[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Omega, Pilzno - Strona 26 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 26 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2856 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 20 paź 2010, 16:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VOLVO

raczej nie:) jak pisalem dopiero przyszly nowe FH:)pierwsze wyjechalo jakies 2 tygodnie temu, a temat jakichkolwiek aut zastepczych nie wchodzi w gre:) byc moze ze byla to delta trans podobny napis na globie i z daleka moglo to tak wygladac:)
pozdro

Post Wysłano: 21 paź 2010, 12:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Jak u nich wygląda jazda na własnej działalności?

Post Wysłano: 21 paź 2010, 15:10

Zakładasz działalność, przedstawiasz im papiery dotyczące firmy, podpisujesz umowę z Omegą o współpracy.
Co miesiąc wystawiasz fakturę (dokładnie OMEGA Ci ją drukuje i przysyła do domu) dostajesz na jej podstawie przelew i ot cała filozofia.

Post Wysłano: 21 paź 2010, 16:09
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

a jak wygląda rozliczanie z paliwem? dostajesz od nich? kartę paliwowa? czy wystarcza faktury? Uszkodzenia pojazdu?

Post Wysłano: 22 paź 2010, 1:07

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Wczoraj widziałem kolejne nowe FH,tym razem z naczepą chłodniczą.Troche tego musi być skoro w każdym tygodniu coś się widzi... :> To Omega tak inwestuje że auta już lodówki mają!Szał... :mrgreen:

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 22 paź 2010, 5:11

Cytuj:
a jak wygląda rozliczanie z paliwem? dostajesz od nich? kartę paliwowa? czy wystarcza faktury? Uszkodzenia pojazdu?
Dostajesz komplet dokumentów, kart płatniczych do samochodu. Oddajesz same kwity z tankowania, rozliczasz je w delegacji, którą Ci drukują przed wyjazdem. Trochę papierkowej roboty, ale wzór jest więc połapiesz się spokojnie.

Post Wysłano: 22 paź 2010, 8:39
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
Dostajesz komplet dokumentów, kart płatniczych do samochodu. Oddajesz same kwity z tankowania, rozliczasz je w delegacji, którą Ci drukują przed wyjazdem. Trochę papierkowej roboty, ale wzór jest więc połapiesz się spokojnie.
Dziękuje Jester za odpowiedzi, przepraszam ze Cie tak mecze pytaniami ale mam jeszcze (chyba) jedno pytanie, chyba najważniejsze. Czy ta forma jest opłacalna? Jakie są jej plusy a jakie minusy? Jakie warunki określają prace na działalności za opłacalną? Bo wydaje mi się ze praca jako zwykły kierowca (bez działalności) jest bardziej opłacalna, dostajesz wypłatę i w dużym stopniu nie interesuje cie reszta.

Post Wysłano: 22 paź 2010, 15:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

Witam.
Mam pytanie
Jak u nich teraz z przyjęciami czy biorą bez doświadczenia, wiem że kiedyś tak było, jak to teraz wygląda?

Post Wysłano: 22 paź 2010, 16:13
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Czy ta forma jest opłacalna? Jakie są jej plusy a jakie minusy? Jakie warunki określają prace na działalności za opłacalną? Bo wydaje mi się ze praca jako zwykły kierowca (bez działalności) jest bardziej opłacalna, dostajesz wypłatę i w dużym stopniu nie interesuje cie reszta.

Nie wiem jak jest w Omedze. Jak zakładasz działalność, przez dwa lata masz niski ZUS (350 zł), do tego dolicz podatek - zryczałtowany od przychodu (5,5%), bądź też dochodowy (19%) - zależy jaką formę opodatkowania wybierzesz oraz dolicz VAT jeżeli jesteś płatnikiem tego podatku. Wszystko zależy w jaki sposób Omega wynagradza.

Post Wysłano: 22 paź 2010, 17:50

Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Dziękuje Jester za odpowiedzi, przepraszam ze Cie tak mecze pytaniami ale mam jeszcze (chyba) jedno pytanie, chyba najważniejsze. Czy ta forma jest opłacalna? Jakie są jej plusy a jakie minusy? Jakie warunki określają prace na działalności za opłacalną? Bo wydaje mi się ze praca jako zwykły kierowca (bez działalności) jest bardziej opłacalna, dostajesz wypłatę i w dużym stopniu nie interesuje cie reszta.
To już Kolego musisz zapytać kogoś z Forum, kto tam jeździ na działalności. Ja u nich jeździłem 4 lata temu, jeszcze wtedy się opłacało. Zwłaszcza, jak ktoś umiał "narobić sobie kosztów" i odliczał to od podatku. W tym roku proponowali mi przyjęcie na umowę o pracę, ale warunki finansowe z tego, co obiecywali a co mówili kierowcy diametralnie się różniły, in minus.

Post Wysłano: 22 paź 2010, 18:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

no na pewno kasy nie dadzą rewelacyjnej, mój problem jest taki ze chce zacząć na międzynarodówce, a omega przynajmniej (liczę na to) da jakieś obycie i xp. Sam nie wiem czy teraz sobie tam zawracać głowę czy jezdzic dalej na solówce, tata mi odradza bo do zimy idzie.

Post Wysłano: 22 paź 2010, 19:01
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
paliwo to dostajesz karty paliwowe. :roll: w zasadzie jest jedynie AS24 (sa wyznaczone miejsc a tankowan)na innej tankujesz jedynie awaryjnie( Shell do ktorej masz karte,a po uzgodnieniu na innej stacji )...z tankowania bierzesz kwity i tyle.

za uszkodzenia placisz jak to jest ewidentnie twoja wina( praktycznie zawsze twoja)haha :lol:

w sumie to nie jest tak zle wszedzie taki bajzel i wystawiaja obciazenia...

Post Wysłano: 25 paź 2010, 12:16
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 9464238
Samochód: Scania

W Omedze Pilzno Tabor maja nawet nawet, ale slyszalem, ze Omega juz slabo stoi i lada chwila moze upasc ;/

Post Wysłano: 25 paź 2010, 14:31
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ja takie spiewki to slysze juz od 3 lat:lol:
wiadomo ze zawsze moze sie cos wydarzyc i moze byc bieda :/
poki co firma wymienia tabor a jaki bank dalby auto bez zabezpieczenia majatkowego i stabilnej sytuacji w firmie?
pozdrawiam

Post Wysłano: 26 paź 2010, 15:29

Użytkownik

Użytkownik

Co omedze pozostało jak chcą jezdżić w tym roku coś wymieniąją a przez dwa lata nic niebrali a naprawy polegały raczej na przekładaniu części z jednego na drugi zestaw bo szukali oszczednosci na wszystkim również na kierowcy ,a to że lodówka jest w samochodzie to powinnien być standard a nie jakieś luksusy jak kierowca siedzi okoł 2 tygodnie w trasie. Najważniejsze jednak są zarobki a z tym w omedze od pewnego czasu kiepsko.

Post Wysłano: 31 paź 2010, 11:18
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

kolego to napisz firme,w ktorej bedziesz zarabial wiecej,robote beda ci pieknie skladac i bedziesz zadowolony?!
prawda jest taka ze teraz w pilznie zarabia sie tyle co dawniej w innych i od razu larum ze zle placa...
fakt cudow nie ma ale z kim bym nie gadal na parkingu to narzeka...
jak ktos umie o siebie zadbac i nie da sie w ch...robic to idzie jeszcze w pilznie przyzwoite pieniadze zarobic...
Cytuj:
grzes_7930 Na 70% mogła to być nowa FH z omegi, na globie był napis Omega Pilzno było coś koło 5 czy 6 rano. :roll: Także nie wiem na 100 % czy to była Omega.

Omega prowadzi także serwis Volva, to mogli go dostać na testy albo jako samochód zastępczy dla klientów serwisu. :)
gdyby to byl samochod zastepczy na pewno nie bylby oklejony...

Post Wysłano: 31 paź 2010, 19:42

Użytkownik

Użytkownik

grześiu to pochwal się ile teraz można zarobić powiedzmy setubal i powrót bez przerzutu

Post Wysłano: 01 lis 2010, 18:50
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

BENIU :D
czy sie robi czy sie lezy 5000 sie nalezy :lol:

Post Wysłano: 01 lis 2010, 18:55

Użytkownik

Użytkownik

GG: 9526141

Dodajmy, że w 2 miesiące 8) .

Post Wysłano: 01 lis 2010, 19:35
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Dodajmy, że w 2 miesiące 8) .
chlopcze to chyba za twoja zabawe z klockami...
sa jeszcze ludziska,ktorzy sie szanuja...

Strona 26 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 124 25 26 27 2856 Następna