Cytuj:
Poleciałem szybko do LOKu wpłaciłem 700zł i dostałem zaświadczenie na przewóz rzeczy. Kumple powiedzieli, że trzeba.
Chcieli dobrze, ale wprowadzili Cię w błąd. W transporcie na potrzeby własne, nie potrzeba tego kursu. Ale nic straconego, to się zawsze może przydać w przyszłości.
Cytuj:
Zaświadczenie lekarskie czy psychologiczne też. Niestety tego nie zdążyłem zrobic.
To akurat musisz mieć, i na te badania musi Cie skierować pracodawca, i nawet za nie zapłacić.
Cytuj:
Podpowiedzcie co mi grozi i jak się tłumaczyc jak mnie dopadnią w końcu krokodyle bądź policja?
Wejdż na stronę ITD, i tam jest taryfikator mandatów nakładanych przez tą instytucje
Cytuj:
Ktoś mi podpowiedział, bym sie tłumaczył, że jadę prywatnie, pożyczyłem auto z firmy i gonię w swojej sprawie.
Możesz tak ściemniać, tylko kto to łyknie? Szczególnie jak będziesz jechał z towarem.
Zapomniałem wczesniej dodać, że od szefa musisz mieć papier, na którym jest potwierdzone , że: jesteś u niego zatrudniony, posiadasz prawo jazdy kat takiej i takiej, oraz masz aktualne badania lekarskie i psychotesty.