[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 59: Trying to access array offset on value of type bool
[phpBB Debug] PHP Warning: in file /ext/motofocus/app/event/post_row.php on line 60: Trying to access array offset on value of type bool
Omega, Pilzno - Strona 21 - wagaciezka.com - Forum transportu drogowego

Regulamin forum

Drogi Użytkowniku!

Pamiętaj że bierzesz odpowiedzialność za swoje wypowiedzi, dlatego ostrożnie dobieraj słowa uwzględniając fakt, że nie jesteś wystarczająco anonimowy.

Administrator forum, zastrzega sobie prawo do usuwania wątków bądź pojedynczych wypowiedzi, na podstawie art. 14 ust. 1 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną o treści:

„Nie ponosi odpowiedzialności za przechowywane dane ten, kto udostępniając zasoby systemu teleinformatycznego w celu przechowywania danych przez usługobiorcę nie wie o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności, a w razie otrzymania urzędowego zawiadomienia lub uzyskania wiarygodnej wiadomości o bezprawnym charakterze danych lub związanej z nimi działalności niezwłocznie uniemożliwi dostęp do tych danych”.

Strona 21 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 2356 Następna
Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 25 lis 2009, 1:49
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Poprostu robią już na początku odrzut "dzieci neo", którzy zrobili prawko jak tylko się dało, i chcą sobie pojezdzic...

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 25 lis 2009, 14:32
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 958060

Kolego jak masz pisać tylko po to żeby napisać to jest bezsensowne, szkoda klawiatury.

Chodzi oczywiście koszty ubezpieczenia, wiadomo że wiek ma bardzo duże znaczenie przy wyliczeniu kosztów, a przeważnie tą barierą jest właśnie 25 lat, czasami 26.
Kierowców jest dużo za dużo, więc można brać tych starszych, gdzie koszty ubezpieczenia dla firmy będą niższe, proste.

Post Wysłano: 25 lis 2009, 15:45
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: Volvo FH 440

W USA nikt Cię nie zatrudni jako kierowce nawet na osobówkę, jeśli nie masz skończonych 25 lat, z powodu wysokich kosztów ubezpieczenia właśnie.

Post Wysłano: 25 lis 2009, 15:50

Cytuj:
W USA nikt Cię nie zatrudni jako kierowce nawet na osobówkę, jeśli nie masz skończonych 25 lat, z powodu wysokich kosztów ubezpieczenia właśnie.
To samo jest w Irlandii czy Wielkiej Brytanii. EOT.

Post Wysłano: 25 lis 2009, 16:32

Użytkownik

Użytkownik

GG: 0

A od kiedy to w polsce ubezpieczenie na auto jest zależne od wieku kierowcy (nie właściciela)? Chyba że są jakieś zniżki na ubezpieczenia grupowe aut i wtedy wiek wszystkich kierowców ma znaczenie, ale nie wydaje mi się ze by kilkuset osobowej załodze jeden czy tam kilka osób poniżej wieku 25 lat aż tak podwyższało ubezpieczenie aut

Post Wysłano: 25 lis 2009, 20:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

ZUS u nas też jest taki sam, chyba, że dla emeryta, rencisty lub rolnika masz co innego. Samochody też są inaczej rejestrowane, więc też to nie ma znaczenia.

Straż pożarna Częstochowa

Post Wysłano: 25 lis 2009, 22:56
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 958060

Kolego Piotr_Ł po pierwsze auta w tak dużej korporacji nie są prywatną własnością tylko własnością firmy, która jest podmiotem, więc wiek właścicela nie ma znaczenia przy takiej flocie.
Po drugie zawieranie ubezpieczenia na kilkaset aut nie odbywa się przez internet, tylko jest wynikiem wielu negocjacji i każdy szczegół ma znaczenie, to duża firma, a jak wiadomo każda złotówka się liczy.
Po trzecie nawet jeśli zawieramy ubezpieczenie czy to OC czy AC, jest klauzula mówiąca że pojazdem nie będzie jeździła osoba poniżej 26 roku życia. Oczywiście auto synowi pożyczyć możesz, ale jeśli masz taka klauzule w ubezpieczeniu, a syn niestety spowoduje jakąś szkodę to ubezpieczyciel nie wypłaci odszkodowania bo zostały złamane jego warunki, natomiast jeśli byś zaznaczył taką klauzule to koszt ubezpieczenia wzrośnie.

Post Wysłano: 27 lis 2009, 14:36
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Cytuj:
Cytuj:
To samo jest w Irlandii czy Wielkiej Brytanii. EOT.
mylisz sie kolego.
jest ciezko ale nie jest niemozliwe.
moj wiek - 21 lat i 10 miesiecy i dostałem zestaw. było to 2 miesiace temu.
rozmawialem z szefem o warunkach. jestem ubezpieczony, ale w przypadku szkody z mojej winy firma ma podwójny EXCESS do zapłaty. normalnie jest 2500 funtów. u mnie bedzie to 5000.
jednak bardzo wiele firm ma polisę od 25 lat

Post Wysłano: 01 gru 2009, 23:55

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Volvo FM12

Cytuj:
mylisz sie kolego.
jest ciezko ale nie jest niemozliwe.
moj wiek - 21 lat i 10 miesiecy i dostałem zestaw. było to 2 miesiace temu.
rozmawialem z szefem o warunkach. jestem ubezpieczony, ale w przypadku szkody z mojej winy firma ma podwójny EXCESS do zapłaty. normalnie jest 2500 funtów. u mnie bedzie to 5000.
jednak bardzo wiele firm ma polisę od 25 lat
Zgadzam się, szukałem roboty w UK dość długo, tak jak kolega mam 21 lat i wkońcu się udało.
Aczkolwiek teraz dość ciężko o robote na zestaw w UK.

Post Wysłano: 14 gru 2009, 19:26

Użytkownik

Użytkownik

W Omedze szukaja kerowcow staż pracy 1 rok 1272 zł + premia.
kraj i zagranica.

Post Wysłano: 04 sty 2010, 10:23

Użytkownik

Użytkownik

odnośnie wieku to jak sie przyjmowałem miałem 24lata,nie było mowy o granicach wiekwych pytali tylko o doświadczenie,juz 6 miesiac leci...niestety warunki bez zmian....pozdro

Post Wysłano: 06 sty 2010, 15:11

Użytkownik

Użytkownik

tak sobie zerkam , (pracy nie szukam) ale zauwazylem ze oni chca kierowców z własna działalnością gospodarczą , czyli rozumiem ze kwota która podał kolega wyzej raczej odpada , 1200 podstawy i jakies tam dodatki , ale trzeba wziasc pod uwage ze majac na sobie wlasna działalność sam oplacasz zus i ubezpieczenie
tak z ciekawosci , jezeli ktos tam pracuje prosze sie wypowiedziec jak to działa , bo jestem ciekaw

Post Wysłano: 07 sty 2010, 1:28
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Jak jechałem w nocy na Myszków, to było dnia 22.12.2009 to baza była cała zapełniona zestawy stały na całej ulicy Kraszewskiego oraz na Paderewskiego aż do tego wiaduktu. Czyżby kierowcy mieli wolne do nowego roku a po nowym roku wracali już do pracy. :roll:

Post Wysłano: 07 sty 2010, 15:48

Użytkownik

Użytkownik

W wielu firmach tak jest. Czasem wyjazd jest po świętach a czasem po nowym roku. Zależy od dobrej woli szeryfa.

Post Wysłano: 22 sty 2010, 2:20

Użytkownik

Użytkownik

Samochód: Scania R420

Kiedyś pytałem w "Omega" o pracę. Gościu, z którym rozmawiałem powiedział, że bardzo chętnie. Musze tylko działalność gospodarczą założyć, To sie go Pytam. - Czy fracht na "pół" ? A on zdziwiony. -Jak to na pół? - No to się pytam. -Szukasz wspólnika , czy pracownika? A auta faktycznie nowe, ale sama bieda w wypasie. Motorki z WSK-i, w budzie sauna. Dużo mają takich sobie samochodzików. Ale ponoć teraz coś tam sie pozmieniało na lepsze. Niestety po tamtej rozmowie/rozmowach (z innymi) już mi sie w Polsce odechciało pracodawców. Teraz żyję spokojnie.

Post Wysłano: 25 mar 2010, 18:18

Użytkownik

Użytkownik

OMEGA PILZNO-STRAJK »
DLACZEGO WSZYSTKIE WPISY NA TEMAT TEJ FIRMY ZNIKAJĄ. CZY TO ZBRODNIA UMAWIAC SIĘ NA SPOTKANIE-CZEGO GODAWSCY SIĘ BOJĄ???NIECH ZACZNĄ PŁACIC TAK JAK POWINNI A NIE OKRADAC KIEROWCÓW TO BĘDZIE W PORZĄDKU. BEZ TYCH POSTÓW I WĄTKÓW I TAK DOBIJEMY OSTATNI GWÓŹDŹ TEJ FIRMIE NA ODCHODNE PO ŚWIĘTACH. znalazlem na innym forum

Post Wysłano: 06 kwie 2010, 15:38
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 11187010
Samochód: BMW E36 M52b20

Świerze informacje na temat firm.

Doszły mnie słuchy że prezes zwolnił 150 kierowców i sytuacja nie ciekawa bo 70 zestawów stoi załadowanych i nie ma kto jechać w trasę, a wszystko przez to że się nie dogadali np. za to że prezes obciążył ich za paliwo itd.

Ponoć kierowcy wpadli na firmę do prezesa, a ten nawet nie wyszedł i rozmawiali z ochroniarzami i spedytorami więc powiedzieli że jak prezes nie wyszedł na rozmowę to do widzenia. Wszyscy latają z obiegówkami i odchodzą.

Post Wysłano: 06 kwie 2010, 16:07
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

Samochód: VW Passat b5

Będzie kolejny wielki krach czy panowie Godawscy pójdą na ugodę..? ;p

Czemu mamy nierówne szanse, kiedy mamy wspólny cel?

Post Wysłano: 06 kwie 2010, 16:29
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 5115038
Samochód: ładny

Na ten temat:
http://etransport.pl/forum76682.0.html

Post Wysłano: 06 kwie 2010, 17:41
Awatar użytkownika

Użytkownik

Użytkownik

Awatar użytkownika

GG: 4287442
Samochód: Volvo V40

Tutaj także jest informacja ze protestują: http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/ar ... /880709703

Strona 21 z 56 [ Posty: 1106 ] Przejdź na stronę Poprzednia 119 20 21 22 2356 Następna