[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Omega, Pilzno - Strona 22 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 22 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 120 21 22 23 2456 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 06 kwie 2010, 18:23

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0
Samochód: MAN

Byla informacja na tvp rzeszow.Wypowiadal sie tez gosc z inspekcji pracy.
Wychodzi na to iz Ci co sa na dzialalnosci to nie maja prawa a p.Godawscy moga wszystko.
Jedyna droga obrony dla nas to sad cywilny.
Chlopaki aby tak dalej,niech sie cos w tym kierunku dzieje,pewnie cala ta akcja skonczy sie tym iz Ci co byli na strajku bedzie aut,a reszta zostanie i moze na tym zyska,albo beda dalej w dupe kopani-(a oni powiedza ze to bylo ukaszenie komara)
Dopoki nie zbierze sie cala zaloga to nic z tego nie bedzie-to jest moja opinia.
Wiadomo ze jak nie maja z czego placic to sobie nie odbiora z konta,ale czego tylko kierowcy zostaja obarczeni problemami firmy.
To wlasnie my zapier.... na wszystkich urzedasow firmy,na cala firme itd.
I my jestesmy Ci najgorsi bo upominamy sie o swoje.
Nie mowie ze praca za biurkiem jest prosta i bez odpowiedzialnosci ale wystarczy posadzic iednego czy drugiego za biurka w auto i wyslac na hiszpanie na 2-3 tyg.
Zobaczymy co by wtedy powiedzieli.
Niech sie przekonaja jaka to fajna,ciekawa praca,pelna wrazen.
Zobaczyc sie z rodzina po 2-3 tyg a za 45h jechac dalej.
Powodzenia

Post Wysłano: 07 kwie 2010, 0:49

A na e-transport.pl jest chyba jakiś dobrze opłacany moderator, żeby nie powiedzieć rzecznik Omegi. Podany adres strony do forum jest błędny, tudzież strona nie istnieje. Hmm swoją droga ciekawe. Zaiste ciekawe...

Post Wysłano: 07 kwie 2010, 7:22
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Faktycznie usunęli, wklejam poniżej drugi link z dyskusją na ten sam temat
http://etransport.pl/forum76703.0.html

Post Wysłano: 07 kwie 2010, 17:50

Użytkownik

Użytkownik

Dziś widziałem Man-a TGX w barwach Omegi z chłodnia. Nowe inwestycje, wymiana taboru raczej nie?

Post Wysłano: 07 kwie 2010, 18:02
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Post Wysłano: 08 kwie 2010, 19:36

Użytkownik

Użytkownik

Cytuj:
Byla informacja na tvp rzeszow.Wypowiadal sie tez gosc z inspekcji pracy.
Wychodzi na to iz Ci co sa na dzialalnosci to nie maja prawa a p.Godawscy moga wszystko.
Jedyna droga obrony dla nas to sad cywilny.
Chlopaki aby tak dalej,niech sie cos w tym kierunku dzieje,pewnie cala ta akcja skonczy sie tym iz Ci co byli na strajku bedzie aut,a reszta zostanie i moze na tym zyska,albo beda dalej w dupe kopani-(a oni powiedza ze to bylo ukaszenie komara)
Dopoki nie zbierze sie cala zaloga to nic z tego nie bedzie-to jest moja opinia.
Wiadomo ze jak nie maja z czego placic to sobie nie odbiora z konta,ale czego tylko kierowcy zostaja obarczeni problemami firmy.
To wlasnie my zapier.... na wszystkich urzedasow firmy,na cala firme itd.
I my jestesmy Ci najgorsi bo upominamy sie o swoje.
Nie mowie ze praca za biurkiem jest prosta i bez odpowiedzialnosci ale wystarczy posadzic iednego czy drugiego za biurka w auto i wyslac na hiszpanie na 2-3 tyg.
Zobaczymy co by wtedy powiedzieli.
Niech sie przekonaja jaka to fajna,ciekawa praca,pelna wrazen.
Zobaczyc sie z rodzina po 2-3 tyg a za 45h jechac dalej.
Powodzenia
Ja też bym radził średnio rozgarniętego kierowcę posadzić za biurko, niech przez cały tydzień porobi to co wcześniej robił Franek dobrze. To nie tylko komputer, gg i inne pierdołki. Trzeba mieć jaja i pojęcie.

Szkoda kierowców fakt, ale co ma firma zrobić? Ciągnąć dalej na dno i popadać w większe długi? Każdy z nas będąc w podobnej sytuacji też prawdopodobnie by chciał jakoś to rozwiązać. A jak kosztów ciąc już się nie da, zostają kierowcy to co czynić? Za 20 kierowców wparuje 30 nowych, bez doświadczenia, którzy będą śmigać za 70% tego. Taka jest prawda. Zwalniając ich teraz można się z jednej strony cieszyć, że nie dojdzie do gorszej sytuacji, prawdopodobnie.... :wink:

Post Wysłano: 10 kwie 2010, 1:43

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: volvo

Witam wszystkich serdecznie.
Widzę, że trochę zamieszania w temacie AKCJI PROTESTACYJNEJ W OMEDZE wprowadzają tutaj media, które jakimś cudem lansują całe wydarzenie jako protest przeciwko niskim zarobkom. Naszym celem nie było podniesienie płac a raczej jasność i uczciwość w ich naliczaniu. Skoro kolega wyjeżdża np. do Hiszpanii 01 lutego na stawce 14% wraca 18 lutego i dowiaduje się, że od 20 stycznia jeździ już na 13% no to ja nie znam takiej umowy która działałaby wstecz.
Poza tym pozostają te nieszczęsne procenty (dają się lubić jeśli zamknięte są w szklanym opakowaniu). Jeśli, jak uważa prezes, jesteśmy podmiotami gospodarczymi świadczącymi usługę dla Firmy Omega to sposób rozliczania wykonanej usługi powinien być jawny dla nas jako firm. Czyli koszt frachtu nie może być, jak jest obecnie, tajemnicą handlową, gdyż staje się to umową trójstronną pomiędzy zleceniodawcą, Omegą i kierowcami. Kilka razy zdarzało się, że kierowcy przewozili zapłatę za fracht np 1500E a przy wypłacie, po obliczeniu procentów, wychodziło, że fracht kosztował 1150E (fakt). Do marca ubiegłego roku jeździliśmy na tzw. tabelce gdzie było jasno określone ile pieniążków można się było spodziewać za dany kraj i chcemy powrotu do tego sposobu rozliczeń. Nie spodziewamy się, że będą na niej te same kwoty co w ubiegłym roku. Jeśli chodzi o kryzys w firmie to w tym roku przyszło już 5 nowiutkich MANów a do czerwca ma przyjść jeszcze 14.
Trzecią kwestią są obciążenia za wszelkiego rodzaju uszkodzenia pojazdu. Wiadomo, że i umarłemu się przydarzy i nie kwestionuje tutaj tematu jeśli uszkodzenie jest wynikiem zaniedbania ze strony kierowcy. Ale często zdarza się, że awaria jest skutkiem zdarzenia losowego lub oszczędności szeroko wprowadzanych przez warsztat Omegi. Ciekawą sprawą jest też sposób naliczania obciążenia. Przykładowo: przy cofaniu rozbiłem lusterko. Koszt nowego dajmy na to 400zł. Chłopaki aż się cieszą, będzie nowe. Firma zakupuje lusterko, odlicza VAT a zakup idzie w koszty. Kierowca natomiast dostaje NOTE OBCIĄŻENIOWĄ która nie nadaje się nawet jako papier toaletowy. Potrącają mi z wypłaty całą sumę. Kupuje więc firmie nowe lusterko i robię im prezent. Przypominam, że jako podmiot gospodarczy po otrzymaniu faktury mógłbym taki zakup też wliczyć w koszty ale po co jak firma Omega ma czyste, zarobione na mnie pieniądze.
Co do samej akcji protestacyjnej to faktem jest, że zebraliśmy się w poniedziałek i było nas na liście 143 kierowców. Około 200 samochodów nie wyjechało w trasę. Prezes przyjechał dopiero we wtorek i początkowo wcale nie chciał z nami rozmawiać. Postulaty dostał dwa tygodnie wcześniej i tyle miał czasu na ustosunkowanie się do nich. Po pewnym czasie przysłał swojego "przedstawiciela" który oświadczył nam, że prezes będzie z nami rozmawiał tylko indywidualnie. Nas około 80 szt. i będą wołać pojedynczo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: a jeśli komuś się to nie podoba to brać "obiegówki" i do domu. Tyle, że po wydrukowaniu 10 "obiegówek" chyba się papier skończył bo przestali drukować :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :> . No i był pat bo nie można się było zwolnić i dostać orginalne zaświadczenie o ukończeniu kursu na przewóz które zostaje w firmie przy podjęciu pracy a ten papier jest potrzebny też w innych firmach chcący pracować jako kierowca. Dopiero po wizycie TVP Rzeszów prezes przyjął delegacje kierowców zarzucając im, że działamy na szkodę firmy (tylko, że my też firmy), blokujemy wyjazd samochodom (staliśmy przy bramie wjazdowej a nie wyjazdowej i nikt nie stawał na drodze ciężarówką) i zastraszamy innych kierowców (hehehe argument nie do odparcia). Oświadczył też, że żadnych zmian nie będzie. Rozjechaliśmy się do domów.
Na koniec taka mała dygresja. Widok uciekającego przed kamerą prezesa wynagrodził mi każdy trud podjęty przy minionej akcji.

Post Wysłano: 10 kwie 2010, 10:25

Użytkownik

Użytkownik

GG: 6237840
Samochód: Fiat Stilo JTD

Ilu kierowców wróciło do pracy na obecnych warunkach i co z resztą?

Post Wysłano: 28 kwie 2010, 15:44
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Wie ktoś co tam się w Omedze dzieje? :)
jak zakończone zostały protesty i na jakich zasadach i ilu kierowców pozostało?

bo na zakopiance widać że targają ostro :)

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 29 kwie 2010, 21:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Witam. Podpinam się do kolegi wyżej. A4 to chyba do nich należy.:D I ostatnio chińczyk od nich rów musiał zaliczyć bo laweta Omegi go wiozła.

Częste aktualizacje.

Post Wysłano: 29 kwie 2010, 22:10

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Duży

Ostatnio jak jechałem w Niemczech na rozładunek to na ogólnym jakis kierowca z Omegi się wypowiadał że około 70 kierowców się zwolniło i że nie wiadomo czy celowo nie chcą zeby się zwalniali żeby zakończyc działalność i ruszyć od nowa...

Nowe spodnie - 300zł,
Nowy telefon - 1500zł,
Obecność na WC - bezcenne...

Post Wysłano: 29 kwie 2010, 22:58
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

No jest to bardzo możliwe. Ale mi się wydaje że od niedawna częściej ich można spotkać.

Częste aktualizacje.

Post Wysłano: 30 kwie 2010, 1:13

Ja rozmawiałem z kolegą, który tam jeździ.
Sytuacja wyglądała tak:
Do akcji protestacyjnej (nie wiem, czy to właściwe określenie) miało przystąpić 150 kierowców. Protestowało/pikietowało 80. Z tych 80 osób wypowiedzenie umowy złożyło 30 osób, z czego na drugi dzień ustawiła się kolejka 28 osób do p. Godawskiego o ponowne przyjęcie.
Aby dodać pieprzyku sprawie prezes powiedział, że na dzień dzisiejszy stać go na to, by wstawić na komis nawet 100 samochodów i może zwolnić tyleż osób.

Post Wysłano: 30 kwie 2010, 12:17

Użytkownik

Użytkownik

Jester jeśli masz kolegę który pracuje w omedze może ci powie czy był na tym proteście czy samochód zabrał wcześniej z bazy żeby jechać w trasę , a druga sprawa czy jest zadowolony z pieniążków jakie teraz tam zarabia a jak u tego kolegi sprawa wygląda z obciążeniami chyba wiesz ze za wszystko mogą byc obciążani kierowcy począwszy od tras skończywszy na paliwie i parkingach . Jeśli uważasz ze tylko tyle kierowców odeszło co piszesz to sie na pewno mylisz a następni tez będą odchodzić, kwesta czasu.

Post Wysłano: 05 maja 2010, 0:46

benek tak się składa, że kolega uczestniczył w tym zdarzeniu, był tam pośród 80 innych. A co do pieniędzy to wiem, że rozgląda się za pracą a nie robotą.

Post Wysłano: 05 maja 2010, 6:45

Użytkownik

Użytkownik

Widzisz jester ja tez tam byłem i tez wiem jak to wyglądało , czasem czytam o różnych rzeczach i pamietam że ty też pracowałeś w omedze ale wtedy były naprawde dużo lepsze czasy . Wracając do dnia dzisiejszego w omedze można wiecej stracić niż zarobić wystarczy ze tylko cos sie przydarzy<jakas awaria lub brak załadunku ,ewentualnie jakieś obciązenia które się wyjasnia i czeka na kase pare miesiecy> a zus i podatek trzeba płacić i to jest cała prawda o pracy i zarobkach w omedze.

Post Wysłano: 05 maja 2010, 23:17

Nie chcę siać paniki, fermentu ale na ile to jest prawdą, bo dowiedziałem się dziś, że szykują się zwolnienia i mają zostać przede wszystkim ci, którzy jeżdżą na umowie o pracę (był taki okres, że przyjmowali na tej formie zatrudnienia).
A jak ja pracowałem to jeszcze wtedy dodatkowy system premiowania był. Można było wtedy dostać coś ok. 800 ZŁ. netto - no ale to było dawno temu.

Post Wysłano: 06 maja 2010, 6:55

Użytkownik

Użytkownik

Niewiem czy mają kogoś zwalniać chyba że z biur, napewno odeszło dużo kierowców ale to oni sami nie godzili jeżdzić się na tych zasadach jakie teraz są.Natomiast jeśli by przyjmowali na umowe o prace to powód może być tylko jeden niema już chetnych do zakładania działalnośći gospodarczej i jezdzenia u nich. Nieznam liczby ilu jest kierowców pracujących na umowie ale to było bardzo mało osób . Widać ze sytuacja w omedze wygląda bardzo nieciekawie zwłaszcza to widać pod wzgledem finansowym.

Post Wysłano: 13 maja 2010, 19:27

Użytkownik

Użytkownik

Omega redukuje tabor widać to na ich komisie kolo Pilzna. A ciekawa rzecz jest niebieski TGX. Czyżby zmiana marki i barw?

Post Wysłano: 14 maja 2010, 0:15
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Omega redukuje tabor widać to na ich komisie kolo Pilzna. A ciekawa rzecz jest niebieski TGX. Czyżby zmiana marki i barw?
Jechałem dzisiaj przez Pilzno i na to samo zwróciłem uwagę. Bardzo dużo aut stoi w komisie do sprzedania. Pytanie tylko czy redukuja tabor czy wymieniają na nowszy?

Strona 22 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 120 21 22 23 2456 Następna