciezko bedzie z wykonaniem mojego pomyslu na zycie :)

Post Wysłano: 13 gru 2009, 13:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 997
Samochód: służbowy

osoby które znasz - co wcale nie znaczy pracodawcy,
jest masę hurtowni, rożnego rodzaju magazynów lokalnych i to właśnie tam powinieneś zacząć szukać pracy na jakimś busiku, zacząć od rynku lokalnego,
dawno minęły czasy, że robotę to tylko po znajomości się załatwia

zabrali mi VOLVO dostałem "ROBURA" teraz mnie wszyscy wyprzedzają

Post Wysłano: 13 gru 2009, 14:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

no tak. ale wez pod uwage ze chcialbym sie zatudnic tylko na okres wakacji.. bo szkole srednia musze skonczyc . to kolejny minus... no ale sie zobaczy :). jeszcze troche czasu mam :)

Post Wysłano: 13 gru 2009, 14:17

Cytuj:
no tak. ale wez pod uwage ze chcialbym sie zatudnic tylko na okres wakacji.. bo szkole srednia musze skonczyc . to kolejny minus... no ale sie zobaczy :). jeszcze troche czasu mam :)
To skup się na razie na nauce, bo opracujesz się w życiu jeszcze sporo.

Post Wysłano: 13 gru 2009, 14:23
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 6974206

Cytuj:
odswieze temat :)Skad jako mlody czlowiek mam na ta wziac ?. dla mnie to jest paranoja..
Wszystko się da jak się chce :!:
Nawet zabrać kasę na ten kosztowny kurs.
Pozdrawiam.

Post Wysłano: 13 gru 2009, 15:19

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: RenaultMagnum 440

Gorzej jak dziecko przy tobie mówi mamo kiedy ten pan sobie pójdzie (tekst autentyczny)
Czytałem z łezką w oku !
Kazdy zawód ma swoje + i - wiadomo kierowca ma wiecej - .
Ale i sa dobre strony ;mozliwosc zobaczenia wielu miejsc ktorych wiekszosc ludzi nigdy nie zobaczy !
Choc nie wiem czy warto!

Post Wysłano: 13 gru 2009, 15:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Cytuj:

ja na przykład uczę się w technikum - pracowałem 3 lata , a od pół roku już jeżdżę w wolnym od szkoły czasie (weekendy , ferie , wakacje )- ( lawety , dostawczaki ) kiedy już nabiorę troszkę doświadczenia zrobię sobie C i zacznę pomykać troszkę większym :) potem C+E ... nie ma pośpiechu :) stopniowo do celu...

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?