Autor
Wiadomość
Post Wysłano: 02 wrz 2010, 22:15

Użytkownik

Użytkownik

GG: 3694165
Samochód: DAF XF SSC 106 + Wielton

Cytuj:
tu moje pytanie co robić w sytuacji kiedy jadę autokarem muszę zmienić pas na prawy i na prawym pasie ronda uporczywie jadą osobówki i nie pozwalają mi zmienić tego pasa zatrzymać się na rondzie nie mogę
No często można spotkać takich cwaniaczków co to lubią się wciskać przd większe,wolniejsze auta typu autobus,ciężarówka.Miałem podobną sytuację w zeszłym miesiącu w Bielsku-Białej co prawda nie na rondzie.2 pasz na wylocie na Katowice plus rozbiegowka z prawej strony.Lewy sie konczyl,ja jechalem prawym.Tworzyl sie ostry korek.Z obu stron auta wciskaly sie na srodkowy pas.I pewien pan jadacy rozbiegowka rowniez bystro,a za razem uporczywie chcial sie wbic sie na srodkowy zajezdzajac mi droge.Zrobil to tak niefortunnie ze mial zerwane lusterko,przetarte drzwi,blotnik oraz zderzak.U mnie tylko zerwal sie kierunek i delikatne otarcie.Pan sie tlumaczyl ze przeciez go wpuszczalem no i mam 4 lusterka z prawej strony wiec jak moglem go nie zauwazyc.Przybyla na miejsce policja rozwiala wszelkie watpliwosci i pan nie dosc ze mial kosztowna wizyte w warsztacie to jeszcze dostal punkty i bodajze 400zl.Nie zrobilem tego celowo,ale powiem szczerze ze wcale mi go nie bylo szkoda.Wielu kierowcow nie rozumie ze pole widzenia z prawej strony w aucie ciezarowym jest mocno ograniczone.